Štrachanda z Plzeňska
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme…
Z opláchnuté a osušené krkovičky uřízneme 2pláty na plnění tak, že ostým nožem zařízneme dvou cm plát masa a nedořízneme až do konce a druhý dvou cm plát dořízneme. Po…
Očištěné kuře opláchneme, naporcujeme na menší kousky a osolíme. Jemně krájenou cibuli osmahneme dorůžova na polovině tuku, přidáme papriku a za stálého míchání necháme…
Z muky, vody, oleja a stipky soli urobime cesto, nema byt take tuhe ako rezancove, aby sa nam dalo dobre valkat. Ja to robim od oka, takze radsej si urobte redsie cesto,…
Hlávku zelí, u které vykrojím střed košťálu, uvařím ve slané vodě.Hlávku rozeberu na jednotlivé listy, které plním směsí: Cibuli zesklovatím, přidám na drobno…
Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Cuketu rozkrojíme podélně napůl a dále krájíme na půlkolečka cca 3 mm silná…
Rozehřejeme sádlo a na něm zprudka orestujeme maso s nakrájenou slaninou. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkový list. Podlijeme vínem a dusíme pod…
Do zapékacího pekáče dáme rozehřát sádlo, z vinné klobásy si uděláme šneky, které zajistíme špejlí, trochu je okořeníme tymiánem a opečeme z obou stran jen mírně a…
Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na sádle, zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme špenát /pokud máte čerstvý, tak nakrájený/ sůl, masox a zalijeme vodou. Povaříme a…
Ze všech surovin uděláme těsto,necháme v lednici hodinku nebo přes noc odpočinout,potom tvoříme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180°C.Ještě teplé obalujeme v…
Brambory důkladně umyjeme kartáčkem. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky, česnek necháme vcelku.Všechno dáme do sáčku kromě soli a sáček uzavřeme, jen nahoře uděláme 3 dírky.…
Na sádle opečeme cibulku. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a drcený česnek. Důkladně promícháme. Přidáme 1/2 kg na kostičky nakrájeného hovězího masa, lžíci rajského…
Všechno maso nakrájíme, nejlépe na nudličky.Na sádle (nebo jiném tuku) zpěnime cibuli, přidáme červenou papriku a maso.Necháme zatáhnout a přidáme na plátky nebo…
Rohlíky nakrájíme na kostky. Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm sádlo. Přidáme vejce a rozšleháme. Nakrájené rohlíky dáme do mísy a přelijeme mlékemBylinky nakrájíme na…
Na vále smícháme mouku, papriku, cayenský pepř, sůl, tuk, vajíčko, smetanu(podle potřeby) a nastrouhané tvarůžky (je dobré je dát před strouháním cca na hodinu do…
Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, na ní necháme zatáhnout plátky osoleného a opepřeného hovězího. Přidáme houby, koření, zalijeme černým pivem a dusíme v…
Na sádle osmažíme dozlata drobně nakrájenou cibuli. Polovinu jí smícháme s mletým masem, přidáme koření, vajíčko, vločky a důkladně promícháme. Druhou polovinu…
Cibuli si nakrájíme nahrubo, zalejeme horkou vodou z konvice, osolíme, přidáme kmín a vaříme asi 20 minut. Poté cibuli rozmixujeme ponorným mixérem a zavaříme kapání z…
Fazole namočíme a necháme minimálně přes noc. Druhý den vodu slijeme a v čerstvé vodě je uvaříme do měkka (cca 1.5 hodiny). Vodu, ve které se fazole vařily, nevyléváme…
Než začneme vařit, namočíme si suš. houby do malého množství vlažné vody. Na sádle osmahneme na malé kousky nakrájenou uzeninu. Po chvilce dáme nakrájenou cibulku …
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.Chleba též nakrájíme, cibuli oloupeme a zpěníme na sádle, na to vložíme kostky brambor, chleba a kolečka klobásy a osmahneme…
Pokud si koupíme bůček i s kůží, maso opláchneme, osušíme a kůži seřízneme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na větší kostičky, česnek na širší plátky. Do…
Nejprve vyšleháme cukr s herou ( malou část cukru necháme do sněhu). Přidáme žloutky, opět šleháme, přilijeme po částech rum, po vyšlehání postupně zašleháváme mouku s…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Skvělé včelí úly podle Petry z MasterChef Česko 2023: Stačí jen tři ingredience a chuťově vynikající těsto je hotovo
Jak na dokonalou jahodovou bublaninu? Díky šlehačce bude úžasně vláčná a jemná, s jahodami rozhodně nešetřete
Citronový krém, který miluje britský král Karel III., vznikl původně ze zbytků. Jeho lahodná chuť vás ovšem očaruje