Dušená kapusta

Marcela Vesela Kuchařka: Marcela Vesela

Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

cibule
kapusta
sůl
pepř
hladká mouka
---------------------------
fak. slanina/párek/uzené maso
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme 1-2 pokrájené cibule, na ni vložíme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.

  2. "Nepovinně" zahustíme (podle toho, kolik šťávy v jakém období ne/pustí) trochou závrtky z hladké mouky, dochutíme (sůl, pepř?, pro "normální" vetšinou netřeba:))...

Poznámka

Pro „masožravé“ můžeme „ovonět“ libovolným množstvím ne/libové slaniny, nepodáváme-li jako přílohu přímo k uzenému masu s houskovým knedlíkem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 268 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená kapusta

  • jff jff(neregistrovaný)

    absolutně přesný a správný recept

    Odpovědět

  • DlabemeZdrave:
    zase souhlas - ať stránky slouží, čemu mají! Kdo se nechce "hádat přes sítě", ví, VO CO GO, klidně mu na vyžádání pošlu mailem pár mých osvědčených... Dyk dle za/star/al/ého rčení - je mi 60, v Rusku jsem byla...:) A k tomu ještě pracovala jako "poradenská"; tak na rady "mám patent":)

    Odpovědět

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave

    Marcela Vesela: ja tu jsem take kratce a ze zacatku jsem si dost ,,uzila" prave kvuli soutezi, ale ignoruji to, zapomnela jsem to a soustredim se jen na to, o cem tyto stranky maji byt - jidlo a vareni. Autorka fotografie je asi nema zkusenosti s kapustou nebo nevi jak na to, to se stava, proto jsem ji jen chtela poradit. Mne je 24 takze se take teprve vse ucim a sbiram zkusenosti :-8

    Odpovědět

  • DlabemeZdrave:
    SOUHLAS; taky kapustu mívám krásně zbarvenou, a si myslela totéž, co Vy:) Jen raděj, jako nová, už na nic nereaguju, když zde, koukám, dost lidí "sočí" proti druhým, čekaj na jakoukoliv chybu/"příležitost"... Hezky mi TO dnes vysvětlila Bibinka u mé novinky:)PA/C MA/C(ompany)

    Odpovědět

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave

    jabl.ko: Mohu se zeptat, jak dlouho jste tu chudinku kapustu dusila doměkka? Jen že je taková tmavá a ležérní, já tomu říkám mrtvá. Nedivím se, že v této zemi lidi kapustu moc nemusí, když jí 99% lidí takhle zničí. Hlavně to nějaká rejpavá duše nezapomeňte vzít jako útok a spustit smršť nadávek, urážek a dohadů :-D
    Jani, zkuste kapustu podusit max 10min (žádný tlakový hrnec) a uvidíte, jak si pochutnáte nejen vy, ale i vaše oči ;-)

    Dovolím si ukázat, jak vypadá kapusta po šetrném zacházení
    http://www.toprecepty.cz/recept/32028-bramborove-k...
    http://www.toprecepty.cz/recept/32101-conchiglie-s...

    Odpovědět

  • jabl.ko jabl.ko

    Dovolila jsem si přidat foto ;-)
    Kapustu jsem dělala na cibuli a na špeku, k tomu je opečená klobása :-p:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: dušená kapusta kapusta recept kapusta dušená dušená kapusta jako příloha dušená kapusta recept kapusta kapusta recepty dušená kapusta-recept kapusta jako příloha recept kapusta dusena kapusta recepty dušená kapusta na slanině recept na kapustu jak se vaří kapusta jak dlouho vařit kapustu recept dušená kapusta dušená kapusta se slaninou dušená kapusta s uzeninou jak uvarit kapustu jak dlouho se vaří kapusta

Zapomněl/a jsem heslo