Treska v bramborové krustě

lemarti Kuchařka: lemarti

3 porce Ryby 11 názorů

Suroviny

3 filety z tresky
štáva z půlky citrónu
3 větší brambory typu C-na bramborovou kaši
3 lžíce bramborové moučky
1 vejce
40 g Eidamu - nastrouhaného
1 lžice nasekané petrželky
sůl
pepř
mletý muškátovy oříšek
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety necháme rozmrznout a pokapeme trochou citronové štávy.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do osolené vody.

  3. Až budou měkké, scedíme a rozšťoucháme na kaši.

  4. Přidáme bramborovou moučku, vejce, sýr, citronovou štávu, petrželku a osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Vše pořádně promícháme.

  5. Filety osušíme, bramborové těsto rozdělíme na 3 díly a filety stejnoměrně zabalíme do kaše.

  6. Rozpálíme si na pánvi olej a filety z obou stran opečeme do zlatova. Raději pomaleji.

Poznámka

Já ty filety nejdřív navršila kaší na jedné straně, dala na pánev a dodělala zbytek, aby maso při překládání na pánev nevypadlo:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Treska v bramborové krustě

Tématické fráze: krusta na ryby ryba v bramborové krustě maso v bramborové krustě treska v bramborové kaši treska s kaší treska s bramborem ryba v bramborovo sýrové krustě ryby v bramborové krustě treska recepty treska recept jak se dela krusta filet v bramborovem těstě treska v sýrové krustě treska v kaši treska na bramborách treska na bramborech treska s bramborami ryba s bramborovou krustou recept z tresky ryba v bramborovosýrové krustě

Zapomněl/a jsem heslo