Gnocchi se špenátem a parmazánem

Martin_B Kuchař: Martin_B

Doba přípravy: 30 min 1 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

200 g čerstvých špenátových listů
2 stroužky česneku
30 g sýru parmazán příp. Grana Padano
25 g másla
olivový olej
sůl
pepř
Těsto na gnocchi:
2 větší uvařené brambory ve slupce z předešlého dne (studené)
1 vrchovatá lžíce sýru Ricotta (syrovátkový sýr)
100 g hladké mouky
1 celé vejce (lehce rozšlehané)
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit osolenou vodu.

  2. Začneme přípravou těsta, do hlubokého talíře si nastrouháme nebo lépe prolisujeme brambory, lisujeme minimálně 2x přes sítko nebo lis na brambory. Přidáme trochu mouky a soli, ricottu a vidličkou promícháme tak, aby mouka byla s brambory spojena a nebyla volně na talíři, uděláme si důlek a vmícháme opět vidličkou vejce, spojíme dohromady a pak postupně přidáme mouku, aby těsto nebylo příliš lepivé, poté můžeme dát na moukou poprášenou desku a trošku prohníst ručně.

  3. Následně z těsta ručně (bez válečku) vytvoříme podlouhlý váleček cca 3-4 cm široký a necháme chvilku odležet.

  4. Do pánve si dáme olivový olej všechen nasekaný česnek, lehce osmažíme a vložíme špenát, necháme pracovat (zredukujeme hmotnost a velikost).

  5. Druhou pánev s olivovým olejem si dáme na střední oheň rozehřát.

  6. Vezmeme si pomoučněný nůž a z těstových válečků krájíme cca 2 cm široké kousky (noky), poté do nich prstem uděláme lehký důlek (aby z nich nebyl knedlík po uvaření) a vložíme do vroucí vody (až vyplavou tak pak ještě max minutu nechat ve vroucí vodě).

  7. Uvařené gnocchi dále vytáhneme děrovanou naběračkou, trochu odkapeme a ihned vkládáme do pánve s rozehřátým olejem, osmažíme dohněda na jedné straně, pak otočíme, po chvilce přidáme máslo, špenát a až zhnědnou i z druhé strany, můžeme podávat.

  8. Ozdobíme na jemno nastrouhaným čerstvým parmazánem po celém povrchu.

Poznámka

Skvělé a rychlé jídlo, zejména těsto máte hotové za 5 min... asi jeden z top případů, jak luxusní formou vzdát hold uvařeným bramborům z předešlého dne :).. chutná to skvěle a uděláte na všechny dojem delikátností tohoto pokrmu, je to sexy jídlo a vhodné pro vegetariány.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 526 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gnocchi se špenátem a parmazánem

Tématické fráze: gnochi se spenatem a parmazanem noky se spenatem a parmezanem celozrnné gnocchi se špenátem gnocchi se špenátem gnacchi že špinatem a parmazanem gnocchi s vejcem gnocchi s vejci gnocchi se špenátem a parmezánem gnocci se špenátem knedliky s spinatem gnocci se spenatem a parmezanem gnochi s parmazanem gnochci se špenátem a parmazánem cnocchi se špenátem a parmazánem gnocchi recepty recept na jídla s gnocchi gnocchi ze špenátem recepty na jídla s gnocchi parmazanove gnochi recept vegetariánské gnocchi

Zapomněl/a jsem heslo