Houbové škvarky z ryzců
Recept ještě nebyl hodnocenRyzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 155 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,02 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ryzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především…
Ryzce jsou považovány za krále mezi houbami. Pokud se vám podaří mistrný úlovek a bohatě nasbíráte, uchovejte je i na pozdější časy. Naložit je můžete třeba se zeleninou…
Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Syrovinky očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme houby, osolíme, okmínujeme a opékáme. Před koncem pečení přidáme na plátky nakrájený česnek…
Když jsou dobré podmínky, rostou ryzce ve velkých množstvích. Potom se mohou nakládat podle prastarého způsobu následujícím způsobem:Hlavičky mladých syrových ryzců se…
Maso osolíme, posypeme kořením a hladkou moukou. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu, všechno koření a orestujeme. Pak opečeme maso…
Ryzec je oblíbená a velmi chutná houba. Velmi snadno z ní připravíme dobrotu, na které si pochutnají i vegetariáni. Ryzce zapečeme s kousky dýně a na závěr pečení na…
Podařilo se vám v lese najít pár jedlých ryzců? Můžete si z nich zkusit připravit falešnou račí polévku. Stačí vám k tomu jen pár základních surovin a trocha času.…
Ryzce patří mezi chutné lesní houby. Pokud jste si jich z lesa pár přinesli, vyzkoušejte připravit tento výborný, voňavý guláš. Voní po kmínu, česneku, majoránce a…