Krůtí plátek na valašském bůčku s oblohou

spagetka Kuchařka: spagetka

Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

1 plátek krůtích prsou
100 g valašského bůčku
1/2 cibule
2 stroužky česneku
špetička pepře čtyř barev
3 kuličky nového koření
špetička koření na steaky
špetka mletých chilli papriček
olej
1 rajče
1 bílá paprika
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Koření smícháme v hrníčku a použijeme najednou.

  2. Nejprve do naklepaného plátku vetřeme koření, zatím rozehřejeme olej a na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme po obou stranách, aby se zatáhlo. Pak ho dáme stranou.

  3. Vložíme cibuli, česnek a bůček nakrájený na kostičky a osmahneme do růžova. Vrátíme maso a podlejeme - stačí voda, ale může být i vývar.

  4. Velice pomalu dusíme do měkka, podle tloušťky plátku cca 40 min.

  5. Občas zamícháme a během doby dušení obrátíme. Vody dáváme jen málo, aby se vytvořia kvalitní šťáva, kterou není třeba zahušťovat.

  6. Před dokončením - asi 5 min. vhodíme k masu půlku nakrájené papriky a vypneme plotýnku. Pak jen dáme na talíř, doplníme druhou půlkou papriky a rajčetem.

Poznámka

Množství uvádím pro 1 osobu, protože jsem to dnes dělala pro nečekanou návštěvu.Přílohu jsem nedělala,prý stačí ta zelenina. Ale určitě rýží nic nezkazíme

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí plátek na valašském bůčku s oblohou

Tématické fráze: krůtí plátky s rýží krůtí maso podle polreicha koření kania přírodní krůtí plátek krůtí plátky v těstíčku kania koření krůtí stehení plátky buček platky krůtí plátky kuřecí plátek po valašsku krutí po znojemsku krůtí s kůží recept krůtí plátky s kůží nejlepší krůtí plátky krůtí kostky po srbsku krůtí stehenní steak recept vyvar kania krůtí maso po valašsku recepty kruti steheni platky krutí prsa po srbsku

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít