Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenice - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 436 kJ / 343 kcal
Bílkoviny18,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny18,00 g
Tuky1,90 g
– nasycené0,30 g
– nenasycené1,50 g
–– mononenasycené0,50 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,11 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy57,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Vícezrnné dalamánky

Vícezrnné dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těsto jsem dělala robotem. Nejdříve jsem si v kávomlýnku posekala na hrubší šrot pšenici a žito, sójové vločky jen částečně - zůstaly většinou vcelku. Vše jsem zalila…

FIT chleba

FIT chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…

Večky ŠESTIZRNKY

Večky ŠESTIZRNKY

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Alespoň 24 hodin předem si namočíme pšenici a žito. Suroviny na omládek v misce dobře vymícháme a prošleháme v hladké těstíčko, které necháme asi 45 minut kynout. …

Celerový krém se špaldou

Celerový krém se špaldou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Namočíme přes noc do vody 100 g špaldy, druhý den ji propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka.Do hrnce vložíme jeden celer a dvě brambory, oboje nakrájené na kostičky…

rizekB

30 min

Pšeničné kornbulky

Pšeničné kornbulky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Suroviny na preferment dobře promícháme a zakryté v míse necháme 10-12 hodin kynout. Zároveň s umícháním prefermentu připravíme záparu – pšeničná zrna v mixéru částečně…

Žitný zrníčkový chlebík

Žitný zrníčkový chlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Než vykvasí rozkvásek, uvaříme si pšenici a měkkou necháme odkapat a zchládnout. K vykvašenému rozkvásku (ten můj byl už po 4 hodinách) přidáme zbytek surovin, smícháme…

Černý pivní chleba

Černý pivní chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…

FITchlebík

FITchlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více