Olomoucká vejce ve skle

Suroviny

3 vejce
1-2 kolečka tvarůžků
2 lžíce rozpuštěného másla
sůl
pepř
mleté chilli
pórek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce pokojové teploty vložíme do vařící vody s kapkou octu. Vaříme 4,5 - 5 minut, podle velikosti vajec. Mezitím tvarůžky nastrouháme najemno a pórek nasekáme nadrobno.

  2. Do připravené sklenice dáme na dno trochu tvarůžků, pórku a posypeme chilli. Uvařené vejce krátce zchladíme a jak nejdříve to půjde, oloupeme špičku a lžičkou je vybereme do sklenice.

  3. Připravená vejce zakápneme máslem, lehce osolíme, opepříme a posypeme tvarůžky. Nakonec ozdobíme pórkem a chilli. Podáváme s opečeným toustem.

Komentáře k receptu Olomoucká vejce ve skle

K receptu nejsou žádné komentáře.