Těstoviny pappardelle s cuketou a lososem
Recept ještě nebyl hodnocenPappardelle jsou italské těstoviny, nudle široké 2-3 cm. Podáváme je se smetanovou omáčkou, ve které je orestovaná cuketa, šalotka a česnek. Na závěr do omáčky vložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pappardelle jsou italské těstoviny, nudle široké 2-3 cm. Podáváme je se smetanovou omáčkou, ve které je orestovaná cuketa, šalotka a česnek. Na závěr do omáčky vložíme…
Z tenkých plátků červené řepy připravíme bezmasou variantu carpaccia. Výraznou zeleninu doplní lněná semínka, lahodný sýr řeckého původu feta a lístky rukoly. Pro…
Svěží salát z rajčat, paprik, ledového salátu, celeru a dalších surovin je propojen chutí olivového oleje a aromatického koření. K salátu přidejte tuňáka z konzervy,…
Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme polovinu z odváženého množství mouky a asi 5 minut mícháme, dokud těstíčko nebude hladké bez hrudek. Pak dodáme zbytek mouky, sůl a…
Řepu, mrkev, křen oloupeme a nastrouháme (křen malé slzy, ostatní včetně jablka velké slzy). Přidáme ocet, sůl, cukr a dobře promícháme. Přilijeme vodu, zamícháme a…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji do zlatova. Přidáme slaninu, žampiony a česnek, vše nakrájené na kostičky.Chvíli…
Uvaříme natvrdo vejce ve formě podle návodu. Pokud formu nemáme, uvaříme vejce klasickým způsobem a po uvaření zchladíme a oloupeme.Ve vodě opláchneme polníček a rukolu,…
Příprava slaného koláče nezabere tolik času. Výsledek práce ale bude tím luxusnější, čím více si dáte záležet na náplni. Ricotta s klobásou, rajčaty, navíc s přízdobou…
Salát natrháme, přidáme rukolu, olivy, mrkev, zakápneme zálivkou posypeme semínkem a poklademe lososem. Podáváme s toustem nebo jen tak
Gril nebo grilovací pánev rozpálíme, potřeme jemně olejem, sýr nakrájíme na plátky a ogrilujeme z obou stran. Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou,…
Lehké a svěží jídlo plné skvělých chutí připravíte do půl hodiny. Jako základ poslouží kuskus, který promícháte s čerstvými bylinkami, křupavou jarní cibulkou, rajčaty a…
Šunku nakrájíme na drobné kostky. Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse prošleháme mléko, vejce a tvaroh, osolíme, přidáme rukolu a šunku, oregano. Promícháme.…
Rukolu opláchneme a osušíme, sýr nastrouháme.Všechny suroviny vložíme do nádoby a krátce rozmixujeme do jemna. Olej přidáváme podle potřeby.Pesto uložíme do lednice, ve…
Lehký letní oběd se zeleninovým salátem doplněný o kuřecí řízečky by jistě potěšil každého. Dozlatova pečené křupavé brambory ještě celý pokrm povýší na delikatesu. Za…
Bramborový salát nemusí být nutně jen součástí vánoční večeře. Tuto svěží a odlehčenou verzi si můžete připravit i ve všední den. Brambory spolu s hráškem, vajíčkem a…
Jednoduchý salát z lehce pikantní rukoly je přelitý lahodným dresinkem ze zakysané smetany. Doplněn o vařená vejce se stává plnohodnotným pokrmem a můžeme jej podávat s…
Nejdříve přivedeme smetanu k varu a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme rozpustit a vmícháme pepř, případně sůl. Omáčka se může zdát řídká, ale zhoustne.Na pánvi opečeme…
Na oleji lehce do sklovita osmahneme nasekanou cibulku, pak přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky a vyškvaříme ji. Následně přidáme nasekaný česnek, po chvilce…
Milovníci červené řepy mohou jásat, další meta pokořena. Z řepy nemusíte připravovat pouze pomazánky a boršč. Lze z ní vytvořit i nefalšovaný hamburger. A k údivu všech…
Čerstvý chléb namazaný domácí pomazánkou z nivy, obložený různými druhy sýrů a doplněný vejcem a zeleninou je skvělou snídaní či večeří. Upečete-li domácí chléb,…
Z avokáda nejčastěji připravujeme guacamole. Pokud však chceme změnu, můžeme avokádu dopřát jiné chutě a zkusit z něj tento tataráček. S rukolou, šťávou z limetky a…
Smažená treska v těstíčku je jednoduché a chutné jídlo. Do těstíčka přidáme i trochu kypřicího prášku, aby bylo krásně nadýchané. Rybu podáváme s pečenými bramborami,…
Rukolu můžeme využít v kuchyni i jinak než jako oblohu pokrmů zasyrova. Zkuste třebas polévku. Jemný krém se smetanou a zlatavými korunky vám zachutná a rádi si chuťový…
Netradiční jarní rukolový salátek se šlehačkou pro milovníky zeleninových pochoutek. Rukola má lehce nahořklou chuť a je plná vitamínů. Používá se jako příloha k jídlům,…