Minipizzy s olomouckými syrečky z domácí pekárny

Jaskona Kuchařka: Jaskona

Doba přípravy: 2 hod 25 kusů Domácí pekárna 0 názorů

Suroviny

Těsto:
100 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
20 g droždí
1/2 lžičky cukru krystal
150 ml vody
1 lžíce olivového oleje
Na pizzu:
1 konzervu rajčat
3 stroužky česneku
1 menší cibule
olivový olej
oregano
tymián
bazalka
sůl
šunka
olomoucké syrečky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme dělat těsto. Do domácí pekárny jako první dáme vodu, olivový olej, droždí rozmícháme v hrnku s 3 lžícemi vody a cukrem a přidáme do pekárny. Potom vložíme mouku, dle potřeby sůl. Já někdy přidávám medvědi česnek, někdy bazalku, oregano a tymián. Na pekárně zvolíme program Těsto a spustíme ho.

  2. Začneme připravovat rajčatovou směs. Cibulku nakrájíme na jemno a osmažíme ji na olivovém oleji, přidáme česnek nakrájený na plátky, chvilku restujeme a nakonec šunku nakrájenou na malé kostičky. Společně ještě chvilku restujeme. Pak dáme konzervu rajčat, bazalku, oregano a tymián. Já používám smíchané koření, které si dělám sama. Podle chuti dáme sůl. Necháme ze směsi vyvařit vodu abychom měli směs hustší.

  3. Hotové těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, já používám hrneček na kávu. Na kolečka dáme rajčatovou směs, šunku a kousek syrečku. Dáme na plech a pečeme v troubě na 200' C asi 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Minipizzy s olomouckými syrečky z domácí pekárny

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo