Tvarůžková lahodná pěna k pivku na dva způsoby
Recept ještě nebyl hodnocenSyrečky si pokrájíme na malé kousky a zalijeme je poté smetanou, cca 5-8 lžic, vše ale podle tuhosti a množství syrečků.Nádobu uzavřeme na 1-2 dny do chladu.Pak do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Syrečky si pokrájíme na malé kousky a zalijeme je poté smetanou, cca 5-8 lžic, vše ale podle tuhosti a množství syrečků.Nádobu uzavřeme na 1-2 dny do chladu.Pak do…
Kuřecí prsa nakrájejte na 2 cm silné plátky, osolte a opepřete. Promíchejte maso s tatarskou omáčkou a s prolisovaným česnekem.Můžete jej dát na 30 minut do lednice.…
Špičaté zelí rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Jednu polovinu necháme na příště, v lednici vydrží v mnoho dní. Druhou polovinu rozkrojíme podélně na čtvrtiny a úkosným…
Příležitostí k tomu, jak si pochutnat na bramborovém salátu je víc než dost. Tento je vylepšený o porci vlašského salátu a pokud ho budete podávat s kuřecím řízkem,…
Ke štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří dozlatova usmažený kapr. Připravit jej můžete i trochu netradičně – milovníky pikantního zaručeně potěší kapr na křenu,…
Pekingské zelí a cibuli nakrájíme na drobno, dáme do větší mísy, přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme.Podáváme vychlazené.
Nejdříve připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec…
Sýr s brambory a tatarkou smícháme dohromady, podle chuti přidáme česnek a dosolíme.Pomazánku natřeme na plátky rohlíků nebo baget a doplníme kousky měsíčků mandarinek -…
Do každého plátku šunky zavineme plátkový sýr. Z ostatních surovin vypracujeme hmotu na karbanátky a ty potom naplníme závitkem složeného ze šunky a sýra. Dáme do spodní…
Celer očistíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky a ty nakrájíme na hranolky. Smícháme tatarku, majonézu, obě papriky, pepř a česnek. Hranolky pořádně směsí obalíme a…
Na jemném struhadle nastrouháme mrkev. Na hrubém nastrouháme vejce a okurky. Nakrájíme na jemno jarní cibulku. Přimícháme žervé a tatarku. Dochutíme, plnotučnou…
Okrájený celer, rozkrojený na víc kousků lehce povařit jen tak, aby zůstal pevný. Vychladlý nastrouhat na hrubém struhadle, nastrouhat nivu, příp. vajíčko. Přidá se…
Brambory a sýr nastrouháme na hrubo. Sýr dáme 1/2 hodiny předem do mrazáku. Cibulku a šunku nakrájíme na drobno.Smícháme brambory, sýr, hořčici a cibulku. Přidáváme…
Celer oloupeme, najemno nastrouháme a zakapeme citrónovou šťávou. Promícháme, aby neztmavl (můžeme použít i sterilovaný). Přidáme nadrobno nakrájené kapie a cibuli.…
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s tatarkou a mažeme na veku.
Vařené brambory dáme na talíř, zakápneme olejem, na ně položíme rozkrojený Hermelín řeznou plochou dolů, potřeme kečupem nebo hořčicí, poklademe cibulí a dáme na 2…
Bulky rozpůlíme, salám nakrájíme na silnější kolečka, asi 1 cm, na větší pánvi si rozpálíme trochu oleje, a oprančíme salám a zároveň bulky nakrojenou stranou, jakmile…
Naklepané kotlety po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku přidáme kečup, scezené fazolky a máslo.…
Vezmeme si misku. Do mísy položíme tavený sýr Pálivec a přidáme tatarku. Vidličkou se snažíme hmotu smíchat. Poté přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný Eidam. Přidáme…
Těsto vytvoříme z jednoho dílu mouky a jednoho dílu vody. Pokud se těsto s grahamovou moukou lepí přisypeme do něj trošku hl.mouky. Z těsta vyválíme tenké placky které…
Všechny ingredience smícháme nebo dáme do pekárny. Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm hrubo. V pánvi…
Smícháme tatarskou omáčku, pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a trochu mleté papriky.Přidáme na drobné kostičky nakrájený šunkový salám, nastrouhaný eidam, přes…
Rychlovka v podobě zeleninového salátu je skvělou a lehkou večeří i pro ty, co dbají na štíhlou linii. Navíc, když jej doplníme lahodným sýrem mozzarella a orestovanými…
Léto je období rozpálených grilů a na žádném správném grilování nesmí chybět dostatek různých dresingů a dipu. Kupované nechte ležet v regálech obchodů a připravte si…