Vejce zapečená v šunce
Recept ještě nebyl hodnocenPokud hledáte inspiraci na vynikající snídani nebo předkrm, vyzkoušejte tato zapečená vejce. Vejce pečená v plátcích šunky ochucená mozzarellou a goudou skvěle doplňuje…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud hledáte inspiraci na vynikající snídani nebo předkrm, vyzkoušejte tato zapečená vejce. Vejce pečená v plátcích šunky ochucená mozzarellou a goudou skvěle doplňuje…
Jednou za čas je i pro tělo dobré oživit náš standardní jídelníček a vyzkoušet třeba takový vegetariánský guláš. Tento recept je na guláš z hlívy ústřičné, rajčat a…
Klasické řízky má rád skoro každý. Můžeme je ale ještě vylepšit tak, že je den předem naložíme do jednoduché jogurtové marinády. Díky tomu budou křehké, šťavnaté a budou…
I jen pro jednoho můžete vykouzlit skvělý hamburger se sýrem. Od samotné přípravy mletí masa až po kompletování celého hamburgeru, je to vše ve vašich rukách. O to větší…
Kdo rád experimentuje, zajisté si nenechá ujít příležitost a vyzkouší tento neobvyklý recept. Použití červené čočky společně s ovesnými vločkami ve sladké kuchyni je…
Krkovice je oblíbená pro svoji chutnost. Odpouštíme ji i to, že je prorostlejší tukem, protože díky němu opravdu skvěle přijímá chutě koření a přísad. Přesně jako v…
V jižní Americe je spojení kávy a masa vcelku běžné. Dá vyniknout masu a zároveň ohromí "jinou" chutí. Pokud nechcete zkusit "ostrou" verzi s kofeinovou pravou kávou,…
Jídla z jednoho pekáčku jsou prostě vděčná. A zrovna na tento masovo-šunkový perkelt můžete využít úrody rajčat a paprik z vaší zahrádky. A tak, s přílohou v podobě…
Drůbeží skelety jsou ideální na přípravu vývaru. Maso obrané z kostí pak lze využít v mnoha rychlých a chutných jídlech. Pikantní drůbeží salát uvítají milovníci sytých…
Guláš je u nás jedním z nejoblíbenějších pokrmů a variant na něj máme nespočet. Každý má rád to své, nicméně inspirovat se můžeme navzájem. V tomto receptu je variace na…
Nevíte jak využít střed z cukety? Pak jimi můžete naplnit žampiony, které posypete strouhaným sýrem a zapečete. Vaječný salát z křepelčích vajíček poslouží jako skvělá…
Zlaté křupavé placky z kynutého těsta krásně voní a jsou tak dobré, že nejspíše zmizí chvíli po upečení. Škvarkové placky posypané kmínem a hrubozrnnou solí si můžeme…
Příznivci tradiční přípravy zavřete oči! Chutnou obdobu "svíčkové" lze totiž uvařit i jinak. Varný mixér s minimální spotřebou energie vypracuje celé menu. Spolehlivě.…
Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Hokaido nemusíme loupat, kůrka během vaření změkne. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.…
Kýta je čistá svalovina bez jakýchkoli tučných částí. Nejčastěji se z ní připravují řízky, nebo se peče se v troubě. V tomto případě je výpek použit na omáčku, která…
Na dokonalý hovězí steak nemusíte nutně do restaurace. Připravte si jej u vás doma, propečený podle vaší chuti. Přelít jej pak můžete lahodnou omáčkou z restovaných…
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
Pstruha pořádně umyjeme ve vodě. Osolíme, opepříme a dochutíme paprikou z venku i uvnitř. Dovnitř dáme rybí koření.Do mističky dáme: 1/2 citroonu nakrájeného na…
Na pánvičku si dáme prolisovaný česnek s olejem, trošku opečeme. Hrnec odstavíme z ohně, přidáme hladkou mouku, vařečkou rozmícháme. Jíšku osmažíme dozlatova. Hrnec si…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Jak neobyčejně připravit vepřové kotlety s kostí vám ukáže tento recept. Základem je omáčka z koření, javorového sirupu a rozmarýnu. Tou poté přelíváme opékané kotlety,…
V papíňáku uvaříme 3-4 větší červené řepy.Necháme vystydnout a nastrouháme ji na hrubém struhadle.Vložíme sterilovaný hrášek s mrkví a na kostičky nakrajených 5 větších…
Ovocný salát je plný vitamínů a hodí se tak celoročně. Je jen na vás, jak jej namícháte. V tomto receptu je použito jablko, i granátové, hrozny, fíky a doplňuje je kozí…
Camembert s karamelizovanou cibulkou? To je ta správná rychlovka pro letní večeři. Pokud přikořeníte kampotským pepřem, bude pokrm krásně pikantní. K tomu jen krátce…