Palačinky plněné mletým masem a Hermelínem

Iness Kuchařka: Iness

4 osoby Mleté maso 47 názorů

Suroviny

Těsto na palačinky:
4 vejce
0.5 l mléka
0.5 balíčku prášku do pečiva
200 g hladké mouky
2 špetky soli
Náplň:
1 cibule
500 g hovězího mletého masa
1(120 g) Hermelín
100 g žampionů (popř. lesní huby, hlíva ústřičná)
lžička sušené bazalky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Příprava palačinek: celá vajíčka metlou rozmícháme s mlékem, solí a postupně přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a usmažíme na rostlinném oleji 4 palačinky.

  2. Příprava náplně: na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na troše oleje, potom přidáme mleté maso, pokrájené žampiony a orestujeme. Po orestování osolíme, přidáme bazalku, trošku podlijeme a necháme dusit dokud se nevydusí veškerá voda.

  3. Přihodíme Hermelín nakrájený na kostičky, krátce promícháme a dokud není úplně rozpuštěný, směs rozdělíme na palačinky, které se přeloží napůl a ihned podáváme. Nejlépe se zeleninovou oblohou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 498 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Palačinky plněné mletým masem a Hermelínem

  • martiline martiline

    Vynikající. Jen to nejsou 4 porce - u nás nejméně 6. Opravdu hodně syté. Ale výborné. :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    No, výborný olivový olej (EVOO) naštěstí není můj problém http://www.olejicek.cz/ na fotkách můžete vidět jak se zpracovávají olivy:-)

    Pepe:
    Nebudu tu řešit kvalitu oleje v EU... asi máte lepší informace než já;-)
    Na jihu mám rodinu... Mají vlastní olivy a oleje "k rozdávání", ale na smažení stejně kupují neolivový;-)

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    jarda Kadic:
    Neviem, aké olivové "oleje" u Vás predávajú.
    Môzem Vám len povedat, ze tie, ktoré majú napísané Made in Italy, alebo Prodotto in Italia, NIE SÚ z Talianska. Nechcem "znechucovat" národ, ale od nás denne odchádzajú v nádherných antikorových cisternách (takých velkých ako na benzín, ale omnoho krajsie...) desiatky kamiónov s olejom, ktorý sa potom plní v Taliansku a na etikete je napísané Made in Italy alebo Prodotto in Italia. Majú obsadený trh v USA uz od cias silnej talianskej emigrácie a olivový olej z krajín, ktoré sú producentmi miliónov hektolitrov na trh nepustia. Od zmeny rezimu v Ceskoslovensku samozrejme obsadili trh aj u Vás (sú neuveritelne dobre organizovaní a velmi sikovní vyjednávaci), hoci sem-tam sa nejaký liter objaví aj z inej krajiny. Moznoze si myslíte, ze chcem obvinovat Taliansko z nie celkom legálneho obchodu. Ani náhodou. Ked som sa to prvý raz dozvedel, nechcel som tomu verit. Ked to ale oficiálne oznámili a videá ukázali, ze je to pravda, tak som tomu zacal verit. Priamo v Taliansku mi niektorí obchodníci potvrdili, ze je to pravda.
    Samozrejme, ze je jednoduchsie kúpit hotový produkt, nez ho doma vytvorit (zlá úroda, pocasie, napadnutie skodcami atd.) A ak je tento produkt za dobrú cenu, tak este viac. Cena najlacnejsieho olivového oleja (domácej produkcie) sa zacína priblizne od 3 EUR za liter. Ten lepsí (zatial nemám na mysli superkvalitný) asi 5 EUR za liter. A ak hovoríme o tých naozaj kvalitných, tak flasa 3 dcl (0,3 l) zacína od cca 18 EUR.
    Hovoríte o drahých olejoch - neviem, co máte tým na mysli (cena).
    Skutocne dobrý olej, ktorý sa pouzíva len na poliatie chleba (!) stojí okolo 50 EUR flasa 0,3 l.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    casino: Já to typuji na Řecko, popř.Španělsko.Pepe,to by jste se divil,co se dá u nás koupit pod názvem “Olivový olej“ a to nemyslím žádné levné,i ty dražší stojí kolikrát za.....:no: No,ony vlastně levné u nás ani neexistují.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Že olivový olej nie je vhodný na smaženie, je mýtus. Vhodný je. Len treba poznať pravidlá vysmážania, ale tie v podstate platia aj pre ostatné oleje. ;-)
    http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECI...

    Odpovědět

  • casino casino

    Pepe:
    Prosím, kde žijete (v ktorej krajine žijete):-)

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    Iness:
    Nesúhlasím s Vami.
    My uz viac ako 30 rokov pouzívame výlucne olivový olej a to nielen preto, ze ho doporucujú lekári. Nepoznám nikoho a ani som v obchode nevidel, zeby niekto iný nez olivový kupoval. Ani neviem, aký iný sa vôbec predáva, pretoze v oddelení olejov je síce mnozstvo rôznych olivových olejov lísiacich sa kvalitou, kyslostou a samozrejme cenou, ale tam iný olej nie je.
    Je celkom mozné, ze v poulicnom predaji rôznych fritovaných pokrmov pouzívajú iný. To jednoducho nie je mozné zistit. Kupujú olej v 25 litrových bandaskách a samozrejme im ho dovezú az do vývarovne a tak sa nedá vediet aký olej to je.
    Mám dost pochybností o zariadeniach ako McDonald a pod., o ktorých mám tu najhorsiu mienku a kam som este nikdy nevstúpil a ani o tom neuvazujem. Pri tom mnozstve, ktoré tam denne mladí neinformovaní, reklamami ovplyvnení ludia konzumujú, sa domnievam, ze pouzívajú horsí olej nez ja do motora...

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    To je krása!

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:Tak to mu závidím;-).

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Iness: Někdy mám fakt pocit,že žlučník nemá. On dokáže ty škvarky jíst hned, až si spálí pusu.Já hezky čekám ,dokud nejsou studené.:-//

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:Ty jsi fakt Hrozná:-!:-//:-D:-D:-D Manžel ať kontroluje opatrně, aby ho ,,nechytl'' žlučník;-).

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Iness: A co mám,dělat ? Dopoledne jsem vyškvařila dvě kila slaniny na škvarky a sádlo a teď je manžel v kuchyni a "kontroluje kvalitu" a já si dala obyčejný chléb se sádlem a cibulkou! Ale aby si měla radost , víš ,jak to bylo "hnusné" ! :-D:-D:-p

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:Hele, nedělej mi chutě jo?:-//:-D:-D

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:Já s tebou naprosto souhlasím. Někteří lidi neví co je dobré;-). Já olivový olej používám jen na studenou kuchyni. Na smažení moc vhodný není...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Vlastimil:Kde to je "tady" a slanina ti voní:-?protože ,přesně tak voní čerstvě vyškvařené sádlo a škavrky :-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: palačinky s mletým masem palačinky plněné mletým masem plněné palačinky mletým masem palačinky plněné masem plnene palačinky palačinka s mletým masem slané palačinky s mletým masem hermelín s masem palačinky s masem plněná palačinka mletým masem palačinky plněný mletým masem palačinka plněná mletým masem rozpusteny hermelin žlučník hermelín plněná palačinka palačinky plněné mletým masem top recepty palacinka plnena masem plněné palačinky s mletym masem hermelín s mletým masem palačinky plněné s mletým masem