Polévka z polníčku
Recept ještě nebyl hodnocenAčkoliv polníček přidáváme nejčastěji do různých salátů, můžeme ho použít také pro přípravu velmi dobré polévky. Jednoduchou polévku krátce povaříme, zjemníme smetanou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ačkoliv polníček přidáváme nejčastěji do různých salátů, můžeme ho použít také pro přípravu velmi dobré polévky. Jednoduchou polévku krátce povaříme, zjemníme smetanou a…
S přicházejícími teplejšími dny pomalu utichá chuť na hutná jídla a oceníme spíše svěží a lehké pokrmy. Přesně takový je salátek s vajíčky nahniličku, vlašskými ořechy,…
Křupavé vafle provoní celou kuchyni. Jsou skvělé nejen nasladko, ale i ve slané verzi. Do těchto přidáme mozzarellu a polníček a po upečení je ozdobíme cottage a kousky…
Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a…
Do vroucí vody s trochou soli či pár kapkami octa dejte vařit vejce (opatrně je tam vložte lžící, ať neprasknou). Nastavte si kuchyňský budík na 7 minut a vařte na…
Propláchneme polníček v sítu (dávám polovinu stačí pro 4 os. a další den třeba s jiným ovocem), ovoce nakrájíme, přidáme k okapanému polníčku do mísy. Pak už stačí…
Umytý polníček rozložíme na tanier. Pokvapkáme olejom a posypeme hráškom.Poukladáme na plátky nakrájané vajíčka.Cottage premiešame s jogurtom, osolíme a prelejeme na…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v troške vody alebo v pare. Necháme vychladnúť.Polníček rozložíme na taniere, uložíme na polovice nakrájané paradajky,…
Polníček rozložíme na tanier. Pokvapkáme jogurtom a lyžicou bieleho vínneho octu. Osolíme podľa chuti, okoreníme.Poukladáme kúsky tuniaka aj so šťavou.Navrch uložíme…
Polníček dobře propereme, necháme okapat, natrháme na menší kousky, zakápneme malinko olivovým olejem. Přidáme naložené kousky červené řepy, pokrájenou salátovou okurku…
Uhorky, papriku a paradajky nakrájame na malé kocky.Pridáme uvarenú sóju, sekanú vňať, jemne strúhaný chren, nadrobno nakrájanú cibuľu a premiešame.Olej premiešame s…
V první řadě rozpálíme malé množství oleje (nedávat oleje moc, aby omeleta nebyla moc mastná).Rozšleháme vajíčka, přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželku. Do rozpálené…
Slané koláče jsou velmi oblíbené jako pohoštění i jako večeře. Náplně mohou být velmi variabilní, ale vždy má vyniknout jejich přirozená chuť. Náplň může tvořit třeba…
Ochutnejte tento jednoduchý a osvěžující salát. Připravíte ho z křehkých a nasládlých lístků polníčku, šťavnatého pomeranče a voňavé, horké, opražené směsi semínek. Hodí…
Tento salát je skvělý jako lehká a svěží večeře. Křupavé pikantní ředkvičky, jemně sladký hrášek a šťavnatá rajčátka ve směsi listových salátů dobře vyniknou. K salátu…
Asijské závitky v rýžovém papíru můžeme připravit s rozličnými náplněmi. V tomto receptu je naplníme zeleninou a žampiony. Nesmí chybět dobře ochucená omáčka, do které…
Grilovaný hermelín s polníčkovým salátem je dokonalou kombinací jemně rozpuštěného sýra a svěžího zeleninového doprovodu. Krémový hermelín se na grilu promění v…
Marinovaná červená řepa je lahodná a zdravá příloha plná výrazných chutí, které osvěží každé jídlo. Jemná sladkost řepy se v marinádě mísí s lehce kyselými tóny, které…
V našem receptu posílíte chuť exotického manga lehkým ogrilováním. V kombinaci s listovým salátem, mozzarellou, jemně sladkokyselou zálivkou a křupavými praženými…
Pokud jste příznivci veganské stravy, tento recept je právě pro vás. Koprová náplň s bílého tofu je dokonale ochucená a spolu s mrkví a polníčkem tvoří výbornou…
Kuřecí játra obsahují spoustu prospěšných látek a díky své jemné chuti a struktuře jsou všestranná. Kromě klasické přípravy na cibulce se například hodí do svěžího a…
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Jednoduchý svěží salát připravíme z listů polníčku, cherry rajčat a vařených vajec. Dochutíme ho krémovým balzamikovým octem a posypeme pufovanou quinoou. Ta má vysokou…
Křupavé rané zelí, svěží bylinky a jemný dresing – jarní salát, který v sobě nese všechnu lehkost a chuť probouzející se přírody. Skvělý jako příloha i lehký oběd.