

Olomoucká vejce ve skle
Suroviny
- 3 vejce
- 1-2 kolečka tvarůžků
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- sůl
- pepř
- mleté chilli
- pórek
Postup přípravy receptu
Vejce pokojové teploty vložíme do vařící vody s kapkou octu. Vaříme 4,5 - 5 minut, podle velikosti vajec. Mezitím tvarůžky nastrouháme najemno a pórek nasekáme nadrobno.
Do připravené sklenice dáme na dno trochu tvarůžků, pórku a posypeme chilli. Uvařené vejce krátce zchladíme a jak nejdříve to půjde, oloupeme špičku a lžičkou je vybereme do sklenice.
Připravená vejce zakápneme máslem, lehce osolíme, opepříme a posypeme tvarůžky. Nakonec ozdobíme pórkem a chilli. Podáváme s opečeným toustem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Olomoucká vejce ve skle
K receptu nejsou žádné komentáře.