Voňavé žampióny
Recept ještě nebyl hodnocenŽampióny očistíme, nohy oddělíme od kloboučků, kloboučky lehce prohloubíme. Nohy i vybrané kloboučky najemno nasekáme, osolíme, okmínujeme a dusíme na cibulce orestované…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampióny očistíme, nohy oddělíme od kloboučků, kloboučky lehce prohloubíme. Nohy i vybrané kloboučky najemno nasekáme, osolíme, okmínujeme a dusíme na cibulce orestované…
Lilky překrojíme a pomocí lžíce vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Rajčata, cibuli a česnek taky nakrájíme na menší kousky. Nejdříve si vydlabané poloviny…
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubých nudličkách. Promícháme je s utřeným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou, mírně osolíme, opepříme a promícháme. Směs…
Olomoucký tvarůžek obalíme do 2 plátků salámu a omotáme anglickou slaninou. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.
Lilek nakrájíme na cca 1/2 cm kolečka. Osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Mezitím na malém množství olivového oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které…
Hermelín překrojíme a lžící nebo nožem vydlabeme z jedné půlky sýr tak, aby vzniklo místo pro tvarůžek.Ten vložíme, potřeme kečupem, přiklopíme druhou půlkou Hermelínu a…
Vepřový bok bez kostí očistíme a ořízneme do tvaru obdélníku a velikosti pekáče. Vhodným nožem maso z jedné strany mezi vrstvami tuku a masa oddělíme tak, aby vznikla…
Rohlíky částečně po délce nařízneme,rozevřeme a potřeme hořčicí.Poklademe nakrájenými tvarůžky,nakrájenou paprikou. Pokapeme kečupem,zabalíme do máslem vymazaného…
Tvarůžky nakrájíme na menší kousky. V hlubší uzavíratelné nádobě je promícháme se smetanou, uzavřeme víčkem a necháme 24 hodin odpočívat na kuchyňské lince.Poté je…
Ze staršího chleba nakrájíme tenké krajíčky a ty nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hlubší mísy, zalijeme smetanou a necháme alespoň hodinku všechnu tekutinu do sebe…
Tvaroh si dáme do sítka, necháme chvilku, aby voda z tvarohu okapala, poté přidáme nastrouhané tvarůžky a brambory, vejce, špetku soli, pepř, kmín a krupici (záleží na…
V misce prošleháme pivo s vejci, vmícháme mouku, sůl, rozmačkaný stroužek česneku a všechno koření. Nakonec vmícháme do těstíčka mandlové lupínky. Kolečko každého…
Dva balíčky měkkých tvarůžků vložíme do litrové láhve a zašroubujeme. Na teplém místě necháme 2-3dny zrát. Pak jemně nakrájíme nebo pomeleme s 1 větší cibulí, dáme zpět…
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, ředkvičky nastrouháme na hrubé slzy. V misce vše smícháme se žervé, solí a kořením. Pomazánka je chutnější, když se nechá chvilku odležet…
Nejlépe je použít kotlety, já je však neměla a proto jsem postupovala jinak. Nakrojíme si do kotletky kapsu, mírně ji naklepeme, osolíme, opepříme. Do kapsy vložíme…
Umyté a vykuchané kuře zevnitř vymažeme utřeným česnekem. Dutinu naplníme pokrajenými tvarůžky promíchanými se slaninou a zašijeme. Kuře na povrchu lehce osolíme,…
Do mletého masa přidáme nasekanou zelenou cibulku, nastrouhané tvarůžky, papriku, smetanu, sůl a pepř. Maso rukama promícháme a necháme půl hodiny odležet. Pak dáme do…
Tvarůžky, cibuli a špekáček nakrájíme, přidáme hořčici a lžičku oleje. Promícháme.Papriky rozkrojíme, zbavíme vnitřku a naplníme.Dáme do zapékací mísy a pečeme asi 20…
Zpracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Na velký plech dáme pečící papír a na něm vyválíme tenkou placku s vyvýšenými okraji. Potřeme sekanými rajčaty a střídavě…
Krůtí maso umeleme na masovém mlýnku, nejlépe dvakrát po sobě. V míse důkladně promícháme s tvarůžky, vejcem, hraškou, osmaženou cibulkou, česnekem a kořením a necháme…
Tvarůžky pomeleme s vejci a vymícháme nebo vyšleháme s margarínem, cibulkou a hořčicí. Upravíme do libovolného tvaru a ozdobíme dílky rajčat a zelenou natí. Mažeme na…
Na pánvi si rozpustím máslo, přidám na kostičky nakrájenou cibulku a jemně ji osmahnu. Dále si nakrájím Olomoucké tvarůžky (nejlepší jsou věnečky, bývají více vyzrálé) a…
Tvarůžky a papriku nastrouháme, přidáme rozmačkaný česnek, máslo, tvaroh, jogurt, pepř a vidličkou uhněteme. Dle potřeby rozředíme mlékem.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme podle počtu tvarůžků. Na každý kousek dáme tvarůžek, kousek Hermelínu, Eidamu a plátek uzeniny.Lehce okořeníme dle chuti (já dala…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Velký manuál mražení potravin: Jak správně mrazit maso i ryby, jak dorty a co se sýry?
Líska je nejen krásná, ale i užitečná dřevina. První rok je nutné ji hodně zalévat, oříšků se poprvé dočkáme za tři roky
Čerstvé domácí máslo je hotové za pár minut. Spočítali jsme, zda se vyplatí nejen chuťově, ale i finančně