Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min 1 větší plech Moučníky , Řezy 33 názorů

Suroviny

1 rolička již vyváleného listového těsta
1 tvaroh v alobalu (250 g), mohou být i 2 tvarohy, záleží na každém z nás
do jednoho tvarohu 1 lžíce mletého cukru + jeden žloutek
švestky podle potřeby a velikosti
Na drobenku:
250 g krupice
150 g mletého cukru
80 g másla
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozbalíme a i s papírem, ve kterém je zabalené, rozprostřeme na klasický plech.

  2. Tvaroh vyšleháme s cukrem a žloutkem a natřeme jej na plát listového těsta.

  3. Švestky omyjeme, přepůlíme a naskládáme na tvaroh tak, aby se pak daly krájet kostky.

  4. Z krupice, cukru a másla uděláme drobenku, kterou posypeme na koláč.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů zhruba 35 minut, do zrůžovění drobenky a okrajů těsta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 982 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou

  • maris maris

    JanaDorazinova: jasně, každý si to může upravit podle sebe:-), to těsto s tvarohem je výborný, taky ho občas dělám, ale dávám máslo;-)

    Odpovědět

  • maris: Je potřeba napsat recept. To, co použijí do receptu ostatní je už jejich volba. Kolik kde cukru, zda vůbec cukr a podobně je už na uvážení každého. Mi se například strašně líbí moučník ze tří surovin. 250 g Hery, 250 g tvarohu, 250 g hlaké mouky, myslím, že hladké. Super pro diabetiky a taky se dá cukr nahradit stévií a podobně..;-) https://www.toprecepty.cz/recept/58127-testo-temer...

    Odpovědět

  • maris maris

    JanaDorazinova: opravdu super, jen drobenku jsem udělala jak jsem zvyklá a tvaroh jsem osladila stevií / ale to kvůli sobě, cukr je určitě chutnější, jenomže pro mě dost na tom, že je v drobence , už tím jsem zhřešila :-8 /

    Odpovědět

  • maris: Děkuji, jsem ráda, že chutnal a děkuji za foto ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Dnes jsem vyzkoušela, dala jsem taky švestky. Koláč je moc dobrý, rychlý. Určitě bude u nás častěji. Díky za recept. :-)
    Dovolila jsem si přidat fotku.;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    JanaDorazinova: Ráda jsem vyzkoušela, je to rychlovka a ke všemu moc dobrá :yes::-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: Vydržel, protože do vychladnutí jsem tu byla sama ;-) ale o 2 hodiny později už zbyl pouze pečící papír ;-):-)

    Odpovědět

  • yanull: Děkuji moc si toho vážím, že jsi vyzkoušela. U nás je to top koláč, mizne fakt rychle a děkuji za krásnou fotku. Mám radost, že chutnal. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Tak jsem upekl vedle sebe ze dvou různých těst (doslova, dvě těsta byla na jednom plechu:-)
    Na náplň jsem zpracoval dva tvarohy a bylo to tak akorát:-! (zkuste přes síto pasírovaný tvaroh - je to poznat) ochucené kůrou z jednoho citronu :yes:
    Posypky jsem zpracoval asi polovinu, a že jí na koláčích bylo až až :-!
    Výsledek byl velmi chutný :yes: ale záleží na tom, co si kdo představuje pod pojmem "listování"
    Hodnotitelé byli čtyři... Jeden se vyjádřil, že těsto listuje...
    Všem těsto připadalo spíše jako křehké těsto (ale tak tenké křehké těsto by se drolilo, což není žádoucí)
    Z těst bylo jako chutnější hodnoceno to "falešné" listové těsto (viz odkaz níže) ale máslo nepoznal nikdo
    ***
    Polovina těst a posypky (málo másla!) mi zbyla...
    Dokoupím 1/2 kila tvarohu a zítra zkusím znovu...
    Trošku si pohraji s postupem a teplotami...
    No, uvidíme... :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    yanull: Vydržel ten koláč aspoň do vychladnutí ?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    JanaDorazinova: :-D Oni ten plech aspoň prodají, já ho "mohu" jen umýt a uložit na nedlouhou dobu.:-((

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Tento koláč jsem pekla již podruhé, můžu potvrdit, že těsto listuje. ;-) Poprvé s meruňkami, ty byly mírně kyselé, ale dnes z vyzrálých broskví. Drobenku dělám od oka, dala jsem do ní třtinový cukr, hladkou mouku, máslo a mleté ořechy. Luxusní záležitost, křupavé a vláčné zároveň, další verze bude se švestkami, ale musím vyčkat, až dozrají. :yes::-K:yes: Dovoluji si přidat foto ;-)
    Poprvé jsem měla tvaroh z vaničky, dnes ze staniolu, druhý je lepší, na ochucení dávám rum ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: dobré přirovnání :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Já to až teď přečetla pořádně, já samozřejmě těsto nekupovala !!!! Já dělala na tento koláč to Vaše!

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Casino ta zátěž pro to Vaše těsto nebyl problém, Chutnala a krájela jsem ještě horké, Bylo to křupavé a hodně chutné !
    Jelikož se to sežralo ještě teplé, tak další zprávu nemám.:-D

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: tenky tvarohovy koláč tenký borůvkový koláč listovy testo s tvarohem a svestky tenky ovocny koláč spaldovy kolac svestky tvaroh tenký švestkový drobenkový koláč s drobenkou

Zapomněl/a jsem heslo