Piškotová buchta
Tento recept na klasický piškot můžete použít v mnoha obměnách. Pokud upečete na plechu, stačí potřít šlehačkou, nebo pudinkem a ozvláštnit ovocem. Pokud upečete v dortové formě získáte korpus dortu, který můžete libovolným krémem dozdobit.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 300 kJ / 2 701 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,08 g |
Tuky | 47,86 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 602 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 486,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 3: Celá vejce šleháme do světlé pěny s cukrem (cukr přidáváme postupně) a s vlažnou vodou.
Krok 4: Do pěny pozvolna vmícháme polohrubou mouku.
Krok 5: Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 20 minut při teplotě 160-170 °C.
Krok 6: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 23. 2. 2009 21:22
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPqw
Nejnovější recepty
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno 7. 10. 2024 16:01
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno 7. 10. 2024 15:48
Nejnovější články
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka č. 3
IvanaK před 2 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 3 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 4 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 4 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 4 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 5 hodinami
Šlehačková buchta
RadobyPekar před 5 hodinami
Houbová omáčka z praváků
Slanky před 6 hodinami
Kefírový moučník
f-kikinka před 6 hodinami
Komentáře (5)