Rychlá kynutá pizza

ElisHoli Kuchařka: ElisHoli

Doba přípravy: 45-60 minut 1 pizza cca Ø35 cm Pizzy 0 názorů

Suroviny

Těsto:
2 lžíce oleje
20 g droždí
250 g hladké mouky
0,5 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžíce vlažného mléka
1 dl vlažné vody
Na potření:
oregano
1 konzerva rajského protlaku
Podle chuti:
šunka
olivy
gouda
mozzarella
niva
čedar
salám
hermelín
paprika
uzený sýr
slanina
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek.

  2. Ten pak smícháme s moukou, solí, olejem a vlažnou vodou.

  3. Vypracujeme vláčné těsto.

  4. Plech vyložíme pečícím papírem.

  5. Těsto rozprostřeme na plech a rukama, namočenýma ve studené vodě, vytvarujeme placku, tenkou maximálně 0,5 cm. Můžeme použít i váleček na těsto.

  6. Pizzu potřeme olejem a necháme kynout po dobu přípravy dalších surovin.

  7. Veškeré suroviny nakrájíme na menší kousky - různé druhy salámů, různé druhy sýrů, rajčata, papriky, olivy - podle vlastní chuti.

  8. Rajský protlak smícháme s oreganem a směsí potřeme pizzu.

  9. Poklademe připravenými nakrájenými kousky. Sýry pokládáme jako poslední vrstvu.

  10. Necháme asi 10 minut vykynout.

  11. Kynutou pizzu vkládáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 15 - 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá kynutá pizza

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kynutá pizza pizza z kvásku rychlá

Zapomněl/a jsem heslo