Můj zapékaný květák ve hřbetu

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: do hodiny 6 porcí Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

1 střední květák
2 cibule
3 vejce
1 smetana 12%
100 g nastrouhaného sýra
100 g Nivy
200 g měkkého salámu (gothaj)
100 g anglické slaniny
hlíva ústřičná
1 syreček
pažitka
strouhanka
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák si uvaříme ve slané vodě do poloměkka (já vařím den před, aby byl studený) a nasekáme ho.

  2. Na oleji si osmažíme cibulku do zlatova, přidáme osmažit anglickou slaninu, nakrájenou hlívu a stáhneme s plotýnky.

  3. Posekaný květák si dáme do mísy, kde budeme všechno míchat, dáme k němu osmaženou cibuli, hlívou s anglickou slaninou, nastrouháme sýry (eidam,niva,syreček) a salám.

  4. Ochutíme pepřem, solí, dáme pažitku, pořádně promícháme, přidáme strouhanku, aby masa byla hustší a přendáme do formy hřbetu nebo pekáčku, který vymažeme olejem.

  5. Potom si do smetany rozšleháme vajíčka a květák zalijeme, dáme péct do předem vyhřáté trouby a je upečeno, až je vrch zahnědlý.

Poznámka

Jak jinak, než experimentování a co jsem si mohla ze surovin dovolit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Můj zapékaný květák ve hřbetu

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zapékaný květák zapečená květáková hlava zapečený květák se smetanou kuchařské recepty květák květák recepty zapekany květak-recept květák květák a hlíva top recepty květák zapékaný květák se smetanou květák hlíva zapékaný květák se slaninou květák zapékaný zeleninový hřbet květák zapečený s hlívou zapečený květák s anglickou a nivou recepty kvetak kvetak recepty,hliva recept ze surovin květák hlíva zapečeny kvetak s anglickou slaninou

Zapomněl/a jsem heslo