Bramboráčky s česnekovými výhonky
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a okořeníme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a okořeníme,…
Chřest očistíme, odstraníme dřevnaté konce a krátce povaříme - na skus. Vyndáme ho z hrnce, odložíme stranou a vývar ponecháme k dalšímu použití.Na pánvi rozehřejeme…
Batáty nastrouháme do mísy na jemném nebo hrubém struhadle (můžeme namíchat). Přidáme drobně pokrájenou slaninu, na nudličky pokrájený medvědí česnek (cca 10-12 listů),…
Ředkvičky jsou oblíbenou surovinou do pomazánek. V tomto receptu projdou prvně tepelnou úpravou, což jejich chuť mírně zjemní. Společně s vejci, taveným sýrem a tvarohem…
Zlatavé bramboráky smažené dokřupava se hodí jako příloha, nebo si je můžeme dát jen tak samotné. Kromě klasického dochucení majoránkou a česnekem přidáme navíc škvarky,…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme ve formě na biskupský chlebíček, kterou vyložíme plátky slaniny…
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku. Okořeníme pepřem a solí a dáme je…
Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme okapané zelí, osolíme, osladíme a pod poklicí dusíme do změknutí. Podlévat většinou nemusíme, jelikož přidáním cukru zelí…
Vejce v rendlíku zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu. Vařte přesně 6 minut, slijte, zchlaďte a oloupejte.Zelí najemno nakrájejte, dejte do mísy,…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Uprostřed plátky potřeme cottage sýrem, posypeme křenem a poklademe očištěnými pokrájenými jablky.Maso s náplní pak pevně…
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 60 minut.Po vychladnutí sloupneme…
Rajčátka nakrájíme na tenoučké plátky. Vejce dobře našleháme, zašleháme koření a pažitku. Nalijeme na nepřilnavou pánev s rozehřátým olejem. Plátečky rajských…
Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečicím papírem.Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 30-35 minut.Část upečené dýně odložíme…
Připravíme marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu, nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2 hodiny uležet.Řepu potom…
Jablka a zeleninu oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, ostatní na kostky.V hrnci na rozehřátém másle s olejem osmažíme do sklovita cibuli a česnek. Přidáme…
Brambory nakrájíme na kostky, propereme, slupku můžeme nechat, záleží na bramborách. Kostky brambor přidáme do osolené vody a vaříme do měkka.Červenou cibuli nakrájíme…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na ní osmažíme pokrácený ořez, který osolíme a opepříme.Maso v tuku lehce zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vody nebo…
Osvěžte svůj jídelníček a zkuste kombinovat zajímavé chutě. Kuřecí paličky pečené a marinované javorovým sirupem a hořčicí spolu se štiplavými ředkvičkami a zeleným…
Maso prošpikujeme anglickou slaninou, mrkví a okořeníme soli a pepřem. Orestujeme na sádle v litinovém pekáči ze všech stran, aby se zatáhlo, maso dáme stranou a na…
Dokonale zelená polévka, která svou barvu získá díky čerstvému listovému špenátu. K němu při vaření přidáme brambory, petrželku a vše uvaříme ve vývaru. Před podáváním…
Není pravidlem, že velikonoční nádivku můžeme péct jen na Velikonoce. Recept na nádivku, plnou uzeného masa, uplatníte po celý rok. Konzumovat ji můžeme samostatně, nebo…
Uvarenú cviklu nastrúhame na tenké kolieska a rozložíme na tanieriky. Jemne osolíme a okoreníme. Papriku nakrájame na kocôčky, premiešame s oreganom a pažitkou a dáme…
Červenou čočku dejte vařit do dvojnásobného množství vody do změknutí. Poté slijte a nechte vychladit.Pekingské zelí nakrájejte, mrkev očistěte a nahrubo nastrouhejte.…
Kuřecí játra důkladně osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme, a na oleji zprudka opečeme ze všech stran. Opečené kousky vyndáme, do oleje vhodíme na kostičky…