Čočková polévka ze zbylé čočky s ovesnými vločkami
Recept ještě nebyl hodnocenČočková polévka je to pravé, co nás v podzimním a zimním sychravém počasí zahřeje. Je sytá, hutná, lehce nahradí svačinu či večeři. Dobře ochucená česnekem a bylinkami…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočková polévka je to pravé, co nás v podzimním a zimním sychravém počasí zahřeje. Je sytá, hutná, lehce nahradí svačinu či večeři. Dobře ochucená česnekem a bylinkami…
Medové perníčky různých tvarů a ozdobené bílkovou polevou nesmí na sváteční tabuli chybět. Při jejich pečení můžeme zapojit i ty nejmenší, kterým při jejich vykrajování…
Otázkou, kdo to loupá perníček, se ptala ježibaba ve známé pohádce. Než však dovolíte dětem olupovat perníkovou chaloupku, pobídněte je, ať ji s vámi upečou, postaví a…
Čerstvě vyškvařené, křupavé a voňavé škvarky zkombinujte s vejci, lahůdkovou cibulkou a hořčicí a získáte výbornou pomazánku, která zmizí během chvíle. Dochutit ji…
Aby se nás v novém roce držely peníze, pak musíme dle zvyklostí na první den v roce k obědu připravit čočku. Navíc spolehlivě zasytí a je zdraví velice prospěšná,…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
Vepřo knedlo zelo je absolutní česká klasika, která se těší oblibě v mnohých domácnostech i hospodách. Tento název "chlupatých" knedlíků s dvěma druhy brambor se…
Klobásku rozdělíme na 4 díly, zavineme je do pevných šneků a spíchneme krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu před propichováním…
Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně…
Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně…
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné, vlahé) a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu nakynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozválíme,…
Kynuté krucánky vás jistě překvapí - jsou krásně měkké a nadýchané. Můžou se sypat dle chuti - kmínem, mákem, hrubou solí, sezamem apod. Pokud se Vám nechtějí dělat…
Smícháme nastrouhaný celer, vejce, sůl a mléko.Přidáváme postupně mouku, až vznikne polotuhé těsto jako na klasické halušky.Nakrájenou slaninu a cibuli opečeme do…
Špekové knedlíky se vám budou líbit pro svou chuť a sympatickou velikost do dlaně. Navíc do nich spotřebuje postarší pečivo. Nesmí se vařit ve vodě, pouze v páře, ale…
Špekové knedlíky se vám budou líbit pro svou chuť a sympatickou velikost do dlaně. Navíc do nich spotřebuje postarší pečivo. Nesmí se vařit ve vodě, pouze v páře, ale…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Máte chuť na uzenou polévku? Můžete ji uvařit podle tohoto receptu zase trochu jinak, než třeba znáte. Polévka obsahuje jak uzené maso, tak i brambory, kořenovou…
Bramborovými plackami se zelím zajisté potěšíte všechny vaše strávníky. Jejich skvělou chuť dotváří použitá šunková klobása a sýr. Smažení na sádle nám zajistí, že…
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…