

Překvapivě šťavnaté karbanátky s Hermelínem a paprikou
Suroviny 8 kusů
- 500 g mletého masa mix
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 Hermelín
- 1/2 červeného paprikového lusku
- 100 ml mléka (nebo vody)
- 1 vejce
- pepř
- majoránka (mateřídouška)
- petrželka
- sůl
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, dáme mléko, promícháme a necháme 20 minut odpočinout.
Pak přidáme mateřídoušku, nadrobno nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, nadrobno nakrájenou papriku, Hermelín nakrájený na kostičky, vejce, petrželku a důkladně promícháme. Pokud by se zdálo, že je masa řidší, můžeme přidat strouhanku.
Pak utvoříme koule, které dáváme do strouhanky a tam je dlaní rozmáčkneme do tvaru karbanátku, obalíme i z druhé strany, smažíme na menším množství oleje, nejprve přikryté, pomalu tak na 150°C, aby se pěkně propekly a sýr se rozpustil.
Potom opečeme ještě chvíli z obou stran nepřikryté a na větší stupeň.
Poznámka od kuchařky
Už jsem je někdy dávno zkoušela, dneska jsem si na ně vzpomněla a přidala jsem ještě papriku, protože ta je se sýrem velmi dobrá a výsledek byl znát. Jsou velmi šťavnaté!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Překvapivě šťavnaté karbanátky s Hermelínem a paprikou
-
smuclerka: Jitko, trouba vysušuje, proto se to smaží, aby to bylo šťavnaté
Jinak mám velkou radost, že chutnalo
-
Bibinka: Dobrý den, zkoušela jsem v troubě, není to ono, dnes budu zase smažit a už se na ně moc těšíme, jsou báječné. Hezký den. Jitka
-
Jitka: Jitko, já myslím, že by to šlo, asi tak na 200 st. a aby se propekly, tak 3O-45 minut? to si musíš vyzkoušet, já je v troubě ještě nedělala, a spíš bych je pekla přikryté, aby se nespálily a až ke konci bych je nechala bez přikrytí. Vyzkoušej a písni, jak se to povedlo.
-
Dobrý den, šly by karbanátky péct i v elektrické troubě? Dvakrát jsem je smažila, jsou vynikající, ale ráda bych je nabídla i dítěti. Jaká by byla teplota trouby, jak dlouho se tak peče? Myslím, že z výše uvedeného množství jsem měla cca 12 karbanátků. Děkuji.
-
Dominikap0: Dominiko, díky, že jsi to vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalo
Víš, že jsem nad tou hořčicí docela přemýšlela
-
Moc dobré, fakt jsme si pochutnali, hlavně ta paprika je nápad
Ještě jsem přidala lžíci hořčice a nemělo chybu...
-
Mám ráda paprikový lusk k jakémukoliv masu. Dává mu zvláštní chuť a vůni. Máš hezky veselé barevné fotečky
+
-
Všem děkuji za kladné komentáře
-
fešné karbošky
jak tak koukám, víc nás dělalo z mletého
-
suslajda:
A dobře i mi
Bibinko ta čerstvá paprička v takové dobré baště pěkně křupká viďMoc hezký recept
+10
a pěkně nafocené jídlo
-
že sem lezu tak pozdě dobře mi tak+1
-
+6
-
-
BIBI..hned bych si dala
to musí být pochoutka
-
Karbošky máme moc rádi a s tím sýrem to musí být opravdu dobré. Bibinko, dávám Ti bodík a někdy vyzkouším