Hašanovy kotouče (Hermelín v bramborákovém těstě)
Recept ještě nebyl hodnocenHermelíny příčně překrojíme, obalíme v mouce.Na na rozpálený olej dáme část těsta na bramborák, na to Hermelín a druhou částí sýr schováme.Smažíme do růžova.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hermelíny příčně překrojíme, obalíme v mouce.Na na rozpálený olej dáme část těsta na bramborák, na to Hermelín a druhou částí sýr schováme.Smažíme do růžova.
Kotletky si pořádně rozklepu, každou zvlášť dám na plát alobalu. Osolím z obou stran a kladu hermelín a klobásku nakrájenou na kolečka a pod kotletku dám nakrájenou…
Mraženou zeleninu orestujeme na pánvi s máslem, žampiony nakrájíme na plátky a přidáme na pánev k zelenině a osolíme.Restujeme téměř doměkka, před koncem přidáme na…
Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a na rozehřáté máslo dáme veškerou cibuli a smažíme ji dosklovita, pak přidáme připravenou mrkev,…
Vajíčka uvaříme. Všechny ingredience nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy.Dochutíme solí, pepřem, vmícháme majolku a přidáme lák z okurek.Lehce promícháme a můžeme…
Eidam nebo uzený blok nastrouháme, ostatní sýry nakrájíme na plátky.Nastrouhaný sýr vymícháme v míse s máslem, potom postupně přidáváme ostatní druhy sýrů, přiléváme…
Sýry nakrájíme na kostičky a přidáme olivový olej, vinný ocet, bylinky (bazalka, pažitka) a jednu pokrájenou cibuli. Vše smícháme a ochutíme pepřem a tzatziky kořením…
Máslo utřeme s paprikou, solí a žervé.Přidáme rozmačkaný hermelín, nastrouhaný eidam a dobře rozmícháme.Z hmoty vykrajujeme malé dílky a tvarujeme kuličky, které obalíme…
Noky uvaříme podle návodu. Ke konci přidáme špenát, aby se rozmrazil. Až budou noky hotové, spolu se špenátem je scedíme.Mezitím nastrouháme sýry na hrubém struhadle.…
Kotlety nařízneme tak, abychom vytvořili kapsu, osolíme, opepříme, rozetřeme prolisovaný česnek a naplníme slaninou a Hermelínem, spíchneme párátkem a obalíme ve směsi…
Housku rozkrojíme v poměru 2:1. Větší spodní díl pomocí nože vydlabeme a vytvoříme jakousi lodičku, jejíž „dno“ namažeme lehce máslem.Vložíme jakákoliv 2 kolečka salámu …
Kuřecí maso naklepeme, okořeníme a v rozehřáté pánvi osmahneme na lžíci oleje z obou stran. Když restuji druhou stranu plátku, vložím na pánev slaninu, aby trochu …
Plátky toastového chleba lehounce potřeme máslem a dáme do trouby na plech vyložený alobalem. Necháme péct cca 8-10 minut na cca 180 stupňů, aby byl chléb křupavý. Po…
Mouku, cukr, tuk, mléko, vejce, sůl a droždí zpracujeme mixerem. Těsto necháme na teplém místě vykynout, dokud nezvětší objem.Po vykynutí rozválíme, vykrájíme kolečka,…
Pangase si okořeníme, rozklepneme na něj vejce, dáme Hermelín rozkrojený na půlky. Pečeme na 200°C cca 40min.
Sýry Hermelín(uložíme na 1 hodinu do lednice, aby se dobře strouhal). Potom ho nastrouháme na hrubém struhadle, párky a cibuli umeleme. Vše promícháme s majolkou,…
Droždí dáme do mísy, zalijeme teplou vodou, chvíli necháme stát a přidáme mouku, sůl a olej. Mícháme, dokud nevznikne těsto. Necháme cca 2 hodin kynout.Poté těsto…
Hermelíny nakrájíme na kostičky cca 2 x2 cm, obalíme v paprice. Navrch kápneme med, kterým přilepíme jádro vlašského ořechu. Chutné, rychlé, dobré. Místo medu je možno…
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky a vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme jen cca 5-7 min do poloměkka. Slijeme do síta a ihned zchladíme studenou vodou,…
Příprava palačinek: celá vajíčka metlou rozmícháme s mlékem, solí a postupně přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a usmažíme na rostlinném oleji 4…
V oleji rozmícháme grilovací koření s mletou paprikou a Hermelíny v této směsi obalíme.Pak sýry opatrně, avšak důkladně zabalíme do pevného alobalu a utěsníme. Z každé…
Zapečené těstoviny jsou oblíbeným chutným a rychlým pokrmem na oběd nebo večeři. Připravíme je s uzeným masem a hermelínem, dochutíme muškátovým oříškem, zalijeme…
Saláty z kuchyně našich babiček i maminek nejsou zrovna kaloricky úsporné, ale zato jsou chuťově vymazlené. Jednu z hlavních složek často tvoří majonéza, v lepším…
Originální nápad na občerstvení s přáteli, kdy se návštěva postará o to, aby dobrota byla vyloženě „roztrhaná“ a rozebraná do posledního drobečku! Slané těsto a Hermelín…