

Bramborák POHODA
Suroviny
- Syrové brambory
- česnek
- majoránka
- olej na smažení
- sůl
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
Oloupané brambory nastrouháme najemno, smícháme s utřeným česnekem a majoránkou a na rozpáleném oleji smažíme menší bramboráčky.
Osolíme je až při podávání. Kdo chce, může je ještě na pánvi sypnout trochou strouhaného sýra (my ale nesýrujeme). Zkoušela jsem brambory nastrouhat i nahrubo, připadají mi trochu křupavější.
Poznámka
Nevím, proč se bramborák jmenuje zrovna Pohoda - mám ho už leta napsaný rukou ve svém sešitě a myslím si, že ho uveřejnili kdysi pradávno v nějakém televizním Receptáři nejen na neděli.....
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 700 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Bramborák POHODA
-
Recept vypadá dobře.
Já dělám bramborák Pohoda trochu jinak...jen nastrouhám brambory najemno, přidám sůl, pepř a rozmíchám.Opeču na oleji na pánvi z jedné strany a když otočím, vidličkou vmělním jedno vajíčko..Na talíři bramborák pokladu plátky rajčat, okurky, papriky...mňamka
.a hlavně taková rychlovka..
-
Eja57: děkuji, i za fotku
Nezlobíš. Musím umět svoje chutě ovládat, ne?Ale díky za připomenutí, asi nám je zítra také usmažím. Jsou opravdu výborné
-
cathleen: nechci Tě zlobit
ale byl to dobrý tip na přílohu
-
Eja57: ...nebe v ústech....spíše peklo, když mám teď na ně chuť a udělat si je dnes nemůžu!
Díky -
Cat
je to spíš takové rösti po česku, ale já jinak bramboráky nedělám. Dávám 1/3 nastrouhaných najemno a 2/3 nahrubo, to se mi osvědčilo nejvíc, křupavých krajů je tam dost, mňam, solím klidně rovnou brambory, pokud se smaží hned tak se s nimi nic neděje. Když dáš na půlku dobré kysané zelí, syrové, překlopíš, tak je to nebe v ústech. Hermelín funguje taky dobře....Tyhle bramboráčky maličké z lívanečníku takhle plněné, taková dvojhubka, u nás mizí rychlostí blesku.
( Já jsem v tomhle asi divná, nechápu moc bramboráky ve kterých je vejce, mouka, ještě třeba mléko...prostě kaše....Stejně to mám s lečem rozvařeným na kaši....)
-
pipre: díky, Jani
nám právě víc chutnají ty nahrubo strouhané - s třapatými, křupavými okraji.
-
Tyto bramboráčky jsou výborné, dělávám je léta, spíš jako přílohu ke špenátu, místo hranolek nebo usmažené protkávám náplní a nechávám s náplní ještě zapéct v troubě v zapékacích miskách. Jen je nestrouhám najemno jako klasické bramboráky, spíš na polohrubo, jako např. mrkev. Strouhala jsem i nahrubo a také to drželo pohromadě, jen nesmí být úplně tenká vrstva anebo je dělám na pánvi na volí oka
Hned po vložení okraje zformuji, aby nebyly moc roztřepené a celá masa se za chvilku krásně speče i bez zahušťování. Ale také jsem dosud solila hned, takže dám teď na tvoji radu
..Dávám hned bodík
-
Výborné a krásně křupající bramboráčky
Smažila jsem je na sádle. Díky za prima recept
-
Uděluji velkou pochvalu za recept
. Placky držely krásně pohromadě, vůbec se netrhaly. Díky, že jsi mi rozšířila obzory. Nač tam cpát mouku a vejce, když to jde i bez nich. Chuť byla také mnohem lepší
. Brambory jsem strouhala 50na50 - půl narubo a půl najemno.
-
Tak to musím vyzkoušet takhle bramborák neznám díky
-
Udělám, nakonec ten začátek je naprosto totožný s našimi bramboráky, takže ač je moje rodina dosti konzervativní, prostě udělám 2,3 kousky takhle a pak tam přidám zbytek, co dávám běžně, takže všichni budou spokojení
Souhlasím s Jitkou suchý bramborák není bramborák, bez sádla to prostě nejde, držet pohromadě by fakt měl, ten škrob to zvládne. Já si dokonce myslím, že bez námi přidávané mouky nebo krupice bude dokonce vhodnější pro diabetiky
-
tak jste mě hned zrána pobavily....
chocolate: jj, tyhle nebyly na ubrousku - chtěla jsem fotku venku, slunko už zapadalo, tak jsem hned s prvníma hotovýma hnala ven fotit neteř.....ale jak jsem psala, tuk se dá odsát na ubrousku, tyhle bramboráky máme jen na chuť a navíc - mě osobně se zdá, že ty z brambor strouhaných nahrubo, jsou "dietnější".
Nebo - jak píšeš, bramboráky bývají mastnější a kdo si hlídá tajli nebo ho zlobí žlučník, ať si uvaří zeleninku
Tím končím (i možnou budoucí) debatu k zlé, zlé mastnotě bramboráků....
BUBAK:tys je už stihla udělat, že je hodnotíš jako mastné? Jsi tedy šikovná........................
nigina: ne, nemusí se dělat dlouho, smaží se jako ty klasické. Drží pohromadě hezky, myslím, že díky škrobu, který je v bramborech -
Zajímavý recept bez vajíčka
bramboráčky jsou vždycky na pohodu
+
-
Pokud je dobrá pánev, tak opravdu stačí jen pomašlovat tukem.Je fakt, Cat neuraž se, ale ty bramboráky vypadají mastně...ehm a neskutečně chutně
.Nemastný bramborák neznám a nejím
.Jenže já předpokládám, že zrovna u tohoto jídla to lze předvídat a nejíme ho denně.
Tak jen doufám, že to zase někdo nepřelouská jako rýpání a kritiku. -
BUBAK: málokterý bramborák není mastný a je "zdraví"
, to už je bohužel úděl bramboráků