Vánoční linecké cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenVeganské vánoční linecké cukroví je důkazem, že tradice a moderní přístup jdou ruku v ruce. Křehké těsto bez živočišných surovin si zachovává svou jemnou strukturu i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 449 kJ / 346 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,30 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 85,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Veganské vánoční linecké cukroví je důkazem, že tradice a moderní přístup jdou ruku v ruce. Křehké těsto bez živočišných surovin si zachovává svou jemnou strukturu i…
Pudinkové cukroví je výborné i krátce po upečení. Nepotřebuje tolik rozležet jako klasická linecká těsta. Samozřejmě můžete upečené tvary i dále dozdobovat dle vaší…
Příprava ořechových trubiček vyžaduje trochu zručnosti, ale pokud se do nich pustíte a budete trpěliví, odměnou vám bude výborný zákusek, v mini verzi pak cukroví.…
Pařížské rohlíky patří mezi oblíbené vánoční cukroví, ale ve větším tvaru se dají péct i během roku. Křehké ořechové těsto se skořicí a jednoduchý máslový krém tvoří…
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky našleháme na sníh, přisypeme cukr a opět šleháme do tuha. Přidáme žloutky, zašleháme a nakonec zlehka přimícháme po částech…
Velmi nápadité a přitom skutečně snadné cukroví vytvoříte s pomocí lisu na česnek. Před pečením ještě přidejte trochu ozdobného posypu aby bylo cukroví opravdu vymazlené…
Luxusní snídaně i efektní dezert - s touto žemlovkou vždy uděláte dojem. Navíc je to skvělý způsob, jak zužitkovat rohlíky, které jsme nestihli sníst. Pochoutková…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vše ostatní.Upečeme. Peču na 200 stupních v elektrické troubě a vytahuji, když je vrch mírně narůžovělý.Uvaříme puding, po…
Přemýšlíte, jakou dobrotu upéct pro návštěvu? Zkuste naše koňakové řezy. Nadýchané piškotové těsto a krém s vaječným likérem vás určitě mile překvapí. Moučník je moc…
Málokdo by odolal na talíři zlatavým buchtičkám s chutnou vanilkovou omáčkou. Pokud by přesto na plechu nějaké buchtičky zbyly, dají se schovat na později třeba v…
Krémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
Krémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
Drobenkové koláče stále frčí, proto nesmíme být pozadu a máme pro vás recept na koláč s pudinkem a ovocem. Ovoce použijte dle libosti, pudinkovou náplň můžete vyměnit za…
Křehké listové těsto s jemnou, sladkou, kokosovou náplní je skvělý dezert po náročném nedělním obědě nebo jen tak ke kafíčku s rodinou a přáteli. Jednoduché, elegantní,…
Moučník, který má více náplně než těsta? Našli jste ho. Upečte si s námi dvoubarevný tvarohový věnec z křehkého kakaového těsta. Na řezu vypadá nádherně a chutná opravdu…
Pokud hledáte lahodnou dobrotu bez nutnosti pečení, zkuste tyto nepečené řezy. Základ tvoří křehké sušenky, které zvlhčuje krémová náplň. Dle své fantazie můžete střídat…
Těsto ihned rozválíme a tvoříme kolečka. Po upečení plníme krémem a poléváme polevou.
Mouku vysypeme do misky, uděláme do ní důlek a do něj vylijeme vlažné mléko. Okolo důlku dáme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo, droždí se špetkou soli dáme do důlku a…
Bílky s pískovým cukrem ušleháme na tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Upečený a vychladlý plát potřeme džemem, na…
Z bílků ušleháme sníh, žloutky vyšleháme s cukrem. Poté vše opatrně smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Ještě teplý plát stočíme pomocí mokré utěrky…
Tento vynikající koláč spojuje světlé a kakaové těsto s krémovým karamelovým pudinkem a smetanovou vrstvou, kterou naneseme na koláč po upečení. Svou vynikající chutí si…
Uvaříme puding obvyklým způsobem, do horkého vmícháváme tuk až do úplného rozpuštění. Vanilku můžeme přidat už s cukrem do studeného mléka. Pro rychlejší rozpuštění…
Vaječný koňak je fenoménem poslední doby, zejména přes vánoční svátky, kdy mnohdy připravujeme jeho domácí variantu. Můžete však udělat i kompromis a vylepšit ke své…