Bílkové rohlíčky s pařížským krémem

epeckova@seznam.cz Kuchařka: epeckova…

Doba přípravy: 1,5hod. 20kusů Moučníky , Drobné pečivo 12 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 bílky
300 g cukru moučka
150 g umletých oříšků = ušlehat ve vodní lázni
krém
1 vejce
40 g cukru
10 g kakaa
80 g másla
1 lžíce rumu
rozpustit plátek želatiny
(krém také ušlehat ve vodní lázni)
(poleva)
čokoláda na vaření
možnost lžíce rumu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky, cukr, oříšky ušlehat ve vodní lázni, nechat vychladit. Krém také vyšlehat ve vodní lázni a nechat vychladnout.

  2. Na pečící papír nastříkáme bílkové těsto - rohlíčky a pečeme dorůžova (asi 20 minut).

  3. Po vychlazení nastříkáme vychladlý krém a dáme ztuhnout. Vlažnou čokoládu nalijeme na mřížce na rohlíčky s krémem a zase dáme ztuhnout.

  4. Po ztuhnutí ukládáme do alobalem vyložené krabice.

Poznámka

Vše dobře vychladit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 251 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bílkové rohlíčky s pařížským krémem

  • casino casino

    Tak jsem spáchal a uznávám, že jsem očekával horší výsledek:-8
    Když po 10ti minutách šlehání na páře jsem došel přesvědčení, že už se to nenašlehá a nenašlehá, tak mi doplo, že rcp je stejný jako na jádrové rohlíčky, (tedy až na to šlehání) a dál už jsem postupoval jako s jádrovou hmotou. Po částečném oschnutí těsta na plechu jsem pekl při 175°C a korpusy se dost roztékají, což je u tohoto druhu pečiva normální.
    Konstatuji, že tyto jsou něco mezi klasikou jak popisuje jojaart: níže a těmi mnou výše zmíněnými jádrovými rohlíčky.

    Odpovědět

  • casino casino

    :-K magdalenka: hosta: maiva:
    ...to je mlácení prázdné slámy;-)
    Navezl jsem se do toho těsta, tak pokud zítra bude počasí že mě ani pes nevyžene, tak ho spáchám podle tohoto rcp:-/
    ...ale krém ať zkusí zkusit někdo jiný, nerad dělám s želatinou...

    Odpovědět

  • maiva maiva

    hosta: Jitko, souhlasím s Tebou. Pro někoho, kdo neví o co jde a chtěl by zkusit, je docela odfláknutý recept. Taky stupně pečení chybí. Možná autorka nepovažuje určité věci za důležité.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    epeckova@seznam.cz: no - reaguješ tak, že to je naše škoda. Mýlíš se, je to škoda možná dobrého receptu, který v této nepravděpodobné podobě mohl klidně zůstat u tebe doma v sešitě. S:no:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    epeckova@seznam.cz: Mám dotaz: prečo sem dávaš neúplný recept a nechcš objasniť bližšie postup? Užívatelia týchto stránok sa obyčajne chcú podeliť so svojimi receptami a skúsenosťami a bežne nevyzývajú k tomu - "Nepečto to...". Nechcem sa ťa dotknúť, ani uraziť, len nerozumiem tvojmu úmyslu.
    Parížke rohlíčky sú už na týchto stránkach viackrát, sú spoľahlivo napísané, takže si možno vybrať.

    Odpovědět

  • Nepečte to,vysvětlení postupu jinak fakt neudělám!!(cha cha)

    Odpovědět

  • jojaart jojaart(neregistrovaný)

    Ako robim ja:Vyslaham 4 bielka s 20 dkg krystaloveho cukru.Potom dam na kastrol,kde sa uz vari voda.Miska nesmie byt ponorena do vody,voda len mierne varit.Slahame asi 10 minut.Zoberieme z pary,este preslahame.Po ciastocnom schladeni pridame 15 dkg mletych vlasskych orechov a 1 lyzicu hrubej muky.Dat do sacku s hladkym spicom a tvarovat rozteky.Ja dam do rury 4 plechy naraz a pomocou ventilatora susim na 80 stupnoch 2 hodiny.Rozteky su suche a biele.

    Krem:4 cele vajcia vyslaham s 20 dkg krystaloveho cukru,dam nad paru a pilno slaham asi 10 minut.Ked zoberiem z pary,este preslaham,medzitym pridam vanilkovy cukor,kakao a rozpustenu cokoladu.Do vychladnuteho zaslaham 2 masla-50 dkg a trochu rumu.

    Cokolada:400 g cokolady,250 g stuzeny tuk,nahriat a 10 minut treba cokoladu rucne miesat.Aby nebola stekava,tak primiesam trochu masla.Rozteky chytim za tu bielu cast a macam iba krem.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    JE to podivně stručně popsané (ve srovnání s tím, že krabici máme vyložit alobalem:-))), ale fungovat to může. Sníh se pravděpodobně vyšlehá s cukrem ve vodní lázni a pak přidají ořechy. S tím krémem bych taky měla pochybnosti, pokud bych podobný nezkusila u receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/40787-rychle-pariz... - a fungovalo to, tady když se ještě přidá želatina... no, snad někdo zkusí nebo autorka upřesní;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    epeckova@seznam.cz:
    ...a já si rýpnu do toho těsta:-D
    Nevím, neznám, takto nedělám...
    Čistě theoreticky by to nemělo fungovat (bílky vs. tuk z ořechů), ale jestli to fakt funguje, pak by to mohl být převrat v cukrařině:yes:
    Ale jak říkám - nevím, neznám...:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    To si tak robila???

    Odpovědět

  • Nevím jak jinak krém udělat???míchám, míchám suroviny a to ve vodní lázni!!!!!:-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Myslím, že by sa zišlo podrobnejšie rozpísať recept - prípravu rohlíčkov i krému. Pochybujem, že napr. krém sa pripraví ušľahaním všetkých ingrediencií vo vodnom kúpeli.

    Odpovědět

Tématické fráze: jadrové rohlíčky bílkové ořechové rohlíčky ořechové rohlíčky s pařížškým krémem orechove rohlicky z bilku jádrové rohlíčky recept jádrové rohlíčky s krémem recept na jadrové rohlíčky bílkové pečivo tycinky s parizskym kremem jádrový rohlíček recept cukroví s pařížským krémem co upéci z bílků rohličky s kremem jádrový rohlíček ořechové bílkové rohlíčky co upéci z bílků recept bilkove pečení ořechové rohlíčky s krémem bílkové rohlíčky-recept ořechové tyčinky s pařížským krémem