Krémová dubáková /praváky/ polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnca dáme zemiaky, posypeme drvenou rascou, soľou, zalejeme vodou a varíme miernym varom. Na panvici na polovici oleja s maslom orestujeme nastrúhaný petržlen a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnca dáme zemiaky, posypeme drvenou rascou, soľou, zalejeme vodou a varíme miernym varom. Na panvici na polovici oleja s maslom orestujeme nastrúhaný petržlen a…
Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Pridáme na hrubšie mesiačiky narezanú cibuľu a krátko orestujeme. Vložíme na kocky narezané zemiaky a narezané podkovky, osolíme…
Lahodná kombinace masa a zeleniny s rozpuštěným sýrem potěší milovníky sytých a vydatných jídel. Tento jednoduchý pokrm se skvěle hodí jak na každodenní oběd, tak na…
Jedno z nejjednodušších jídel oceníme zejména v horkých letních dnech. Uvařené těstoviny doplníme zeleninovou omáčkou z cukety a rajčat, které dochutí česnek a…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, drobně nakrájené houby, mírně osolíme, opepříme a podusíme.Na druhé pánvi na trošce…
Čočková polévka na rajčatovém základě je chutná a rychle hotová. Na přípravu použijte opravdu dobrý zeleninový vývar, na chuti se to velmi výrazně projeví. Polévka je…
Velikonoční nádivka v tradicích symbolizuje nový život a naději na dobrý úrodný rok. Nemusíte ji však připravovat pouze na Velikonoce. Nádivkou, plnou bylinek, můžete…
Zapečené mleté maso s rýží, lilkem a rajčaty je sytý a chuťově bohatý pokrm, který kombinuje šťavnaté mleté maso s jemným lilkem, voňavou rýží a sladkostí zralých rajčat…
Jemná vepřová játra podušená se sladkými švestkami vytvářejí překvapivě lahodnou kombinaci. Sladkost ovoce zjemní výraznou chuť jater a spolu s kořením vznikne…
Tyčinky spaříme horkou vodou a necháme vychladit. Vychladlé tyčinky rozmixujeme tyčovým mixérem s máslem, tatarkou, jogurtem, nastouhaným salámem a sýrem. Podle chuti…
Jednoduché, chutné a navíc rychle hotové. Skvěle se hodí jako hlavní jídlo s dipem, nebo jako příloha k masu. Cuketa dodá placičkám vláčnost a jemnější chuť, zatímco…
Do misky dáme paštiku a dobře ji rozmícháme, pak do ní vmícháme jemně nastrouhané vařené brambory, vejce, dochutíme solí, pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou…
Nejdříve si vše předchystáme, oloupeme a na jemno nakrájíme cibulku.Maso si nakrájíme na nudličky, nebo si kupte nakrájené už z obchodu.Mrkvičku očistíme a pokud máte…
Na rozpálený olej vložím nakrájenou cibuli a smažím, když je cibule zesklovatělá, přisypu hl. mouku a smažím dál.Na osmaženou cibuli a mouku přidám mrkev, nové koření 4…
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, hlídáme, abychom je nerozvařili. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.Lučinu rozdrobíme do…
Zapečené houby s olomouckými syrečky jsou originální pochoutkou pro milovníky výrazných chutí. Kombinace vytváří dokonalou souhru, která potěší vaše chuťové buňky. Tento…
Hamburger nemusí být nutně masový. Plátek mletého masa vyměňte za dobře marinovaný houbový klobouček, potěší tak své blízké, kteří masu zrovna dvakrát neholdují. Jakou…
Máte rádi čerstvé houby? Pak neváhejte a zkuste jemné kuřecí maso, doplněné restovanými hříbky a křupavou slaninou, schované v tortille. Je to rychlý a vydatný pokrm,…
Když se ochladí a člověk zatouží po něčem hřejivém, pórková polévka s houbami přijde vhod. Jemná chuť pórku se krásně doplňuje s výraznou chutí lesních hub. Ovesné…
Lahodné a barevné letní jídlo plné čerstvé zeleniny a koření. Jednoduchý recept, který v sobě spojuje šťavnatost rajčat a jemnost cukety, potěší milovníky lehké a zdravé…
1. Do šťávy z limetek nastrouháme česnek a promícháme. Následně do ní naložíme rybí filetu, osolíme a opepříme. 2. V hlubší pánvi orestujeme na oleji najemno nakrájenou…
Všechny ingredience pořádně smícháme/rozšleháme. Kuře/stehna posolíme a vložíme do marinády a necháme marinovat nejlépe do druhého dne. Druhý den vložíme do pekáče i s…
Musaka je klasika středomořské kuchyně, která vás okouzlí svou vrstvami a chutěmi. Kombinace šťavnatého mletého masa, jemně pečeného lilku a brambor, vše dobře zapečené,…
Tento jednoduchý recept na pečené hříbky vyniká výraznou chutí a minimem surovin. Hříbky se pečou se sádlem, slaninou, kmínem a rozmarýnem, díky čemuž získají krásně…