Ledvinky na pivě
Recept ještě nebyl hodnocenLedvinky podélně rozpůlíme. Poté je nakrájíme na tenké plátky, dáme do cedníku a prolijeme větším množstvím vroucí vody a necháme okapat.V kastrole na sádle osmahneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ledvinky podélně rozpůlíme. Poté je nakrájíme na tenké plátky, dáme do cedníku a prolijeme větším množstvím vroucí vody a necháme okapat.V kastrole na sádle osmahneme…
V pánvi necháme rozpustit máslo s troškou oleje, přisypeme na slabší klínky pokrájené fenykly a na kolečka pokrájený pórek. Smažíme lehce dosklovata, za občasného…
Porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekaným tymiánem a dáme do chladna odležet. Poté ho poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme.…
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do kastrolku, podlijeme několika lžícemi vody, mírně zakápneme citronem (pro zachování světlé barvy) a podusíme.…
Na mírně rozehřátý olej v kastrole s těžkým dnem vložíme všechno koření a necháme chviličku rozvonět.Přidáme maso nakrájené na velikost soust a po krátké chvíli veškerou…
Předehřejte troubu na 180°C. Očistěte brokolici, nakrájejte ji na stejné kousky a vložte do mísy. Zakápněte ji lžící olivového oleje a lžící sezamového oleje.Osolte půl…
Uvařené brambory necháme vychladnout a oloupáme.Do mísy nastrouháme brambory na hrubém struhadle, tvrdý sýr na jemném struhadle. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku,…
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme, z rajčat seřízneme ostrým nožem vršky, dužinu vydlabeme lžičkou a prolisujeme ji. Rajčata a…
Kuřecí řízky osolte, opepřete a rozložte do pekáčku. Pokapejte olivovým olejem a dejte do trouby pod gril na deset minut. Pak přidejte třešňová rajčátka a grilujte…
Vejce uvaříme natvrdo. Brambory uvaříme, po vychladnutí oloupeme, pokrájíme na slabé plátky a vložíme do hlubší misky. Přidáme pokrájená vejce, nasekaná sušená…
Připravíme napřed slaný nálev, solanku. Smícháme vodu, sůl, cukr a ocet. Solankou zalijeme kuřecí maso. Umístíme nejlépe do uzavíratelného umělohmotného boxu a dáme…
Kuřecí prsa nakrájíme na stejně velké nugety. Do misky vymačkáme šťávu z jednoho citronu a přidáme lžíci kořenící směsi a dobře promícháme. Vložíme nakrájené maso,…
Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na jemno. Mleté maso dáme do misky, přidáme asi 200g nakrájených žampionů, cibuli, koření, vejce a promícháme, můžeme přisolit ale…
Všechny suroviny smícháme, tvoříme placičky nebo válečky a smažíme na pánvi z obou stran. Podáváme s bramborem a kysaným zelím, jako když podáváme jitrnicový prejt. …
Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v rozpáleném hrnci. Až pustí…
Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sójovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu. Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme…
Uvařené drůbeží maso s polévkovým kořením necháme vychladnout a poté maso i oříšky umeleme společně se sterilovanou zeleninou. Papriku omyjeme,očistíme a zbavíme…
Cibuli pokrájíme na měsíčky nebo půlkolečka a dáme na trošku oleje osmažit dosklovata. Přidáme na plátky či kostičky pokrájené portobello a smažíme do povadnutí. Přidáme…
Ryžu uvaríme v osolenom mlieku do hustej kaše. Ešte do teplej ryžovej kaše vmiešame sneh z bielka. Mäso zmiešame s vločkami, žĺtkom, soľou, paprikou, čiernym korením,…
Ryžu uvaríme v osolenom mlieku do hustej kaše. Ešte do teplej ryžovej kaše vmiešame sneh z bielka. Mäso zmiešame s vločkami, žĺtkom, soľou, paprikou, čiernym korením,…
Vařenou tarhoňu v osolené vodě scedíme, necháme okapat a zchladnout. Tarhoňu nasypeme do mísy, přidáme vejce, jemně pokrájenou schwarzwaldskou šunku a kapii, přisypeme…
Suroviny na marinádu (těstíčko) dobře prošleháme. Porce ryby zlehounka nasolíme a naložíme do marinády (těstíčka). Po dvou hodinách rozpálíme olej, ryby z obou stran…
Brambory si dáme vařit ve slupce a zatímco se budou vařit, rozdrobíme si droždí do vlažného mléka. Po uvaření brambory oloupeme a ještě horké nastrouháme, smícháme…
Porce kapra zbavíme páteře a žeber. Filety prořízneme co 2 až 3 mm až ke kůži. Ucítíme křupnutí, to se přeruší drobné kostičky ypsilonky, které pak nevadí při konzumaci.…