Šťavnatý salát z červené řepy a křenu
Recept ještě nebyl hodnocenJablko a zeleninu nastrouháme na velkých slzách, přidáme křen se smetanou, sůl, pepř a šťávu z citronu. Vše promícháme.Vejce rozkrájíme na čtvrtky, cibuli na tenké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablko a zeleninu nastrouháme na velkých slzách, přidáme křen se smetanou, sůl, pepř a šťávu z citronu. Vše promícháme.Vejce rozkrájíme na čtvrtky, cibuli na tenké…
Špenát omyjeme a necháme okapat.Rajčata překrájíme na půlky, cibuli na měsíčky a se špenátem promícháme.Šunku překrájíme na kousky a srolujeme do ruličekPřipravíme…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Vejce nakrájíme na větší kousky a dáme do kutru, přidáme cibuli, hořčici, sůl, pepř a majonézu.Rozmixujeme a vmícháme…
Tvarůžky, syrečky nebo také tvargle. To jsou voňavá sýrová kolečka nabitá bílkovinami, která už dávno nejsou jen fenoménem v hostincích. Vyzkoušejte je v téhle smažence…
Hovězí líčka očistíme, osolíme, opepříme a na 2 lžících rozpáleného oleje ve větším kastrolu zprudka orestujeme z obou stran. Jakmile líčka zhnědnou, vyndáme je ven na…
Na pánvi rozpustíme polovinu nakrájené slaniny a přidáme 1 nakrájenou cibuli a olej. Orestujeme dozlatova a přidáme očištěné nakrájené houby. Podusíme. Hotovou směs…
Připravte si pesto provoněné jarní bylinkou, medvědím česnekem. Získáte tak skvělého univerzálního pomocníka, který dodá zajímavou chuť a aroma například těstovinám,…
Názorné využití pesta z medvědího česneku, který je sám o sobě vitamínovou bombou. Navíc je jídlo doplněné o zdravé kešu oříšky a celozrnné špagety. Je tedy zřejmé, že i…
Krkovičku po stranách jemně nařízneme, z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme a posypeme kořením na steak.Na dno remosky dáme 1 lžíci oleje, můžeme i méně podle toho…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Řepu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nastrouhanou cibuli, okurky a 3 vejce. Další 3 vejce ponecháme na ozdobu…
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme.Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.Máslo rozehřejeme a vložíme na něj zeleninu a krátce orestujeme.Maso…
Zeleninových salátů není nikdy dost. Připravit ho s jemnou hořčičnou zálivkou je otázka několika minut. Může posloužit jako skvělá příloha ke grilovanému masu nebo jako…
Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.Do masa druhý den dáme vejce a…
Smícháme veškeré ingredience na marinádu a namarinujeme čtvrtky. Přendáme do misky a zbylou marinádou zalijeme. Necháme odležet nejlépe přes noc, ale minimálně 3 hodiny…
Sóju zalijeme vodou a necháme cca 12 hodin nabobtnat.Uzený ocásek uvaříme a doměkka uvaříme taktéž sóju. Sóju vaříme cca 60 minut v tlakovém hrnci a po uvaření ji…
Na mase z jedné strany uděláme hlubší zářezy do kříže (jako když nařezáváme kůžičku). Osolíme, opepříme a promneme rukou, aby se koření dostalo do zářezů.Poté maso…
Uvarené vajcia posekáme, zmiešame s tuniakom, pokrájanými paradajkami a paprikou.Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu a (ja aj štipku cukru), trocha oleja a kopu…
Rozmačkáme kapary a česnek, přidáme posekané bylinky, špetku soli, čerstvě mletý pepř a olej. Promícháme a do této marinády vmícháme okapané mozzarellové kuličky.…
Velmi snadné a chutné zeleninové jídlo ve stylu lowcarb stravování bude chutnat nejen vyznavačům této stravy. Šneci budou chutnat i těm, kteří brokolicí vcelku…
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a tymián. Orestujeme a přendáme do misky.Do pánve dáme olej, přidáme nakrájenou…
Na tradiční dobrý guláš nemusíte jen do hospody. Vyzkoušejte uvařit tento skvělý guláš z poctivého cibulového základu s doměkka podušenými kousky vepřového masa. Guláš…
Vepřová panenka připravená s ovocnou pikantní omáčkou a zajímavě dochucenými fazolkami bude určitě chutnat vyznavačům kampotského pepře. Spolu s porcí opečených brambor…
Steaky se připravují z nejkvalitnějšího masa, tedy z pravé nebo falešné svíčkové, případně z roštěné, stehna nebo i pupíku. Tyto části jsou nejméně namáhané, proto je…
Cibuli nakrájíme na větší kostky, pórek na silnější kolečka, dáme do hrnce s olejem a restujeme na mírném ohni do zlatavé barvy zeleniny. Až pak ji zalijeme vývarem a…