Karbanátky s tvarůžkovou příchutí

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s uležením a smažením do 60 minut Mleté maso 18 názorů

Suroviny

500 g krůtího masa /použila jsem ze stehen
200 g uleželých tvarůžků rozmačkaných vidličkou
6 lžic Hrašky (můžeme nahradit strouhankou)
1 vejce
4 prolisované stroužky česneku
1 středně velká cibule nakrájená nadrobno a osmažená dozlatova
1/2 lžičky drceného kmínu
mletý pepř
sůl velice opatrně
hladká mouka na obalení
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso umeleme na masovém mlýnku, nejlépe dvakrát po sobě.

  2. V míse důkladně promícháme s tvarůžky, vejcem, hraškou, osmaženou cibulkou, česnekem a kořením a necháme půl hodiny uležet.

  3. Poté vytvarujeme karbanátky, které po obou stranách obalíme v hladké mouce a ve vyšší vrstvě oleje smažíme pozvolna do zlatavé barvy.

Poznámka

Můžeme použít i jiný druh masa, buď vepřové, nebo mix vepřového a hovězího. Pokud použijeme libovější bůček,tak doporučuji dát tvarůžků v množství 100-150g. Když dáme víc, karbanátky se při smažení hodně přichytávají. Mám vyzkoušeno :-)

Odkaz na Hraškuhttp://www.ceria.cz/index.php/hraska/produkt/3-hra...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Karbanátky s tvarůžkovou příchutí

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Nadja: Mi Hraška strašně chutná:-p

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    magdalenka: hrašku koupíš ve zdravé výživě - koupila jsem - zkusila jsem - zjistila jsem, že více NE. :-S
    :-p Aničko, krásná fotka a určitě výborné karboše, ale já si dám ty syrečky raději samostatně, zvláště při těch dnešních cenách syrečků.

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • maiva maiva

    Pěkné karbanátky:-p+:yes:dělala jsem podobně z krkovičky, ale bez hrašky. Příležitostně vyzkouším.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem děkuji za milé komentáře i hodnocení a jsem ráda,že Vás recept zaujal:-):-K

    cathleen:Ivanko,ano i z kuřecího to jde(dělávám ze stehenních řízků bez kůže).K té hrašce-v obyčejných karboších je citit a tam ji už nedávám:-!To raději zahustím solamylem,strouhankou,nebo uvařenou bramborou.
    Ale když je maso namíchané s tvarůžkama,tak se ta hrachová"pachuť"přebije:-))

    cecilka:Cecilko,já jsem měla tvarůžky hodně zralé a navíc jsem je ještě nechala v dobře uzavřené nádobě 24hodin na kuchyňské lince,takže ta vidlička stačila:-)Ale může se stát,že jsou někdy uprostřed takové tvrdší,tak se klidně tím mlýnkem můžou projet.V tom případě doporučuji nechat ještě kousek masa do mlýnku na závěr.Ty mazlavé tvarůžky mlýnek dost zanesou.Já vždy i po umletí masa mlýnkem ještě projedu kousíček suchého rohlíku:-)

    Cecilko-jinak k těm odpovědím.....tady je opravdu zvykem,že pokud na dotaz nereaguje autor receptu,tak na něj reaguje a poradí kdokoli jiný,což já osobně vítám už z toho důvodu,že tady nebývám pravidelně:-8:-K

    Odpovědět

  • jar11 jar11

    i já příležitostně vyzkouším, líbí se mi kombinace s krůtím masem a tvarůžky. Hrašku zrovna nemusíme, nahradím klasikou jako do karbanátků. Přeji všem hezký den a přidávám bodík.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Každý tu o sebe vytvára nejaký obraz...napr. aj ja, aj cathleen, aj cecilka...A niekedy je to zaujímavé.
    Anička, tvoj recept sa mi veľmi páči. :yes: Hrašku som ešte nevidela, ale ani som po nej zvlášť nepátrala.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    To ten rok hezky začíná;-) - to tady fakt bude denně někdo prudit?:no:
    Recept se mi líbí, zkusím to určitě:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    cecilka: bylo by fajn, kdyby ses chovala jako my ostatní tady;-)

    Drahuško, určitě by šlo i z kuřete, viď? A není tam ta hraška nějak cítit? Pořád se k ní jen odhodlávám...:-8 a skutek utek.

    Odpovědět

  • maris maris

    cecilka: " inteleguánky " - myslíte, že jsme leguáni ??:-O:-D

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Vážené inteleguánky, ďakujem za upozornenie, odteraz sa budem správať ako vy.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cecilka: Nekřičte tady, osobo. Zde je zvykem, že pod receptem může poradit kdokoliv, nejen autor receptu.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    maris: nech ji, Maruško, cecilka má chování řeznickýho psa (u nás se tomu tak zvesela říká :-) ) a asi za to, že do společnosti nepatří, nemůže;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    cecilka: Vaše reakce je neuvěřitelná:no:

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Vážená cathleen, ja som sa nepýtala Vás, ale autorky receptu!!!!!

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: osmažene tvaružky karbanátky se syrečkem karbenátky s tvarůžky nej recepty cuketové karbanátky se syrečky láďa hruška karbenátky syrečky karbanátky s tvarůžkem vejce s tvaružkovou náplní karbanatky se syreckam recept ze syrečků ládi hrušky

Zapomněl/a jsem heslo