Černá omáčka k vánočce
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 656 kJ / 396 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 12,60 g |
| – nasycené | 3,80 g |
| – nenasycené | 8,80 g |
| –– mononenasycené | 5,00 g |
| –– polynenasycené | 3,80 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 240 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 61,00 g |
| – cukry | 36,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…
Vynikající medové košíčky plněné perníkovým krémem s medem a rumem vás okouzlí. Kombinace těchto chutí je jako stvořená pro Vánoce a proto je letos určitě vyzkoušejte.…
Výborné nepečené perníkové kuličky, které nesmí chybět na vaší vánoční tabuli. Jsou z oříšků, medu a povidel, takže vůně Vánoc zaručena. Pro ještě lepší chuť přidáme…
Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme vejce, máslo a mléko a vypracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme buď jako kulatý koláč nebo obdélník, přendáme ho na…
Jednoduché nepečené cukroví, které krásně voní, připravíme z perníku na strouhání. Stačí ho nakrájet na plátky, namočit do rumu a rozpuštěné hořké čokolády a na závěr…
Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a…
Perník nakrájíme na kostky asi 2x2cm. Do misky si naředíme rum s vodou (poměr kdo jak chce, ale myslete na děti :o) No a pak namočíme kostku perníku do rumu (já na to…
Nejen na Vánoce, ale i když vás třeba honí mlsná a máte rádi perníkové základy, jsou tu pro vás tyto expresní kuličky. Do jejich základu je potřeba strouhaný perník,…
Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…
Hledáte dokonalou kombinaci chutí a vskutku vznešený moučník? V tomto receptu naleznete ideální spojení. Jemný ořechový korpus doplní nadýchaný krém z mascarpone s…
Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka.Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne,…
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.Během vaření nudlí nastrouháme perník a rozpustíme máslo.Nudle scedíme,…
Smícháme rozdrobené droždí, cukr, polovinu vlažného mléka a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme na teple nakynout. Zbylou mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli a…
Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nastrouháme nahrubo.Smícháme mouku s pudinkem a špetkou soli. Následně přidáme tvaroh, vejce, rozpuštěné vlahé máslo a vymačkaná…
Jemné bramborové těsto plněné sladkou povidlovou náplní posypané jemně nasekanými ořechy vytváří kombinaci chutí, která osloví každého milovníka sladkostí.
V míse smícháme tvaroh s cukry, vejci, rumem, smetanou, špetkou soli, pak přidáme krupičku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme švestky pokrájené na menší…
Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce, mouku, strouhanku, mléko, cukr, sůl a vypracujeme těsto, do kterého vmícháme nakrájené pečivo. Necháme hodinu…
Jablka oloupeme a nastrouháme. Perník na strouhání také nastrouháme.Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé postupně vyválíme plát, který posypeme strouhankou…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme půlkou vanilkového cukru a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku maličko…
Zajímavý recept na plněné papriky. Pokud ale nepotřebujete vařit pro dětský prázdninový tábor, musíte si upravit potřebné množství surovin tak, aby vyhovovalo vašim…
Podzimní chutě, to je spojení jablek, skořice a perníku. Tuto trojici pak najdeme v receptu na dokonalý závin. Listové těsto nám usnadní jeho přípravu. Plát těsta…
Stehna osolíme opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem.Vyndáme a na vypeku orestujeme cibuli se zeleninou, vrátíme maso podlijeme půl na půl vínem s vodou,…
Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme…