Indické kuřecí kari s rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější.Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější.Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek…
Do většího hrnce dáme 1 hrnek (cca 250 g) černé indické čočky, 1/2 hrnku (cca 125 g) červených indických fazolí.Přidáme 0,3-0,5 lžičky středně pálivého chilli (pudru).…
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak. Jako první zeleninu…
I bez masa lze vařit chutná a nutričně bohatá jídla. Navíc můžete s trochou fantazie a inspirace indickou kuchyní zpracovat i uschované přebytky luštěnin z mrazničky,…
Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým římským kmínem. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu a trochu vody.Cizrnu přivedeme k varu, přidáme dvě polévkové lžíce tahini…
Den dopředu namočenou cizrnu vypláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 3 hodiny, aby jen slabě probublávala. Pěnu sbíráme. Po uvaření odcedíme, hodíme cizrnu…
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, karí, zázvor a mrkev na kolečka a vše necháme cca 2 minuty opékat.…
Pokud pečenou cizrnu nepoužijeme do polévky, nebo jako přílohu, můžeme jí vyzkoušet konzumovat jen tak. Má velmi příjemnou sladko-oříškovou chuť. A třeba na večerní…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Den předem namočíme fazole do studené vody a poté je uvaříme doměkka (cca 40-50 minut). Osolíme až uvařené. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.Na hluboké pánvi orestujeme…
Lehce pikantní turecký vajíčkový salát (Yumurta piyazi) připravíte raz dva. Jen málo surovin a výsledná vynikající chuť tento salát posune mezi vaše oblíbené. Spolu s…
Chutná a vydatná jídla nemusí nutně vždy obsahovat maso. Vyzkoušejte tuto vegetariánskou verzi tikka masaly s opečenými žampiony. Celý dům vám rozvoní exotické koření a…
Mezi tradiční novoroční pokrmy patří čočka, která by nám měla zajistit dostatečný přísun peněz v nadcházejícím roce. Pokud vás již omrzela čočka na kyselo, vyzkoušejte…
Troubu zapněte na 230 °C a vložte dovnitř plech. Když je rozpálená, dejte na plech papriku a pečte ji 15 – 20 minut, aby na ní byly velké puchýře. Pak opatrně přendejte…
Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme minimálně půl hodinky vypotit. Potom ho osušíme, zakápneme olivovým olejem, posypeme římským kmínem, promícháme a při 200…
Koření smícháme v nějaké skleničce a zatím odložíme.Nachystáme 3 druhy paprik (kapií) - červenou, zelenou a žlutou. Já měla jen červenou a oranžovou, víc barev lépe…
Belugu dejte vařit do změknutí (tj. asi 20 minut). I quinou uvařte (cca 20 minut) Šalotku nakrájejte nadrobno. Hlívu nakrájejte na menší kousky. Cuketu nakrájejte na…
Vše koření rozdrtit v hmoždíři, potřeme tím maso a necháme marinovat. Na rozpálenou pánev dáme maso. Až je maso hotové, dáme ho na talíř. Na výpek z masa dáme asi 2…
Maso nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky, osolíme a okořeníme mletou paprikou, oreganem, mletým římským kmínem, pepřem a chilli. Jogurt smícháme s utřeným česnekem a…
Rozdrtte cesnek s 1/2 lzickou soli, az se Vam udela takova kase, predejte ji do stredne velke misky a pridejte citronovou stavu, rimsky kmin, papriku a pepr a dobre…
Připravte si zeleninu. Nakrájejte cibuli na kostičky zhruba o půlcentimetrové hraně. Papriku nasekejte přibližně na centimetrové kostky. Nakonec oloupejte a nakrájejte…
1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a mícháme, dokud nebude rýže průhledná. 2. Přidáme česnek, sůl, kumín a řádně promícháme. 3. Vmícháme protlak a vývar…
Přidáno před 5 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Šest tipů, jak dotáhnout nedělní řízky k dokonalosti: Čarujte s pivem nebo sýrovou náplní
Zapomenuté vložky do polévek: Ochutnejte piškotový svítek či vaječné krupky podle Sandtnerky
Nakupujte výhodněji s Tesco Clubcard kreditní kartou. Nyní je pro zákazníky ještě výhodnější