Šťouchaná buchta
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených surovin vymícháme těsto,nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem,upečeme do růžova.Do vychladlého naděláme vařečkou díry,které zalijeme skoro vychladlou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z uvedených surovin vymícháme těsto,nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem,upečeme do růžova.Do vychladlého naděláme vařečkou díry,které zalijeme skoro vychladlou…
Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu…
Pečivo ve formě šneků ve slané i sladké formě získává stále větší oblibu. Zde je použito kynuté těsto s pudinkovou náplní, ochucené rozinkami namočenými v rumu. Pro děti…
Nejlepší koblihy jsou vždy ty čerstvé, krásně usmažené a s náplní, na které nikdo nešetřil. Ať při masopustu nebo jen, když na ně máte chuť – koblihy udělají radost…
Žloutkové věnečky jsou fenoménem nejen české cukrařiny. Slavný cukrář Josef Maršálek se podělil o svůj recept na věnečky plněné francouzským crème pâtissière a s…
Štola, někdy také střecha, z BeBe sušenek je oblíbená hlavně mezi dětmi. Sladké spojení máslových sušenek, banánu a tvarohového krému dává vzniknout dokonalému dezertu.…
Výše uvedené suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí.Po vykynutí uděláme bochánky, ze kterých uděláme kulaté koláče, které plníme nádivkami. Dělám úspornou makovou…
Výše uvedené suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí.Po vykynutí uděláme bochánky, ze kterých uděláme kulaté koláče, které plníme nádivkami. Dělám úspornou makovou…
Výše uvedené suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí.Po vykynutí uděláme bochánky, ze kterých uděláme kulaté koláče, které plníme nádivkami. Dělám úspornou makovou…
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme a ušleháme se špetkou soli a cukrem. Do sněhu po jednom zašleháme žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka vmícháme do…
Zapneme troubu na 180 °C a hlubší plech, který budeme používat vyložíme pečicím papírem.Do misky prosejeme mouku, přidáme ostatní sypké ingredience a dobře promícháme.V…
Alpské knedlíky jsou velmi dobře známé návštěvníkům vysokohorských středisek. Jsou v nabídce takřka všech restaurací. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň.…
Tuto roládu bychom také mohli nazvat převrácená. Náplň se totiž peče současně s korpusem, lépe řečeno pod korpusem. Po upečení ji musíte opatrně převrátit a teprve poté…
Očištěné vypeckované půlky rynglí smícháme s cukrem a octem, přidáme skořici (mleté dávám 3 lžíce) a vložíme do pomalého hrnce. Přiklopíme poklicí a pomalíme na low 12…
Chystá se u vás v rodině velký den? Ať už si dva chtějí říct své "Ano", nebo někomu budete přát "Všechno nejlepší", jemné a nadýchané domácí koláčky udělají vždy radost…
Ochutnejte sladkou lahůdku, piškotové řezy, plné jemného těsta, krémového tvarohu a osvěžujícího pomerančového želé. Toto spojení sladkého a kyselého vás okouzlí svou…
Když uvidíte upečené vohrnoušky, hned vás zaujmou vzhledem. Čtvercovým tvarem buchtiček i tím, že z nich vykukuje náplň. Hned tak víte, nač se můžete těšit. Vohrnoušky…
Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a…
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, rum, rozpuštěné sádlo.Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Pokud těsto lepí a je řídké, přidáme mouku…
Upečte tuto jednoduchou, rychlou buchtu, která chuťově připomíná hanácké koláče. Připravte ji z nekynutého těsta a tvarohovo-pudinkové náplně. Na tuto náplň poklaďte…
Vše smíchám a vyšlehám v hustší těsto, dám do vymazané a vysypané koláčové formy (29 cm). Dám péct do trouby na 180°C, tak cca 30-35 minut. Je výborný teplý i studený.
Mirabelka je poddruh švestky, takže i chutí je jí velice blízká. Z drobných kulatých plodů můžeme připravit likéry, sirupy, ale také marmeládu. Se špetkou skořice a…
Černá jeřabina, neboli aronie, je velmi zdravé ovoce plné antioxidantů a používá se při výrobě léčiv. Zkuste si vyrobit domácí léčivý likér vhodný na spoustu neduhů a…