

Tvarůžkový koláč
Suroviny 8 porcí
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g olomouckých syrečků
- 300 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 100 g anglické slaniny nebo oravské
- 1/2 prášku do pečiva
- kmín
- cibule
- sůl
- oregáno
Postup přípravy receptu
Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše.
Tvarůžky, cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oreganem. Solíme minimálně nebo vůbec (syrečky a slanina jsou slané dost).
Pečeme (v předem vyhřáté troubě) dozlatova, při teplotě 180°C, cca 30 minut. Při pečení vzniká příjemná, kořeněná vůně. Nemusíte se vůbec obávat nějakého zápachu (vyzkoušeno). Je to rychlá, jednoduchá a vynikající slaná buchta.
Poznámka od kuchařky
Moje zkušenost: malinko se může osolit i vrstva těsta. Určitě přidat trochu muškátového oříšku, pepře. Tak se mi koláč povedl, musela jsem si ho vyfotit. Jak chutná studený, nevím, snědl
se ještě teplý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarůžkový koláč
-
Před 15ti minutami jsem ho vytáhla z trouby...už není!!!
Byl VÝBORNÝ!!!!
-
Tvarůžky mám ráda pekla jsem něco podobného
-
Taky se mi to líbí
a o to víc, že mám dojem, že tady už něco podobného mám. Jen kde?
-
Věrko, vítám tě na Topkách a přeji ti, aby se ti tu líbilo
Za dobrý recep-milujeme tvarůžky vždy a ve všem, koláč se mi líbí, tak ti dávám 4.bod -
vůbec to nevypadá špatně
a tvarůžky můžu, a to hoodně
-
Pajaja: opravené
-
-
Oprav si v názvu receptu překlep. . .