Perníkový knedlík
Recept ještě nebyl hodnocenVejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Perník nastrouhejte a z bílků ušlehejte sníh. Žloutky, perník, mléko, mouku, rohlíky a větší špetku soli dobře promíchejte.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Perník nastrouhejte a z bílků ušlehejte sníh. Žloutky, perník, mléko, mouku, rohlíky a větší špetku soli dobře promíchejte.…
Výborné nepečené perníkové kuličky, které nesmí chybět na vaší vánoční tabuli. Jsou z oříšků, medu a povidel, takže vůně Vánoc zaručena. Pro ještě lepší chuť přidáme…
Moučníkem, který zvládnou připravit i začátečníci, je snad všemi oblíbená bábovka. Vláčná bábovka, skládající se ze světlého, kakaového a perníkového těsta, se v ústech…
Jemné bramborové těsto plněné sladkou povidlovou náplní posypané jemně nasekanými ořechy vytváří kombinaci chutí, která osloví každého milovníka sladkostí.
Vejce s cukrem utřeme a střídavě přiléváme olej, vodu a přisypáváme mouku. To vše při stálém míchání na konec přidáme citr. kůru a kypř. prášek. Těsto dáme do vymazané a…
Stehna osolíme opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem.Vyndáme a na vypeku orestujeme cibuli se zeleninou, vrátíme maso podlijeme půl na půl vínem s vodou,…
Perník si nakrájíme na kostky a máčíme v teplé polevě tak, aby dobře nasály. Potom ihned obalujeme v kokosu.
Z mléka,cukru a kvasnic uděláme kvásek.Do mísy dáme mouku,majolku,jogurt,vajíčko a sůl.Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto,které necháme vykynout. Nastrouháme si…
Názvem špíglák se v rybářském slangu označuje kapr lysec, kterého tentokrát připravíme s trochou dobrého piva. Kapra podáváme se zajímavou omáčkou s hrozinkami,…
Lahodný poklad české kuchyně, který spojuje sladkost šťavnatých meruněk s voňavým perníkem. Nadýchané těsto a ovocná náplň s troškou cukru, tvoří neodolatelnou kombinaci…
1. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřete do pěny, přidejte dvě lžíce teplé vody a tekutý med. Mouku, jedlou sodu a koření promíchejte a…
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.Během vaření nudlí nastrouháme perník a zředíme povidla do tekutější konzistence…
Mouku smícháme se solí a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Zalijeme polovinou vody, mírně cukr s droždím promícháme a…
1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které vložíme na hodinu do lednice a necháme odpočinout. Poté vyndáme a tvarujeme knedlíčky, které vaříme ve vroucí vodě cca 6…
V kameninové nádobě pomalého hrnce zpěníme na oleji nebo kousku sádla pokrájenou cibuli, přihodíme PL cukru, přidáme divoké koření a jednotlivé kousky králíka…
Slaninu nakrájíme na proužky, vložíme na chvíli do mrazáku a pomocí úzkého nože prošpikujeme maso. Lehce osolíme. Připravíme silný ovocný čaj.V kastrolu rozehřejeme…
Honzovy buchty jsou jedním z nejoblíbenějších moučníků. Hodí se na výlet, na svačinu do školy nebo k nedělní snídani. Vždy, když je upečete, setkáte se s kladnými ohlasy…
Šípková omáčka na zeleninovém základu je lahodná a plná chutí. Spolu s domácím houskovým knedlíkem skvěle doplní pečenou zvěřinu ale i dušené hovězí. Uvařte ji k…
Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy. Kdo chce, může do směsi…
V míse smícháme tvaroh s cukry, vejci, rumem, smetanou, špetkou soli, pak přidáme krupičku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme švestky pokrájené na menší…
Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě je nabídka přece jen menší, a tak vám možná přijdou k chuti tyto řezy, které můžete připravit i v zimním…
Z vlažného mléka droždí a 1 KL cukru si uděláme kvásek. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce rozpuštěnou vlažnou heru, kvásek a vypracujeme si těsto…
Omáčka: Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme hladkou moukou, přidáme pokrájená rajčata a oba protlaky. Zalijeme 2 l vody, přidáme bobkové listy, nové koření, kuličky…