Slané šátečky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenVýhodou je příprava předem, takže se můžeme věnovat návštěvě a nemusíme být "u plotny". Podáváme je totiž teplé, ale mohou se jíst i později studené. Náplně k plnění…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výhodou je příprava předem, takže se můžeme věnovat návštěvě a nemusíme být "u plotny". Podáváme je totiž teplé, ale mohou se jíst i později studené. Náplně k plnění…
Paprikám seříznu vršek a vydlabu vnitřky. Po omytí položím na talíř a dám je na 4 minuty do mikrovlnky, aby trošku změkly a pak se nemusí připravovat tak dlouho. Mezitím…
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se žloutky, jemně strouhaným…
Cuketu a Eidam nastrouháme do mísy nahrubo. Přidáme vejce, mouku, klobásu na kousky, česnek a koření dle chuti.Pečeme na 200 stupňů cca 40 minut, až bude povrch zlatavý.
Mrkev a celer nastrouháme najemno. Na rozehřátém oleji orestujeme jemné nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a důkladně ho opečeme.Poté přidáme mrkev, celer,…
Očištěné brambory nakrájíme na plátky. Lososa nakrájíme na tenčí nudličky, kuřecí maso nakrájíme také na tenké plátky. Obě masa následně osolíme a přidáme provensálské…
Polévka: Dýni nakrájíme na plátky, poklademe na pomaštěný pečící papír, posypeme solí a grilovacím kořením. Pečeme dorůžova asi 15 minut na 220°C. Na oleji v hrnci…
Sýr najemno nastrouháme do mísy.Přidáme rozklepnuté vejce.Přisypeme mouku.Rukou vypracujeme sýrové těsto tak, aby se nerozpadávalo.Navlhčenýma rukama tvarujeme malé…
Necháme vzejít kvásek a z mouky a ostatních surovin vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (dle popotřeby můžeme přidávat mouku) a necháme vykynout přibližně 40 minut (lze…
Houby namočíme do teplé vody, aby změkly. Na suchý plech nasypeme hrubou mouku a položíme na něj těsto vyválené do tvaru kruhu. Potřeme těsto olejem, protlakem,…
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Placky: Surové zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno, prelisujeme cesnak, cibuľu nakrájame nadrobno, dáme všetky koreniny, múku, vajcia, dochutíme. Pečieme na oleji placky…
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme salám, trochu opečeme a nakonec fazole i s nálevem.Papriky očistíme a podélně rozkrojíme. Každou půlku naplníme…
Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici. Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do …
Cuketě odřízneme vršek a vydlabeme vnitřek, obsahující semena. Důkladně potřeme solí a necháme vypotit. Vodu průběžně vyléváme, je jí opravdu hodně. Na oleji dozlatova…
Naklepeme si kuracie prsia. Poukladáme do jenskej misy. Pridáme nakrájanú celú hlavičku cesnaku. Zalejeme jednou celou šľahačkou. Zakryjeme zo syrom . Dáme do…
Maso nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z oleje, soli, chilli omáčky, tymiánu a utřeného česneku. Brambory oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a asi pět minut…
Ve 2 dl vody necháme rozvařit 2 kostky zeleninového bujonu. Žampiony sloupneme a vyřízneme nožky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě překrojíme na polovinu,…
Do kastrolu dáme trochu oleje a másla.Přidáme na plátky pokrájené oloupané brambory a cibuli na kroužky. Osolíme, opepříme a přiklopíme.Dusíme do poloměkka.Nakonec…
Karé alebo krkovicu nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a opaprikujeme (môžeme použiť namiesto tohoto korenie na steaky - zmes podľa vlastnej chuti). Na…
Připravíme si kulatou formu na pečení. Z toastového chleba odkrájíme kůrky a vyložíme jím dno formy. Na chléb namažeme pomazánku( postup na jakoukoliv pomazánku jistě…
Do poloměkka uvaříme flíčky, stejně tak brokolici. Uvaříme kuřecí stehna v osol. vodě, které potom nakrájíme na kousky.(kůži jsem sundala). Mezitím nasekáme cibuli,…
V míse smíchám cottage, nastrouhanou kedlubnu na hrubo, nastrouhaný eidam na hrubo, olej, nasekanou pažitku, sůl a pepř. Dám vychladit do lednice. V horkých dnech je…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Tradiční gruzínské chačapuri: Placky, plněné sýrem, se staly rovnou národním pokrmem. Víte, jak na ně?
Krkovička po farářsku: Lehce pikantní a šťavnaté plátky masa báječně chutnají a zvládne je i začínající kuchařka
Velikonoční perníčky: Aby byly ihned krásně měkké a vláčné, část medu je lepší nahradit cukrem a těsto správně vyválet