Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Římský kmín mletý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.Na hluboké pánvi orestujeme…

Falafel -  jak ho dělám já

Falafel - jak ho dělám já

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Falafel jsou malé kuličky nebo i placičky z cizrny. Toto je recept ze syrové cizrny tak, jak je pravděpodobně původní. Klidně nechte cizrnu namočenou až 36 hodin, půjde…

magdalenka

40 min

Zeleninové sabdží

Zeleninové sabdží

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými…

1974andrea

50 min

Polévka z fazolí mungo

Polévka z fazolí mungo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.V hrnci…

LuciePe

60 min

Mexická salsa

Mexická salsa

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1. Všechny přísady, kromě soli, dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10…

Hummus Videorecept

Hummus

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Cizrnová pomazánka z oblasti Libanonu, to je hummus. Základem je dobré dochucení římským kmínem, česnekem a olivovým olejem. Podávat ji můžeme jako dip, nebo společně s…

Vanilka

20 min

Marinované, pomalu pečené jehněčí

Marinované, pomalu pečené jehněčí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…

aisha

315 min

Kapr pro dietáře

Kapr pro dietáře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do oleje přidáme sůl a kmín . Kůži kapra nažízneme a potřeme jednotlivé porce olejem s přísadami. Necháme hodinku odležet v lednici. Na zapékací talíř položíma…

Zapečené halušky

Zapečené halušky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Halušky - Brambory nastrouháme na jemno a postupně k nim přisypeme polohrubou mouku. Přidáme vejce, špetku soli a vše pomalu promícháme nebo prohněteme. Když je těsto…

Cuketová polévka po indicku

Cuketová polévka po indicku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na oleji zpěníme cibuli, stroužek česneku, nastrouhaný zázvor velký asi jako palec, přidáme lžičku kari, kurkumy, koriandr, římský kmín a osmahneme všechno dozlatova…

Vepřové chilli

Vepřové chilli

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, okořeníme a orestujeme. Necháme cca 15 minut pustit šťávu na mírnějším ohni a pak přilijeme…

Plněný vepřový bok

Plněný vepřový bok

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…

Colombo65

105 min

Pražená cizrna

Pražená cizrna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pokud pečenou cizrnu nepoužijeme do polévky, nebo jako přílohu, můžeme jí vyzkoušet konzumovat jen tak. Má velmi příjemnou sladko-oříškovou chuť. A třeba na večerní…

aisha

35 min

1 2 3 4 5 22