Nepečený tvarohový dort s ovocem

aanicka Kuchařka:

Doba přípravy: 15 min. PT0H15M Dorty 29 názorů

514

Suroviny

500 g tvarohu ve vaničce
250 ml smetany ke šlehání
100 g cukru
1 velký balíček piškotů (240g)
1 želatinový ztužovač
ovoce
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr promícháme s tvarohy.

  2. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do oslazeného tvarohu, přidáme ovoce a želatinový ztužovač připravený podle návodu na obale.

  3. Dortovou formu nebo mísu vyložíme piškoty (můžeme polít rumem).

  4. Potřeme polovinou tvarohové náplně, opět poklademe piškoty a potřeme zbytkem náplně (tuto druhou polovinu náplně můžeme ještě prošlehat, aby se ovoce "rozbilo" a obarvilo směs). Dozdobíme piškoty, ovocem, případně šlehačkou.

  5. Dáme přes noc do ledničky ztuhnout.

Poznámka

Nepečené dorty děláme asi všichni, ale tenhle tady ještě nebyl a třeba bude inspirací do horkého léta :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 160 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepečený tvarohový dort s ovocem

  • Lukáš Lukáš(neregistrovaný)

    zdenekahanka: Můžu se zeptat jaký jogurt a kolik? Zkusil bych tuhle variantu. :-) Moc díky. :-)

    Odpovědět

  • kotatko1 kotatko1 (neregistrovaný)

    Ahoj teď jdu dělat tento recept :-):-K

    Odpovědět

  • Luxfery Luxfery

    Delam uz po druhe a vzdycky se povede.moc dekuji;-)

    Odpovědět

  • daniela daniela(neregistrovaná)

    Chtěla jsem se jen zeptat, není moc sladký? Právě jsem ho dodělala přesně podle tohoto receptu a když jsem ho ochutnala, zdál se mi hrozně sladký. No teď už se chladí v lednici, tak uvidíme, jak bude nakonec chutnat ale mám z toho trochu strach. :-(

    Odpovědět

  • :-K :-K(neregistrovaný)

  • :-k :-k(neregistrovaný)

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Ahojte, mám dotaz, jestli musí být ztužovač želatinový? Já jsem zvyklá používat tento http://tescoviny.cz/assets/big/2001005548076.jpg. Vyhovuje mi a mám strach, že se mi to s tím želatinovým nepovede..děkuju za radu :-)

    Odpovědět

  • zdenekahanka zdenekahanka

    já to dělám z jogurtu nechám přes noc a ono si to sedne a podrží i bez ztužovače. zakysaná smetana jako bonus;-)s rybízem je to super:yes: a tenhle vypadá nádherně:-K

    Odpovědět

  • Charlote Charlote

    Ahoj holky,tento recept jsem našla nahodou a ted to do tydne děla už po 3 přitel ty dva snědl cele a ted si to dělam pro sebe,ale nejsem takova necham mu taky.Moc vinikaji akorad jsem použila stužovač šlehačky a jine ovoce jinak nahoru jsem dala ještě želatynu smichanou s jahodovou štavou a je to vinikaji.Mod diky autorce za recept.Dávam bodiky :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Karolína: no, někdy s tím bývá problém:-// ale co je naprosto dokonale hladké a bez hrudek, jsou želatinové plátky, taky Dr. Oetker:yes: zkus to;-):-)

    Odpovědět

  • Karolína Karolína(neregistrovaná)

    Želatinový ztužovač od Oetkera jsem použila potřetí v životě a naposledy. POKAŽDÉ se mi v něm udělaly ne malé hrudky, ale veliké cucky. Postup přípravy na obalu dodržuji do posledního písmenka... nechápu to :-( Příště už tedy s pevným tvarohem a bez ztužovače.

    Odpovědět

  • aanicka aanicka(autorka receptu)

    Garficka: jsem ráda, že chutná a že se povedl! U nás letos borůvky vůbec nejsou, tak budu muset zkusit s jiným ovocem :-S.

    Odpovědět

  • Garficka Garficka

    Naprosto bezva letní dortík, dělali jsme včera s borůvkami. Nepřidali jsme žádný ztužovač, protože doma nebyl :-D a krásně to drží i bez něj (použili jsme 2 kostky tvarohu z lidlu) paráda, díky moc za recept:yes:

    Odpovědět

  • aanicka aanicka(autorka receptu)

    Jojo, ten jsem použila taky, ale třeba někdo používá obyčejnou želatinu, která se musí vařit a třeba Klára narazila na tuhle. Jinak já právě taky používám tu od Dr. Oetkera.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Do tvarohových, jogurtových, šlehačkových krémů se i mně osvědčil želatinový ztužovač za studena o kterém píše Merylas. Má velikánskou výhodu v tom, že se dělá za studena a právě na ztuhnutí tvarohových, šlehačkových ... krému je ideální. :yes: Důležité je doddržet postup, který je napsaný na zadní straně obalu. Se ztužovačem za studena se pracuje rychle a je třeba dodržet i takové maličkosti jako je množství mléka,;-) šlehání 30 vteřin ;-)(doufám, že se nemýlím). Podrobný postup je napsaný na obale.:-) Pytlík je určený na množství ingrediencí 700g. Když je krému více, je vhodné použít 2 želatinové ztužovače za studena.:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo