Tvarohový koláč s malinami
Recept ještě nebyl hodnocenZe surovin vypracujeme těsto a rozválíme ho na vymaštěný vysypaný plech. Smícháme přísady náplně kromě mléka. Když se rozpustí puding, mléko přimícháme, přidáme rum z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze surovin vypracujeme těsto a rozválíme ho na vymaštěný vysypaný plech. Smícháme přísady náplně kromě mléka. Když se rozpustí puding, mléko přimícháme, přidáme rum z…
Tak jednoduchá a přitom tak dobrá. Jemná díky tvarohu, sněhem z bílků nadýchaná a po citronu osvěžující bábovka. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami. Na…
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Teplá pocukrovaná buchta – to je jako z pohádky o Honzovi! Tyto jsou voňavé, vláčné a naplněné povidly. Jsou z kynutého těsta, které je pro tradiční plněné české buchty…
Sklízíme bohatou úrodu jablíček a přemýšlíme, jak je zužitkovat? Můžeme si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo…
Tyto křehké tvarohové šátečky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s pár základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné.…
Sváteční dezert s názvem střecha vypadá opravdu skvěle. Většinou se připravuje z Bebe sušenek, protože příprava je snadná a rychlá. Pokud si ale chcete dát záležet,…
Trhanec je sladká dobrota, která byla vyhlášenou pochoutkou na císařském dvoře Franze Josefa a v mnoha variacích se s oblibou peče v evropských zemích dodnes. Ochutnejte…
Ze všech surovin utřeme těsto. To rozdělíme na dva díly a rozválíme. Jeden díl položíme na vymazaný plech, dáme makovou náplň a pak druhý plát těsta. Na makovou náplň…
Černý jeřáb neboli aronie je napěchovaný celou řadou vitamínu a působí blahodárně na celou řadu neduhů. Tento likér je velmi snadný a díky alkoholu i dlouho vydrží.…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Odpalovaného těsta se mnoho hospodyněk bojí, ale my vám ukážeme, že k tomu není důvod. Pokud dodržíte postup, zaručeně se vám povede. Připravit z něj můžete třeba mraky …
Tvaroh v tomto makovci zajistí, že řezy nebudou suché. Další výhodou pak je, že se zde používá nemletý mák. Po upečení je jen na nás, zda jako konečnou úpravu postačí…
Příprava tohoto koláče je velmi jednoduchá. Základem je křehké těsto s tvarohovou nádivkou, kterou poklademe meruňkami a posypeme drobenkou. Spojení sladkých a…
Uděláme kvásek, necháme vzejít.Do mísy smícháme mouky, sůl, citronovou kůru, majolku, máslo nastrouháme, cukr, kvásek a přiléváme mléko a olej. Propracujeme. Dáme na 1…
Připravte si na zimu zásobu výborného a zdravého bezinkového likéru. Pomůže Vám v boji proti nachlazení a zlepší náladu. Bezinky nasbíráte na sklonku léta a na zimu tak…
Naše babičky mají spoustu skvělých a hlavně osvědčených receptů. Připravte dle rodinného receptu tradiční vánoční cukroví, které si mnoho z nás pamatuje ze svého dětství…
Ovoce umyjeme, nasypeme do hrnce, přidáme cukr. Promícháme a opatrně přivedeme k varu. Nepodléváme žádnou tekutinou, ovoce pustí dost šťávy. Povaříme cca 2 minuty…
Příprava domácího džemu je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i do chladných zimních dnů. Džem z vyzrálých třešní s kapkou rumu dodá dezertům jedinečnou chuť a…
Recept na Šalamounovy řezy je velmi snadný a jednoduchý. Připravíme si nadýchané těsto s kakaem, které je krásně vláčné a po upečení přelijeme částí těsta s rumem.…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale kynout se nenechávají. Přijdou k chuti jako moučník k nedělní kávě, ale i jako občerstvení…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale kynout se nenechávají. Přijdou k chuti jako moučník k nedělní kávě, ale i jako občerstvení…
Čerstvě usmažené koblížky provoní celý byt a vylákají z postele i největší spáče. S přípravou těsta vám může pomoci domácí pekárna a potom už stačí jen naplnit…