Karbanátky z jater

Suroviny

0,5 kg jater
100 g slaniny
2 vařené brambory
2 větší oloupaná jablka
sůl
pepř
mletá skořice
vejce
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Syrová játra nakrájíme a umeleme dohromady se slaninou, oloupanými vykrájenými jablky a vařenými brambory.

  2. Ochutíme solí, pepřem a skořicí, vmícháme vejce a zahustíme strouhankou.

  3. Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme.

Poznámka od kuchařky

Můžeme podávat s vařenými brambory, hranolkami nebo pečivem.

Komentáře k receptu Karbanátky z jater

  • Jarča D. Jarča D.(neregistrovaný)

    Paprika: Určitě dobré, vyzkouším. Ale raději dělám trojobal maso pak není nasáklé olejem a je šťavnaté. Dělám tak na všechny karbanátky z čehokoli.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Výborná večeře pro ty moje rošťáky. Zítra je dostanou ještě mezi chleba jako cestovní oběd.:yes::yes: +;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: karbanátky játra recepty hovězí játra recepty hovězí játra recept hovězí játra recepty játra játra recept veprova jatra recepty karbenatky z kurecich jater kuřecí játra karbanatky recepty na hovězí játra játrové karbanátky hovězí plíce recept recepty hovězí játra karbanátky z játra recept hovezi jatra recept na hovězí játra pokrmy z vepřových jater receptyz cukety pokrmy z kuřecích jater