Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou
Recept ještě nebyl hodnocenKuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 155 kJ / 37 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,18 g |
| – nenasycené | 0,02 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,02 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Podařilo se vám v lese najít pár jedlých ryzců? Můžete si z nich zkusit připravit falešnou račí polévku. Stačí vám k tomu jen pár základních surovin a trocha času.…
Ryzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především…
Ryzec je oblíbená a velmi chutná houba. Velmi snadno z ní připravíme dobrotu, na které si pochutnají i vegetariáni. Ryzce zapečeme s kousky dýně a na závěr pečení na…
Ryzce jsou považovány za krále mezi houbami. Pokud se vám podaří mistrný úlovek a bohatě nasbíráte, uchovejte je i na pozdější časy. Naložit je můžete třeba se zeleninou…
Maso osolíme, posypeme kořením a hladkou moukou. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu, všechno koření a orestujeme. Pak opečeme maso…
Ryzce patří mezi chutné lesní houby. Pokud jste si jich z lesa pár přinesli, vyzkoušejte připravit tento výborný, voňavý guláš. Voní po kmínu, česneku, majoránce a…
Syrovinky očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme houby, osolíme, okmínujeme a opékáme. Před koncem pečení přidáme na plátky nakrájený česnek…
Když jsou dobré podmínky, rostou ryzce ve velkých množstvích. Potom se mohou nakládat podle prastarého způsobu následujícím způsobem:Hlavičky mladých syrových ryzců se…