Telecí ossobuco na pivu a sušených houbách

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

4 kousky telecí nožičky s kostí uprostřed - ossobuca
hladká mouka
sůl
pepř
mletý zázvor
2 šalotky
3 stroužky česneku
3 hrsti sušených lesních hub
200 ml světlého piva
hovězí vývar
máslo
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátkům masa na několika místech po obvodu nařízneme blánu, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme.
    Každý plátek obalíme v hladké mouce.
    V hrnci se silným dnem rozehřejeme kousek másla a maso z obou stran prudce osmahneme, vyndáme z hrnce a odložíme stranou.

  2. Do uvolněného hrnce přihodíme další kousek másla a vsypeme šalotky nakrájené na tenká půlkolečka. Když začnou sklovatět, vrátíme do hrnce připravené maso, zasypeme špetkou zázvoru a přidáme stroužky česneku nasekané nadrobno.
    Houby prolijeme v cedníku vařící vodou, necháme krátce okapat a také přidáme k masu.
    Vše zalijeme pivem, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme dusit.

  3. Občas zkontrolujeme a až se pivo vydusí, podle potřeby podléváme vývarem a necháme dusit, až je maso měkké.
    Podáváme s bramborovou kaší a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Telecí ossobuco na pivu a sušených houbách

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Frantiska: Děkuji za fotečku z vyzkoušení :-K. Vždycky, když se mi povede ossobuco koupit, tak se snažím vyzkoušet nějaký jiný recept a zatím jsme si pochutnali vždycky ;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    tak vyzkouseno :) priste vyzkousim jiny tvuj recept na ossobuco. Divala jsem, ze jich mas vic a vsechny zajimave

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Zrovna včera jsem koupila telecí ossobuco u nás v řeznictví, nemají telecí každý den ale několikrát do měsíce se objeví. Takže recept brzo vyzkouším.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Angel 666: já mám Globus u nás 10 minut cesty, ale telecí jsem nikdy neviděla..asi to mají rozdělené..:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Angel 666: jsem ráda díky,že jsi mi dala info,ale já už moc v Praze nejsem,ale neva pokud to má Globus tak jezdíme občas do Čakovic,tak tam juknu;-)já bych si dala aj telecí řízeček joj to je mňamka a toto co je zde tak to bych zkusila nikdy jsem to nedělala,ale mrknu,zaměřím se na telecí masíčko;-)tak snad se mi povede sehnat telecí masíčko,ještě jednou moc díky!!!!:-K

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Simonko, vidím, že jsi z Prahy. Telecí ossobuko a i jiné části telecího :-D mají dost často v Globusu ;-) na Černém mostě.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    MamlajdaD: Aničko, moc děkuju :-K:-K:-K. Ochutnávka bohužel už nebude, měli jsme včera k večeři a nezbyl ani kousek:-).

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Telecí jsem neviděla léta,ani nožičku:-(ale tento receptík je super,dala bych si hned;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Bude to asi moc dobré, nešla by protlačit počítačem ochutnávka? <3;-):-D:yes: Ta barva té šťávičky je parádní, fakt mám plnou pusu " Pavlovova reflexu"! :-D:-D Jo a mně se víc líbí ta druhá fotka, připadá mi tak nějak výraznější. ;-) Přeji hodně zdraví!!:-K:-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: telecí ossobuco

Zapomněl/a jsem heslo