Nejjednodušší syrečková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete pověstné tvargle čili olomoucké tvarůžky? Můžete si z nich připravit naprosto fantastickou domácí pomazánku. Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 621 kJ / 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 1,00 g |
| – nasycené | 0,67 g |
| – nenasycené | 0,30 g |
| –– mononenasycené | 0,27 g |
| –– polynenasycené | 0,03 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 2,17 g |
| Sůl | 5,33 g |
| Sacharidy | 1,50 g |
| – cukry | 1,50 g |
| ––– laktóza | 1,40 g |
Milujete pověstné tvargle čili olomoucké tvarůžky? Můžete si z nich připravit naprosto fantastickou domácí pomazánku. Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně…
Patříte k milovníkům pikantních pomazánek ze zrajících sýrů? Pak vám jistě přijde vhod tato delikatesní pomazánka, která je určena pro opravdové gurmány. Specifická vůně…
Buď je milujete, nebo je nemůžete ani cítit. Olomoucké syrečky jsou rozporuplnou potravinou, avšak jejich typickou vůni můžete skrýt právě do nakládané formy podle…
Buď je milujete, nebo je nemůžete ani cítit. Olomoucké syrečky jsou rozporuplnou potravinou, avšak jejich typickou vůni můžete skrýt právě do nakládané formy podle…
Aromatické olomoucké tvarůžky jsou vhodné do redukčního jídelníčku díky nízkému obsahu tuků a vysokému obsahu bílkovin. Připravit z ní můžete chutnou pomazánku, která…
Z masa si uděláme kapsu. Do anglické slaniny dáme syrečky a vložíme do otvoru. Mírně osolíme, posypeme kořením na vepřové maso a parátkama zajistíme. Dáme do pekáče,…
Olomoucké tvarůžky známé taktéž pod názvem syrečky se vyrábí z tvarohu z odtučněného mléka a díky nízkému obsahu kalorií se skvěle hodí i pro dietáře. Mohou se dále…
Tvarůžky, nebo také syrečky, buď milujete nebo nesnášíte. Nejen že skvěle chutnají, ale navíc jsou zdravé. Geniální je tvarůžková pomazánka, namazaná na dokřupava…
Tradiční regionální pokrm, který spojuje jednoduchost a bohatství chutí jemně nastrouhaných brambor, mouky a vajec. Podávají se s opraženou cibulkou, slaninou nebo…
Syrečky nastrouháme na hrubém struhadle a cibulku nakrájíme na drobno. Obě másla, hořčici a syrečky smícháme. Přidáme chilli, papriku a sůl s pepřem.Vše promícháme,…
Tvarůžkový koláč je skvělou volbou pro ty, kteří rádi experimentují s netradičními recepty a mají rádi silnější sýry. Jeho příprava je velice jednoduchá a rychlá. Můžete…
Vývar uvedeme k varu, přidáme kmín a kousky brambor. Uvaříme doměkka.Česnek utřeme se solí.Po změknutí brambor vypneme zdroj tepla a do polévky přidáme sádlo, utřený…
Bramboráky plněné syrečky jsou opravdovou delikatesou. Díky tepelné úpravě se syrečky krásně roztečou uvnitř bramboráku a krásně vynikne jejich chuť a vůně. Stačí…
Očištěné a omyté kuře vymažeme uvnitř i vně utřeným česnekem se špetkou soli (já jsem nesolila). Syrečky a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky (dva plátky anglické…
V míse promícháme mouku se solí, uděláme důlek. Nalijeme vlažné pivo, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Žloutky oddělíme od…
K mletému masu přidáme omytou pokrájenou cibulku s natí, omytá pokrájená rajčátka a další uvedené suroviny. Vše dobře promícháme a necháme do druhého dne v lednici…
Syrečky nakrájíme na malé kostičky,zamícháme s rozetřeným čenekem a pažitkou a zalijeme olejem aby byly ponořené.Necháme 1 až 2 dny odpočinout v lednici.
Syrečky si pokrájíme na malé kousky a zalijeme je poté smetanou, cca 5-8 lžic, vše ale podle tuhosti a množství syrečků.Nádobu uzavřeme na 1-2 dny do chladu.Pak do…
Sýry s *cibulí* nakrájíme na drobnější kousky, dáme utřený česnek, trochu nahřáté máslo, kmín, sůl, pivo a dostatečně promícháme.
Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto.…
Cibulky nakrájíme, syrečky nahrubo nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami. Dosolíme podle chuti, mažeme na pečivo. Druhý den se mi pomazánka zdá chutnější.
Brambory a sýr nastrouháme. Cibuli nakrájíme na drobné kousky. Přidáme všechny zbývající suroviny, pořádně promícháme a dochutíme.Pomazánka by měla mít lehce pikantní…
Všetky ingrediencie dáme do pekárne a program cesto. Medzitým vymiešame maslo, heru, syr, žltok, rozstlačený cesnak a vegetu. Z cesta urobíme 3 bochníky a rozvaľkáme…
Olomoucké tvarůžky nebo také syrečky jsou klasická hanácká specialita s nezaměnitelnou chutí a výraznou vůní. Jedním ze skvělých způsobů, jak je podávat, je tato hanácká…