Křehké nekynuté škvarkové pagáčky
Recept ještě nebyl hodnocenPagáčky mají své doma v Maďarsku, Slovensku, ale samozřejmě i u nás. Nadýchané drobné pečivo ze slaného těsta zjemní a zvláční smetanový jogurt. Dovnitř pak nezapomeňte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pagáčky mají své doma v Maďarsku, Slovensku, ale samozřejmě i u nás. Nadýchané drobné pečivo ze slaného těsta zjemní a zvláční smetanový jogurt. Dovnitř pak nezapomeňte…
Tento pokrm spojuje křehkost a aromatickou chuť smažené polenty s pikantními tóny karamelizované cibulky. Doplněno lehkým zelným salátem s česnekem, který dodá vašemu…
Slané tyčky s černými olivami vypadají mezi dalšími dobrotami na stole nápaditě, jsou jednoduché, rychlé, moc dobré. Můžete je upéct ze slaného těsta jako samostatné…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kolečka nakrájené klobásy. Chvíli opékáme a zakápneme protlakem.Po chvíli přisypeme fazole i s omáčkou a druhou…
Nejdříve uděláme nočky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno a přidáme droždí. Necháme rozpustit a když začne malinko hnědnout, ochutíme kurkumou a utřeným…
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…
Vyškvařit vepřové sádlo a škvarky k dokonalosti, není vlastně žádná věda. Stačí kvalitní výchozí suroviny, potom také nespěchat a dopřát sádlu řádnou péči a pozornost.…
Játra patří mezi snadno dostupnou surovinu a pokrm minutkové přípravy, u kterého platí, že méně je více. K játrům stačí přidat cibulka, slanina a pórek. Takhle vynikne…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Připravte si rychlovku podle tohoto receptu. Smažené roličky zasytí a jsou hned hotové. Pro uklidnění svědomí přidejte ke smažené dobrotě pořádnou porci zeleniny.…
Připravte si šťavnatou vepřovou pečeni, která je perfektně dochucená a upečená do zlatova. Společně s ní si pochutnejte na paprikách plněných tarhoňou a sýrem, které se…
Pochutnejte si na lahodném pečeném rolovaném bůčku, který je dokonale ochucený a upečený do křupava. Společně s jemně dušenou kapustou vytváří soulad chutí, která potěší…
Zelné placičky mohou být chutnou přílohou k masovým směsím nebo je můžeme podávat i samostatně, třeba k večeři. Křupavé zelí smícháme s dalšími surovinami a během…
Hovězí maso je sice náročnější na přípravu, ale zpravidla se odmění skvělou chutí. Plátky hovězí kýty nejprve orestujeme a poté je dusíme v omáčce z vývaru a vína,…
Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Maso umeleme najemno. Pepř a tymián rozdrtíme v mlýnku na pepř.Do masa přidáme sůl, rozemleté koření, rozetřený česnek, hořčici.Vše rukama dobře propracujeme a rozdělíme…
Při zpracování masa občas zbydou různé odřezky. Ty si můžete zamrazit a později z nich připravit třeba tyto křupavé nudličky. Kousky masa nejprve naložíte do jogurtové…
Meteník je slaný koláč původem ze Slovenska. Jeho základem je kynuté těsto se zelím a uzené maso. Příjemná vůně tohoto koláče vám již během pečení provoní celou kuchyň.…
Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Dáme do pekáčku, osolíme a…
Občas je potřeba odlehčit jídelníček a jaro je k tomu velmi ideálním obdobím. A k takovým jídlům patří i tato zeleninová směs. Cuketa, paprika, žampiony na cibulovém…
Použití nealkoholického piva Birell, dodává masu jedinečnou a jemnou chmelovou příchuť. Pomalu pečené výpečky jsou šťavnaté, křehké a plné chuti, neboť pečení v pečence…
Základem pro dobrou chuť masa je dostatečně dlouhá doba marinování. Bůček v pikantní marinádě, dušený společně s kedlubnou, vyžaduje sice zdlouhavější přípravu, ale…
K nedělnímu obědu nejčastěji připravujeme opravdu vydatné pokrmy, které vyžadují pečlivou přípravu. Dušené vepřové maso na česneku, v kombinaci s příjemně nasládlým…
V kuchyni jsou často neprávem opomíjené. Řeč je o vnitřnostech, které když dobře připravíte, můžou být opravdovým chuťovým požitkem. Jemná chuť králičích jater na…