Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Bramborák POHODA

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (35 min příprava)

24. 2. 2014 11:11

Suroviny pro 1

1

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevím, proč se bramborák jmenuje zrovna Pohoda - mám ho už leta napsaný rukou ve svém sešitě a myslím si, že ho uveřejnili kdysi pradávno v nějakém televizním Receptáři nejen na neděli.....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anige79 Anige79

31. 10. 2018 17:35

Recept vypadá dobře.;-)Já dělám bramborák Pohoda trochu jinak...jen nastrouhám brambory najemno, přidám sůl, pepř a rozmíchám.Opeču na oleji na pánvi z jedné strany a když otočím, vidličkou vmělním jedno vajíčko..Na talíři bramborák pokladu plátky rajčat, okurky, papriky...mňamka :-).a hlavně taková rychlovka..:-8

cathleen cathleen

27. 10. 2018 13:53

Eja57: děkuji, i za fotku :-K
Nezlobíš. Musím umět svoje chutě ovládat, ne? :-D Ale díky za připomenutí, asi nám je zítra také usmažím. Jsou opravdu výborné :yes:

Eja57 Eja57 (moderátorka)

27. 10. 2018 13:47

cathleen: nechci Tě zlobit :-D ale byl to dobrý tip na přílohu:yes:

cathleen cathleen

27. 10. 2018 10:23

Eja57: ...nebe v ústech....spíše peklo, když mám teď na ně chuť a udělat si je dnes nemůžu! :-D
Díky :-K

Eja57 Eja57 (moderátorka)

27. 10. 2018 10:17

Cat :-K je to spíš takové rösti po česku, ale já jinak bramboráky nedělám. Dávám 1/3 nastrouhaných najemno a 2/3 nahrubo, to se mi osvědčilo nejvíc, křupavých krajů je tam dost, mňam, solím klidně rovnou brambory, pokud se smaží hned tak se s nimi nic neděje. Když dáš na půlku dobré kysané zelí, syrové, překlopíš, tak je to nebe v ústech. Hermelín funguje taky dobře....Tyhle bramboráčky maličké z lívanečníku takhle plněné, taková dvojhubka, u nás mizí rychlostí blesku.
( Já jsem v tomhle asi divná, nechápu moc bramboráky ve kterých je vejce, mouka, ještě třeba mléko...prostě kaše....Stejně to mám s lečem rozvařeným na kaši....)
:-K

cathleen cathleen

1. 4. 2014 11:07

pipre: díky, Jani :-K nám právě víc chutnají ty nahrubo strouhané - s třapatými, křupavými okraji.

pipre pipre

1. 4. 2014 09:32

Tyto bramboráčky jsou výborné, dělávám je léta, spíš jako přílohu ke špenátu, místo hranolek nebo usmažené protkávám náplní a nechávám s náplní ještě zapéct v troubě v zapékacích miskách. Jen je nestrouhám najemno jako klasické bramboráky, spíš na polohrubo, jako např. mrkev. Strouhala jsem i nahrubo a také to drželo pohromadě, jen nesmí být úplně tenká vrstva anebo je dělám na pánvi na volí oka :-) Hned po vložení okraje zformuji, aby nebyly moc roztřepené a celá masa se za chvilku krásně speče i bez zahušťování. Ale také jsem dosud solila hned, takže dám teď na tvoji radu :-)..Dávám hned bodík:yes::yes:

jirholu jirholu

7. 3. 2014 18:27

Výborné a krásně křupající bramboráčky :-p Smažila jsem je na sádle. Díky za prima recept ;-):yes::yes:

Zdenka1

6. 3. 2014 23:24

Uděluji velkou pochvalu za recept:yes:. Placky držely krásně pohromadě, vůbec se netrhaly. Díky, že jsi mi rozšířila obzory. Nač tam cpát mouku a vejce, když to jde i bez nich. Chuť byla také mnohem lepší:-p. Brambory jsem strouhala 50na50 - půl narubo a půl najemno.

mlsoun

3. 3. 2014 14:10

Tak to musím vyzkoušet takhle bramborák neznám díky:-8

spagetka spagetka

26. 2. 2014 09:51

Udělám, nakonec ten začátek je naprosto totožný s našimi bramboráky, takže ač je moje rodina dosti konzervativní, prostě udělám 2,3 kousky takhle a pak tam přidám zbytek, co dávám běžně, takže všichni budou spokojení ;-);-):-D:-D:-p:yes:
Souhlasím s Jitkou suchý bramborák není bramborák, bez sádla to prostě nejde :-)):-)):-)), držet pohromadě by fakt měl, ten škrob to zvládne. Já si dokonce myslím, že bez námi přidávané mouky nebo krupice bude dokonce vhodnější pro diabetiky :yes::yes:

cathleen cathleen

26. 2. 2014 09:01

:-D tak jste mě hned zrána pobavily....:yes:

chocolate: jj, tyhle nebyly na ubrousku - chtěla jsem fotku venku, slunko už zapadalo, tak jsem hned s prvníma hotovýma hnala ven fotit neteř.....ale jak jsem psala, tuk se dá odsát na ubrousku, tyhle bramboráky máme jen na chuť a navíc - mě osobně se zdá, že ty z brambor strouhaných nahrubo, jsou "dietnější".
Nebo - jak píšeš, bramboráky bývají mastnější a kdo si hlídá tajli nebo ho zlobí žlučník, ať si uvaří zeleninku;-)
Tím končím (i možnou budoucí) debatu k zlé, zlé mastnotě bramboráků....:-p

BUBAK: :-O tys je už stihla udělat, že je hodnotíš jako mastné? Jsi tedy šikovná........................:-D

nigina: ne, nemusí se dělat dlouho, smaží se jako ty klasické. Drží pohromadě hezky, myslím, že díky škrobu, který je v bramborech;-)

maiva maiva

25. 2. 2014 22:44

Zajímavý recept bez vajíčka;-)bramboráčky jsou vždycky na pohodu:-D:-p:-p+:yes:

chocolate chocolate

25. 2. 2014 20:51

Pokud je dobrá pánev, tak opravdu stačí jen pomašlovat tukem.Je fakt, Cat neuraž se, ale ty bramboráky vypadají mastně...ehm a neskutečně chutně;-).Nemastný bramborák neznám a nejím:-D.Jenže já předpokládám, že zrovna u tohoto jídla to lze předvídat a nejíme ho denně.
Tak jen doufám, že to zase někdo nepřelouská jako rýpání a kritiku.

hosta hosta

25. 2. 2014 20:44

BUBAK: málokterý bramborák není mastný a je "zdraví":-)), to už je bohužel úděl bramboráků:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramboráky bramborácky bramborák bez vajec jak udělat bramborák jak udelat bramboraky bramborák tncz nova klasický bramborák bramboraky bez vajec bramborák nahrubo top recepty bramborák recepty bramborák recept na bramborák pohoda.cz bramboráky nahrubo nemastné bramboráky tn.cz jak strouhat brambory na bramboráky bramborak bez vejce top recepty bramboráky

Suroviny: brambory, česnek, majoránka, olej, sůl

TopRecepty.cz

Bramborák POHODA

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lL1r