Bramborák POHODA

cathleen Kuchařka: cathleen

Bramborová jídla 36 názorů

Suroviny

Syrové brambory
česnek
majoránka
olej na smažení
sůl
strouhaný sýr
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme najemno, smícháme s utřeným česnekem a majoránkou a na rozpáleném oleji smažíme menší bramboráčky.

  2. Osolíme je až při podávání. Kdo chce, může je ještě na pánvi sypnout trochou strouhaného sýra (my ale nesýrujeme). Zkoušela jsem brambory nastrouhat i nahrubo, připadají mi trochu křupavější.

Poznámka

Nevím, proč se bramborák jmenuje zrovna Pohoda - mám ho už leta napsaný rukou ve svém sešitě a myslím si, že ho uveřejnili kdysi pradávno v nějakém televizním Receptáři nejen na neděli.....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 700 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborák POHODA

  • Anige79 Anige79

    Recept vypadá dobře.;-)Já dělám bramborák Pohoda trochu jinak...jen nastrouhám brambory najemno, přidám sůl, pepř a rozmíchám.Opeču na oleji na pánvi z jedné strany a když otočím, vidličkou vmělním jedno vajíčko..Na talíři bramborák pokladu plátky rajčat, okurky, papriky...mňamka :-).a hlavně taková rychlovka..:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Eja57: děkuji, i za fotku :-K
    Nezlobíš. Musím umět svoje chutě ovládat, ne? :-D Ale díky za připomenutí, asi nám je zítra také usmažím. Jsou opravdu výborné :yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    cathleen: nechci Tě zlobit :-D ale byl to dobrý tip na přílohu:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Eja57: ...nebe v ústech....spíše peklo, když mám teď na ně chuť a udělat si je dnes nemůžu! :-D
    Díky :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Cat :-K je to spíš takové rösti po česku, ale já jinak bramboráky nedělám. Dávám 1/3 nastrouhaných najemno a 2/3 nahrubo, to se mi osvědčilo nejvíc, křupavých krajů je tam dost, mňam, solím klidně rovnou brambory, pokud se smaží hned tak se s nimi nic neděje. Když dáš na půlku dobré kysané zelí, syrové, překlopíš, tak je to nebe v ústech. Hermelín funguje taky dobře....Tyhle bramboráčky maličké z lívanečníku takhle plněné, taková dvojhubka, u nás mizí rychlostí blesku.
    ( Já jsem v tomhle asi divná, nechápu moc bramboráky ve kterých je vejce, mouka, ještě třeba mléko...prostě kaše....Stejně to mám s lečem rozvařeným na kaši....)
    :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    pipre: díky, Jani :-K nám právě víc chutnají ty nahrubo strouhané - s třapatými, křupavými okraji.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tyto bramboráčky jsou výborné, dělávám je léta, spíš jako přílohu ke špenátu, místo hranolek nebo usmažené protkávám náplní a nechávám s náplní ještě zapéct v troubě v zapékacích miskách. Jen je nestrouhám najemno jako klasické bramboráky, spíš na polohrubo, jako např. mrkev. Strouhala jsem i nahrubo a také to drželo pohromadě, jen nesmí být úplně tenká vrstva anebo je dělám na pánvi na volí oka :-) Hned po vložení okraje zformuji, aby nebyly moc roztřepené a celá masa se za chvilku krásně speče i bez zahušťování. Ale také jsem dosud solila hned, takže dám teď na tvoji radu :-)..Dávám hned bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Výborné a krásně křupající bramboráčky :-p Smažila jsem je na sádle. Díky za prima recept ;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Uděluji velkou pochvalu za recept:yes:. Placky držely krásně pohromadě, vůbec se netrhaly. Díky, že jsi mi rozšířila obzory. Nač tam cpát mouku a vejce, když to jde i bez nich. Chuť byla také mnohem lepší:-p. Brambory jsem strouhala 50na50 - půl narubo a půl najemno.

    Odpovědět

  • mlsoun mlsoun(neregistrovaný)

    Tak to musím vyzkoušet takhle bramborák neznám díky:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Udělám, nakonec ten začátek je naprosto totožný s našimi bramboráky, takže ač je moje rodina dosti konzervativní, prostě udělám 2,3 kousky takhle a pak tam přidám zbytek, co dávám běžně, takže všichni budou spokojení ;-);-):-D:-D:-p:yes:
    Souhlasím s Jitkou suchý bramborák není bramborák, bez sádla to prostě nejde :-)):-)):-)), držet pohromadě by fakt měl, ten škrob to zvládne. Já si dokonce myslím, že bez námi přidávané mouky nebo krupice bude dokonce vhodnější pro diabetiky :yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-D tak jste mě hned zrána pobavily....:yes:

    chocolate: jj, tyhle nebyly na ubrousku - chtěla jsem fotku venku, slunko už zapadalo, tak jsem hned s prvníma hotovýma hnala ven fotit neteř.....ale jak jsem psala, tuk se dá odsát na ubrousku, tyhle bramboráky máme jen na chuť a navíc - mě osobně se zdá, že ty z brambor strouhaných nahrubo, jsou "dietnější".
    Nebo - jak píšeš, bramboráky bývají mastnější a kdo si hlídá tajli nebo ho zlobí žlučník, ať si uvaří zeleninku;-)
    Tím končím (i možnou budoucí) debatu k zlé, zlé mastnotě bramboráků....:-p

    BUBAK: :-O tys je už stihla udělat, že je hodnotíš jako mastné? Jsi tedy šikovná........................:-D

    nigina: ne, nemusí se dělat dlouho, smaží se jako ty klasické. Drží pohromadě hezky, myslím, že díky škrobu, který je v bramborech;-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Zajímavý recept bez vajíčka;-)bramboráčky jsou vždycky na pohodu:-D:-p:-p+:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Pokud je dobrá pánev, tak opravdu stačí jen pomašlovat tukem.Je fakt, Cat neuraž se, ale ty bramboráky vypadají mastně...ehm a neskutečně chutně;-).Nemastný bramborák neznám a nejím:-D.Jenže já předpokládám, že zrovna u tohoto jídla to lze předvídat a nejíme ho denně.
    Tak jen doufám, že to zase někdo nepřelouská jako rýpání a kritiku.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    BUBAK: málokterý bramborák není mastný a je "zdraví":-)), to už je bohužel úděl bramboráků:-D

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: bramboráky bramborák bez vajec tncz nova bramboraky bez vajec bramborák nahrubo recepty bramborák klasický bramborák pohoda.cz tn.cz bramboráky nahrubo recept na bramborák bramborak bez vejce bramborák jak strouhat brambory na bramboráky tn cz nemastný bramborák jak udělat bramborák tncz nemastné bramboráky tncz nova levné recepty ládi hrušky bramboráčky

Zapomněl/a jsem heslo