Pečený losos s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenV posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 533 kJ / 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,67 g |
– nasycené | 5,67 g |
– nenasycené | 2,43 g |
–– mononenasycené | 2,17 g |
–– polynenasycené | 0,27 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 3,33 g |
– cukry | 3,33 g |
––– laktóza | 3,33 g |
V posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Tato šunková pomazánka je jednoduchá na přípravu, chutná skvěle a je ideální pro rychlé občerstvení. Tato krémová pomazánka se hodí na všechny druhy pečiva a můžete ji…
Cheesecake s bílou čokoládou je luxusní záležitost, která zaručeně uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky. Tentokrát pro vás máme recept na jeho pečenou variantu. Náplň je…
K chladným a sychravým dnům patří vůně koření a šálek dobrého čaje. Koření patří také k této dýňové buchtě, která potěší snad všechny vaše smysly. Vláčný a nadýchaný…
Vejce, ricottu, mléko a máslo ušleháme. Do vzniklé hladké hmoty přidáme všechny sypké suroviny. Společné prošleháme, až vznikne polotuhé hladké těsto.Formu ( měla jsem…
Nejprve je potřeba slít cizrnu od nálevu. Ten jsem ale nevylila do umyvadla jako obvykle, nýbž jsem si ho ponechala. Zjistila jsem totiž naprosto šokující informaci -…
Milujete karamelové sušenky Lotus? Můžete si z nich připravit skvělé nepečené cukroví. Je opravdu snadné, rychle hotové a naprosto vynikající. Navodí vám tu správnou…
Plát listového těsta rozbalíme, potřeme rozpuštěným tukem a trošku poprášíme solamylem. Pak příčně rozkrojíme na tři stejné obdélníky. Ty položíme na sebe a pevně od…
Banán rozmělněte vidličkou (nebo v mixéru) na hladkou kaši. Přidejte 350g ricotty i jeden žloutek a vymíchejte (nebo vyšlehejte) v hladkou hmotu. Zapněte si troubu na…
Tyto těstoviny opravdu dostojí svému názvu. Jejich příprava je velmi snadná a zvládne ji i ten, co teprve v kuchyni začíná. Uvařené těstoviny spojíme se šunkou…
Žloutky vyslehane s ricottou a mlekem, pridame mouku a prasek do peciva. Zaslehame snih z bilku a sladidlo.Jablka oloupeme, vykrajime jadrince a nakrajime na kosticky…
Rajčatové lasagne jsou dokonalou kombinací svěží rajčatové omáčky, krémové ricotty, šunky a čerstvých rajčat. Tento lahodný pokrm plný chutí a vůní je ideální pro…
Vymažeme a vysypeme si plech, připravíme ovoce. Do mísy si dáme Mascarpone, Ricottu, vejce cukru a pořádně prošleháme. Podle potřeby přiléváme podmáslí, stále šleháme.…
Zdravá rybí pomazánka na které si pochutná celá rodina. Je vhodná pro každou příležitost. Ať už hledáte tip na dobrou svačinu, lehkou večeři, nebo pohoštění pro hosty.…
Na vál připravíme mouku, nastrouhaný tuk, ricottu, prášek a cukr. Zpracujeme hladké těsto. Připravíme náplň z tvarohu, žloutku, cukru, pudinku a kůry.Z bílku ušleháme…
1. Předehřejte si troubu na 145°C a do dortové formy si skřípněte pečící papír. Okraje formy vymažte máslem. Použila jsem formu 30 cm, aby byl cheesecake nižší. Pokud…
Jednoduchá pomazánka z tuňákové konzervy a čerstvého sýra chutná výborně jen tak na pečivu nebo jako součást jednohubek. Svěží chuť sýra a jarní cibulky je doplněna…
Vejce v míse vyšleháme, přidáme smetanu, ricottu, špetku soli a opět vyšleháme. Necháme chvíli odležet.Do pánve na palačinky dáme trošku oleje a necháme rozehřát. Potom…
Troubu předehřejte na 170 stupňů, dno formy vyložte pečícím papírem. Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs vsypte do připravené formy a upěchujte na …
Vhodnou zapékací misku vytřeme máslem. Cibuli zpěníme na másle přidáme nakrájenou šunku na kostky. Chvíli restujeme a odstavíme. Ricottu smícháme se žloutkem, smetanou,…
Pečení z listového těsta je velmi snadné a díky neutrální chuti ho můžeme péct jak na sladko, tak i naslano. Slaný závin plněný špenátem a italským měkkým sýrem si jistě…
Těsto vyválíme na vále s moukou na cca 6 plátků. Ricottu a tvaroh smícháme a osladíme. Jednotlivé plátky těsta potřeme krémem z ricotty a tvarohu a poklademe půlkami…
Lehký a svěží cheesecake ve skle je ideální letní dezert. Krémová vrstva se skvěle doplňuje s ovocem a křupavým základem, zatímco pistácie dodají šmrnc. Rychlý na…
Rajčatová pomazánka s ricottou je lehká, svěží a plná letní chuti. Vyzrálá rajčata v kombinaci s jemnou ricottou tvoří krémový základ, který skvěle vynikne na čerstvém…