

Losos nebo pstruh v alobalu
Suroviny
- 2 kg lososa (pstruh) bez hlav
- sůl
- citrónová šťáva
- pepř
- 2 stroužky česneku
- pórek
- kopr pokrájený na kousky
- omáčka:
- 3 dcl majonézy
- 1,5 dcl ušlehané smetany
- kopr
- citrónová šťáva
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Na alobal pomazaný máslem položíme vykuchanou a očištěnou rybu, kterou jsme vytřeli kořením a pokapali citronem.
Osolíme, naplníme pórkem a koprem a dobře zabalíme do alobalu.
Pečeme v troubě na plechu asi 50 až 60 minut (200°C).
Podáváme s vařenými bramborami.
Servírujeme se studenou omáčkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos nebo pstruh v alobalu
-
jajikpusik,taky to tak dělám a né jen s rybou ale cokoliv dělám v alobalu na porce/kuřecí stehna,nebo kuřeci prsa atd./,tak tam hned dám i brambory a pak rozdám balíčky.Je to velká výhoda
-
Dobrý den, také dělám pstruha v alobalu, dnes už se vyhřívá v troubě dle Vašeho receptu. Jen se zmíním, že já do alobalu vkládám i mraženou zeleninu a syrové, nakrájené a oloupané brambory. Pak každému na talíř dám jeho "naporcovaný" alobal a je to. Někdy zkuste. jajikpusik
-
Nádherná, žravá fotka!
-
Losos byl moc dobrý
Tonda - u Papriky stále vařící (Paprika k plotně nechce)