

Krůtí plátek na valašském bůčku s oblohou
Suroviny
- 1 plátek krůtích prsou
- 100 g valašského bůčku
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- špetička pepře čtyř barev
- 3 kuličky nového koření
- špetička koření na steaky
- špetka mletých chilli papriček
- olej
- 1 rajče
- 1 bílá paprika
Postup přípravy receptu
Koření smícháme v hrníčku a použijeme najednou.
Nejprve do naklepaného plátku vetřeme koření, zatím rozehřejeme olej a na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme po obou stranách, aby se zatáhlo. Pak ho dáme stranou.
Vložíme cibuli, česnek a bůček nakrájený na kostičky a osmahneme do růžova. Vrátíme maso a podlejeme - stačí voda, ale může být i vývar.
Velice pomalu dusíme do měkka, podle tloušťky plátku cca 40 min.
Občas zamícháme a během doby dušení obrátíme. Vody dáváme jen málo, aby se vytvořia kvalitní šťáva, kterou není třeba zahušťovat.
Před dokončením - asi 5 min. vhodíme k masu půlku nakrájené papriky a vypneme plotýnku. Pak jen dáme na talíř, doplníme druhou půlkou papriky a rajčetem.
Poznámka
Množství uvádím pro 1 osobu, protože jsem to dnes dělala pro nečekanou návštěvu.Přílohu jsem nedělala,prý stačí ta zelenina. Ale určitě rýží nic nezkazíme
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Krůtí plátek na valašském bůčku s oblohou
-
No, šijkula! Kuřecí mám ráda!