Slaný koláč s patisonem
Jednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme strouhaným sýrem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 403 kJ / 3 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,62 g |
Tuky | 152,78 g |
Vláknina | 41,60 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 6,22 g |
Sůl | 16,04 g |
Sacharidy | 377,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Na pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm oloupanou a nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme menší kousky hlívy, dále pak kostičky oloupaného patisonu a mraženou zeleninu.
Krok 3: Osolíme, okořeníme a pár minut restujeme. Směs necháme trochu vychladnout.
Krok 4: V míse smícháme sypké ingredience na těsto, přidáme sýr, vejce, olej a mléko a vymícháme těsto, které rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Krok 5: Na těsto rozložíme náplň a dáme do trouby péct asi na 50-55 minut.
Krok 6: Po upečení hned posypeme strouhaným sýrem. Koláč je dobrý teplý i vychladlý.
Zveřejněno 27. 8. 2024 10:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný koláč s patisonem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklyJ
Moje poznámka
Slaný koláč s patisonem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklyJ
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 3 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 15 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 17 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
RabaRoman před 2 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 2 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 2 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 2 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 3 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 12 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 16 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Danka.K před 19 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
hlíva ústřičná,
směs zeleninová mražená,
pasta papriková,
koření,
pepř mletý,
sůl,
sýr eidam,
mouka polohrubá,
mouka žitná,
kypřící prášek,
sůl,
bylinky sušené,
sýr eidam,
vejce,
olej,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře