Bulgurové kebaby nebo karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenBulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme půl hodiny bobtnat.Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme.Přidáme mleté maso,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 6,50 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme půl hodiny bobtnat.Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme.Přidáme mleté maso,…
Zapečený květák zná téměř každý, tento recept je ale jako stvořený pro milovníky orientální kuchyně. Uzená paprika, římský kmín, kurkuma a chilli dodají dozlatova…
Květák je oblíbený pro svojí jemně nasládlou chuť, ale také variabilitu. Oblíbeným květákovým pokrmem jsou bezesporu květákové placičky, které jsou krásně dokřupava…
Ostré chilli con carne je výborný a velmi sytý pokrm. Jeho příprava zabere poměrně dost času, ale pokud si pomůžeme použitím hotových, konzervovaných fazolí, máme na…
Hustá polévka inspirovaná mexickou kuchyní vás zasytí a ještě si skvěle pochutnáte. Výtečnou polévku připravíte velice snadno, do její přípravy se bez obav můžou pustit…
Květákový nákyp je lahodné a zdravé jídlo, které potěší milovníky zeleninových pokrmů i ty, kteří hledají lehčí variantu klasických zapečených jídel. Nadýchaná chutná…
Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka,…
Výbornou polévku z červené čočky, mrkve a rajčatového protlaku připravíme během chvíle. Indické koření jí dodává krásnou vůni a zajímavou lehce pikantní chuť. Na závěr…
Krémový řecký jogurt s česnekem, aromatické chilli máslo a jemná pošírovaná vejce – tohle tradiční turecké jídlo si zamilujete! S jednoduchou přípravou a bohatou chutí…
Krémový řecký jogurt s česnekem, aromatické chilli máslo a jemná pošírovaná vejce – tohle tradiční turecké jídlo si zamilujete! S jednoduchou přípravou a bohatou chutí…
Výborné a zdravé bezlepkové jídlo které zahřeje nejen ty co se snaží minimalizovat maso ve svém jídelníčku. Voňavé koření a kokosové mléko vše harmonicky spojí ve…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Batát má v naší kuchyni již stálou pozici. Kromě příloh z něj můžeme připravit také skvělou směs plnou zeleniny. S cuketou, rajčaty a cizrnou, dochucenými česnekem a…
Mexická kuchyně je u nás velmi trendy. Enchiladas jsou zavinuté tortilly s náplní a omáčkou. Jejich příprava je snadná a jídlo je plné skvělých chutí. Přesvědčte se sami…
Oblíbené jídlo na jehle, známé z letních středomořských dovolených. Jednoduše připravitelné jídlo s luxusním výsledným efektem. Miluji ho děti i dospělí. Pokud máme…
Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky.V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření.Na plech vyložený pečícím papírem dejte květákové růžičky, na klínky…
Máme-li náladu při vaření experimentovat a zkoušet netradiční kombinace chutí, můžeme se pustit do přípravy květákového kari. Směs zeleniny okořeníme výrazným kořením a…
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
Objevte kouzlo mexické kuchyně bez složitých postupů. Kvalitní rýži doplníme protlakem, římský kmín a koriandr se pak postarají o ten správný nádech exotiky. Je skvělá…
Bob zahradní v našich kuchyních příliš nepoužíváme. Můžeme to napravit s receptem na pečené boby. Stačí je namočit přes noc a druhý den dlouze péct v troubě. Podáváme je…
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To,…
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do…