Italský bramborový salát teplý nebo studený
Recept ještě nebyl hodnocenZ brambor snadno připravíme jak přílohu, tak i samostatný pokrm. Příkladem je tento osvěžující a lehce pikantní bramborový salát. Na větší kusy nakrájené a uvařené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z brambor snadno připravíme jak přílohu, tak i samostatný pokrm. Příkladem je tento osvěžující a lehce pikantní bramborový salát. Na větší kusy nakrájené a uvařené…
Chladné a vlezlé dny s nastupující zimou je potřeby vyvážit pořádným přísunem vitamínů. Postarat se o to můžeme prostřednictvím tohoto zeleninového salátu. Najdeme v něm…
Mango oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky, stejně tak papriku a cibuli. V míse smícháme spolu s rukolou a směsí salátových listů.Připravíme zálivku smícháním všech…
Kanapky jsou ideální volbou na různé oslavy či pro návštěvy. Kombinace ochucené ricotty, uzeného lososa a černého kaviáru je velmi lahodná a hodí se i pro slavnostní…
Červená řepa s balkánským sýrem je duo, které se skvěle doplňuje. Zemitou chuť řepy se slanost sýra pak doladí ještě lístky čerstvé rukoly a kvalitní olivový olej. Pokud…
Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme pokrájené malé žampiónky, vejce, kari koření, tošku sójové omáčky, nasekanou rukolu a další …
Brambory: Oloupeme a nakrájíme brambory, osolíme, přidáme olej a koření a dáme péct na 180 °C do měkka.Salát: Vše nakrájíme na kostičky. V misce zamícháme s cukrem,…
Uvaříme natvrdo vejce ve formě podle návodu. Pokud formu nemáme, uvaříme vejce klasickým způsobem a po uvaření zchladíme a oloupeme.Ve vodě opláchneme polníček a rukolu,…
Křepelčí vajíčka vaříme 3 minuty a ihned přendáme do studené vody. Zachlazená oloupeme, překrájíme na poloviny a dáme stranou.Ledový salát natrháme nebo nakrájíme na…
Štiplavá chuť čerstvých rukolových lístků se dokonale snoubí s osvěžující šťavnatostí čerstvého jablka a křupavé kapie. Ty pak doplní svou slanou chutí balkánský sýr a…
Steaky očistíme, omyjeme a mírně naklepeme, pak je potřeme z obou stran omáčkou barbecue, naskládáme do mísy nebo talíře na sebe, proložíme tenkými kroužky z cibule a…
Na lžíci oleje orestujeme pokrájenou cibulku, přihodíme prolisovaný česnek. Když zavoní, podlijeme půl deci vody a vsypeme krájenou rukolu a nadrobno pokrájená rajčata.…
Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má…
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky. Naklepeme je klouby rukou a lehce osolíme. Strouhanku smícháme se sýrem. Řízečky obalíme v mouce, ve vajíčku a nakonec ve…
Řepu, mrkev, křen oloupeme a nastrouháme (křen malé slzy, ostatní včetně jablka velké slzy). Přidáme ocet, sůl, cukr a dobře promícháme. Přilijeme vodu, zamícháme a…
Rajčátka rozpůlíme, lilek a papriku nakrájíme na kostky.Plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme na něj zeleninu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Grilovaný sýr Halloumi je výjimečnou delikatesou, která přináší středomořský šarm na váš stůl. Tento polotvrdý sýr, známý svou vysokou teplotou tání, je ideální pro…
Jednou z klasických podzimních pochoutek jsou jedlé kaštany. Jejich nasládlá chuť tvoří skvělý základ lahodné krémové polévky. Polévku ozdobíme rukolou, zakysanou…
Z 60 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Smícháme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbytek vody a olej. Vypracujeme těsto, lehce poprášíme moukou dáme do…
Nejprve očistíme papriky a cibuli. Poté cibuli nakrájíme na jemno a papriky na jemné nudličky. Orestujeme v pánvi nebo kastrolku cibuli (než nám zesklovatí). Potom…
Hamburgery jsou dnes velmi oblíbeným pokrmem nejen na běžnou večeři, ale třeba i na pohoštění při oslavách či letních venkovních posezení. Jednoduchá příprava a skvělá…
Nemáte čas připravit teplý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte salát podle našeho receptu, který vás zasytí a dodá tělu potřebnou energii. Hermelín můžete nahradit jiným sýrem…
Pečené maso, knedlík a omáčka je taková klasika české gastronomie. Nejen sváteční oběd můžete připravit s naším receptem. Vepřové maso upečeme spolu se zeleninou na…