Nepečený tvarohový dort s ovocem

aanicka Kuchařka: aanicka

Soutěžní recept. Přidejte fotku a vyhrajte.

Doba přípravy: 15 min. Dorty 29 názorů

Suroviny

500 g tvarohu ve vaničce
250 ml smetany ke šlehání
100 g cukru
1 velký balíček piškotů (240 g)
1 želatinový ztužovač
ovoce
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr promícháme s tvarohy.

  2. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do oslazeného tvarohu, přidáme ovoce a želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obale.

  3. Dortovou formu nebo mísu vyložíme piškoty (můžeme polít rumem).

  4. Potřeme polovinou tvarohové náplně, opět poklademe piškoty a potřeme zbytkem náplně (tuto druhou polovinu náplně můžeme ještě prošlehat, aby se ovoce "rozbilo" a obarvilo směs). Dozdobíme piškoty, ovocem, případně šlehačkou.

  5. Dáme přes noc do ledničky ztuhnout.

Poznámka

Nepečené dorty děláme asi všichni, ale tenhle tady ještě nebyl a třeba bude inspirací do horkého léta :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 901 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepečený tvarohový dort s ovocem

  • Lukáš Lukáš(neregistrovaný)

    zdenekahanka: Můžu se zeptat jaký jogurt a kolik? Zkusil bych tuhle variantu. :-) Moc díky. :-)

    Odpovědět

  • kotatko1 kotatko1 (neregistrovaný)

    Ahoj teď jdu dělat tento recept :-):-K

    Odpovědět

  • Luxfery Luxfery

    Delam uz po druhe a vzdycky se povede.moc dekuji;-)

    Odpovědět

  • daniela daniela(neregistrovaná)

    Chtěla jsem se jen zeptat, není moc sladký? Právě jsem ho dodělala přesně podle tohoto receptu a když jsem ho ochutnala, zdál se mi hrozně sladký. No teď už se chladí v lednici, tak uvidíme, jak bude nakonec chutnat ale mám z toho trochu strach. :-(

    Odpovědět

  • :-K :-K(neregistrovaný)

  • :-k :-k(neregistrovaný)

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Ahojte, mám dotaz, jestli musí být ztužovač želatinový? Já jsem zvyklá používat tento http://tescoviny.cz/assets/big/2001005548076.jpg. Vyhovuje mi a mám strach, že se mi to s tím želatinovým nepovede..děkuju za radu :-)

    Odpovědět

  • zdenekahanka zdenekahanka

    já to dělám z jogurtu nechám přes noc a ono si to sedne a podrží i bez ztužovače. zakysaná smetana jako bonus;-)s rybízem je to super:yes: a tenhle vypadá nádherně:-K

    Odpovědět

  • Charlote Charlote

    Ahoj holky,tento recept jsem našla nahodou a ted to do tydne děla už po 3 přitel ty dva snědl cele a ted si to dělam pro sebe,ale nejsem takova necham mu taky.Moc vinikaji akorad jsem použila stužovač šlehačky a jine ovoce jinak nahoru jsem dala ještě želatynu smichanou s jahodovou štavou a je to vinikaji.Mod diky autorce za recept.Dávam bodiky :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Karolína: no, někdy s tím bývá problém:-// ale co je naprosto dokonale hladké a bez hrudek, jsou želatinové plátky, taky Dr. Oetker:yes: zkus to;-):-)

    Odpovědět

  • Karolína Karolína(neregistrovaná)

    Želatinový ztužovač od Oetkera jsem použila potřetí v životě a naposledy. POKAŽDÉ se mi v něm udělaly ne malé hrudky, ale veliké cucky. Postup přípravy na obalu dodržuji do posledního písmenka... nechápu to :-( Příště už tedy s pevným tvarohem a bez ztužovače.

    Odpovědět

  • aanicka aanicka(autorka receptu)

    Garficka: jsem ráda, že chutná a že se povedl! U nás letos borůvky vůbec nejsou, tak budu muset zkusit s jiným ovocem :-S.

    Odpovědět

  • Garficka Garficka

    Naprosto bezva letní dortík, dělali jsme včera s borůvkami. Nepřidali jsme žádný ztužovač, protože doma nebyl :-D a krásně to drží i bez něj (použili jsme 2 kostky tvarohu z lidlu) paráda, díky moc za recept:yes:

    Odpovědět

  • aanicka aanicka(autorka receptu)

    Jojo, ten jsem použila taky, ale třeba někdo používá obyčejnou želatinu, která se musí vařit a třeba Klára narazila na tuhle. Jinak já právě taky používám tu od Dr. Oetkera.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Do tvarohových, jogurtových, šlehačkových krémů se i mně osvědčil želatinový ztužovač za studena o kterém píše Merylas. Má velikánskou výhodu v tom, že se dělá za studena a právě na ztuhnutí tvarohových, šlehačkových ... krému je ideální. :yes: Důležité je doddržet postup, který je napsaný na zadní straně obalu. Se ztužovačem za studena se pracuje rychle a je třeba dodržet i takové maličkosti jako je množství mléka,;-) šlehání 30 vteřin ;-)(doufám, že se nemýlím). Podrobný postup je napsaný na obale.:-) Pytlík je určený na množství ingrediencí 700g. Když je krému více, je vhodné použít 2 želatinové ztužovače za studena.:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nepečený tvarohový dort tvarohový dort tvarohový dort za studena tvarohový dort nepečený nepečený dort s tvarohem nepečený dort s ovocem nepečený ovocný dort tvarohový dort se želatinou tvarohový ovocný nepečený dort dort za studena ovocný nepečený dort ovocný dort za studena nepečené dorty tvarohový nepečený dort tvarohový nepečený dort se zelatinou nepečený dort tvarohové dorty nepečený piškotový dort s tvarohem dort za studena s tvarohem piškotový ovocný dort nepečený z tvarohu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít