Rizoto v jednom hrnci.

ROMAN Kuchař: ROMAN

Doba přípravy: 30 min. 8 porcí Ostatní 5 názorů

Suroviny

2 velké cibule
2 konzervy Zlaté kukuřice od Bonduelle 425 ml
850 g krájených žampiónů
1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě
650 g zeleninového leča (sklenička)
1/2 tomatového jemného kečupu
3/4 kg rýže
25 dkg Eidamu 40%
2 kostky masoxu
1/3 kostky sádla
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži dáme předem na 2 hodiny namočit v dostatečném množství vody. Kukuřici, žampiony a lečo přecedíme, lák z kukuřice a žampionu vylijeme a z leča ponecháme na později.

  2. Vše vaříme v jednom velkém hrnci v mém případě v el. pánvi ETA.

  3. Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na sádle. Odsuneme vařečkou na stranu a přidáme žampiony. Mírně osmahneme dáme, na stranu.

  4. Přidáme vepřové a pepř a také mírně smahneme.

  5. Přidáme lečo, lák, kukuřici, masox a vše promícháme, zakryjeme a necháme 5minut dusit.

  6. Přecedíme rýži přidáme, na pánev a zalijeme 2x více vody než je na pánvi surovin.

  7. Přikryjeme a každých 5 minut promícháme a případně přilijeme vodu.

  8. Až je rýže uvařená vmícháme nejdříve kečup a potom nastrouhaný sýr.

Poznámka

Poslední dobou hovězí ve vlastní šťávě nestojí za nic tak příště zkusím mleté maso.

Sýr demokraticky dávám do a ne až na talíř.(nemusím poslouchat taťííí on tam má toho sýra víc a já mám…..atd.)

Pánev ETA nový větší model je nic moc má tenké dno a tam kde je spirála se většina pokrmu připaluje.

Fotku jak to vypadá, na talíři jsem nestihnul.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Rizoto v jednom hrnci.

  • Paolo Paolo(neregistrovaný)

    nešlo by nahradit eidam taveňákem? :-))

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    pěkné... mohu říci, že jsem po dlouhém přemlouvání manželem koupila vepř. maso (konzervu)v Lidlu, konzerva vysoká asi cca 5cm, zeleno-modrá, cena okolo 30 Kč, váha asi 300 g. Je dražší, ale vynikající. Ještě je tam k dostání "chopped pork" od f. Pikok, je to mozaika z vepř. masa s kousky kolene :yes::yes:;-) Berte to jako tip ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám stejně,jen rýži nenamáčím.:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Romane, máš to super i na pánvi!;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Je to zajímavý recept,líbí se mi vařit v jednom hrnci.:-))Souhlasím,že dnešní konzervy jsou sázka do loterie.A dávám bod:yes:líbí se mi i rozšířená vystihující poznámka;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: rizoto na pánvi rizoto z leča vše v jednom hrnci vaříme v jednom hrnci hrnec na ryzi eta vaření v jednom hrnci vepř.rizoto pikok paola recepty vepr rizoto paola recept rizoto z vepř.konzervy chopped pork vaříme v jednom hrnci recepty mozaika z mletého masa recept recepty paola recept v jednom hrnci recepty v jednom hrnci rýže paola rizoto z vepř. konzervy

Zapomněl/a jsem heslo