Rychlý fenyklový salát

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15 minut 3 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

1 čerstvý fenykl
2 hrsti rukoly nebo mix salátových listů
půl červené cibule
Zálivka:
kůra z 1/2 citronu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
sůl dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté okapané nebo odstředěné listy salátu dáme do větší mísy. Fenykl a cibuli jemně nastrouháme nebo nakrájíme a přidáme tamtéž.

  2. Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu z dobře omytého citronu do malé misky. Přidáme med, sůl a vidličkou prošleháme s olivovým olejem, můžeme použít 1 lžíci oleje s citronovou příchutí. Emulzi vlijeme do mísy a promícháme.

  3. Salát se výborně hodí především k rybám a masovým pochoutkám - steak, roastbeef, biftek apod. Podáváme ihned.

Poznámka

Fenykl někdo miluje, někdo nesnáší, tak jako jiné věci. Má velmi pozitivní zdravotní účinky, podporuje hubnutí, nemá žádnou kontraindikaci a lze upravovat i tepelně. Pro lahodnou chuť se hodí do salátů i v kombinaci s ovocem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý fenyklový salát

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo