Těstoviny s avokádo-rukola-parmezánovou omáčkou

Madla Novak Kuchařka: Madla Novak

Doba přípravy: 15 minut 1-2 porce Těstoviny 3 názory

Suroviny

3 hrsti rukoly (vyprané a osušené)
2 hrsti vyloupaných slunečnicových semínek
3 lžíce Parmezánu (čerstvě strouhaný)
1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
1 lžíce panenského oleje (použila jsem olivový)
1 zralé avokádo (vypeckované a vyloupnuté ze slupky)
1-2 lžíce čerstvě vymačkané šťávy z citronu
125 g těstoviny fettuccine
1/2 lžičky sušeného česneku (nebo stroužek čerstvého nadrceného)
1 jarní cibulka pokrájená na drobno (špetku si nechte na ozdobu)
sůl
čerstvě namletý pepř
chilli papričku (kdo má rád)
bazalka nebo oregáno
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Toto je tzv.RAW = tedy nevařená omáčka. Jediné, co uvařiíte jsou těstoviny.
    Uvařte těstoviny (čili pasta) „al dente“ dle návodu ve slané vodě s kapkou oleje.

  2. Do mixeru dejte všechny ostatní suroviny. Mixujte a občas stěrkou stáhněte omáčku ze stěn mixeru. Nebo můžete použít ponorný mixer.

  3. Vytvoří se krásně avokádově zelenkavá a hutná omáčka. Citronová šťáva se přidává, aby avokádo nezhnědlo.

  4. Ochuťte dle libosti solí a pepřem, popřípadě dolaďte konzistenci olivovým olejem či zakysankou. Je to čistě na vás a vašich chutích! Nebojte se toho.

  5. Uvařené těstoviny slijte přes cedník. Klidně trochu tekutiny na nich nechte, neb obsahují škrob, který krásně zahustí omáčku.

  6. V hrnci, ve kterém se vařily těstoviny je smíchejte s umixovanou omáčkou. Hezky promíchejte, aby se omáčka nabalila na těstoviny (proto používám plochý tvar pasty, neb hutná omáčka na ní dobře drží).

  7. Přendejte směs na talíř, ozdobte pár kousky zelené cibulky a třeba chilli papričky, nastrouhejte parmezán a můžete servírovat. Je to nevařená omáčka s minimem nádobí a času.

Poznámka

více inspirací i receptů najdete na webu www.korenizivota.com

Tento konkrétní recept najdete tady:

http://www.korenizivota.com/testoviny-s-avokado-rukola-parmezanovou-omackou/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 136 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstoviny s avokádo-rukola-parmezánovou omáčkou

  • bofinka bofinka

    Šárka : Ani parmezan neni RAW .

    Odpovědět

  • Jezek Jezek

    Výborné lehké jídlo zakysankou jsem nepoužil a jidlo bylo velmi dobré

    Odpovědět

  • Šárka Šárka (neregistrovaný)

    Myslela jsem ,že zakysaná smetana není RAW.

    Odpovědět

Tématické fráze: avokado s těstovinami avokádová omáčka na těstoviny avokádo recepty recepty z avokáda avokádo a těstoviny avokádo těstoviny avokádo na těstoviny recepty na těstoviny avokádo a těstoviny s houbami avokado rukola avokado s těstoviny těstoviny avokádo avokadova pasta na těstoviny recept rukola recept těstoviny s avokádem a rukoly těstoviny recepty těstoviny s avokádem omáčka na těstoviny z avokada aby avokádo nezhnedlo avokádo recepty s těstovinami