Vařený Hermelín

Tonely Kuchař: Tonely

Doba přípravy: max 20 minut Jeden sýr = jedna porce Sýry 34 názorů

Suroviny

1 Hermelín (je jedno jaký - zda menší, či větší)
1 menší nebo střední cibule
tatarská omáčka (já používám Hellmans)
Vegeta (nebo Podravka, kdo co preferuje)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín dáme vařit nevybalený z pozlátka a během vaření nakrájíme na drobno cibuli.

  2. Po cca 15-ti minutách sýr vyklopíme na nakrájenou cibuli, přidáme na něj tak 3 - 4 polévkové lžíce tatarky a posypeme vše dvěma kávovými lžičkami Vegety (nebo Podravky). Vše poté vidličkou rozmačkáme a smícháme do jednoho velkého "mišmaše". Podáváme s čerstvým, měkkým chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 231 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vařený Hermelín

  • Jiri Novak Jiri Novak(neregistrovaný)

    prisady, zpusob pripravy i finalni vzhled je jeden velkej prusvih... velebnosti... jdu blejt!

    Odpovědět

  • Tonely Tonely(autor receptu)

    hosta: S tím pórkem, je to dobrý nápad - to mne nenapadlo :-) Určitě to vyzkouším :-) Díky :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    No - tak jsem to zkusila. Hermelín jsem neměla, použila jsem 90g camembert. Vegety jen tak čtvrt lžičky, tatarky dvě lžíce. Nevýskám nadšením, ale dá se. Je to dost slané, s větším množstvím ochucovadla myslím, že by bylo přesolené. Na pomazánku na kanapky, kam by se hodilo, je dost řídké - ale možná ještě trošku ztuhne. Ale s klidným svědomím palec dávám, dávám i fotku:yes: Možná zkusím takto rozvařený sýr spíš do tvarohu nebo pomazánkového másla.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Tonely: :yes:

    Odpovědět

  • Tonely Tonely(autor receptu)

    Děkuji všem za uvedené komentáře a chtěl bych k výše zmíněnému receptu, uvést ještě pár věcí . Než tak ale učiním, chci poděkovat kuchaři Casino, který nejspíše JAKO JEDINÝ pochopil to, že než zde házet špínu a urážet něco, o čem absolutně nevím, jaké to je ( bude ), tak by bylo nejspíše dobré to vyzkoušet . DÍKY ! ! ! A nyní k tomu vysvětlování : uznávám, že recept nejspíše vypadá trošku nezvykle, ale je vážně dobrý . Omlouvám se ale za to, že jsem neuvedl na závěr to, že ona slupka, je vážně trošku tužší - proto se musí vyvinout více síly, aby byla " zdolána " :-Q Tu Vegetu na závěr - no, vážně se jí tam nemusí nejspíše dávat tolik jak uvádím ; opravdu by mohla - místo dvou lžiček, stačit jen jedna ( já nedávám plné ani vrchovaté, tak nejspíše proto jsem uvedl dvě - za to se také omlouvám ) . A pokud zde někdo napíše to, že by bylo nejspíše dobré si s sebou vzít na záchod něco ke čtení, protože to bude " na dlouho ", tak bych opět vyzvedl komentář Casina, který vše raději vyzkoušel a až poté udělil komentář ; ještě dodávám, že mě žádný zbytek nikde nezbyde , jelikož já to PROSTĚ SEŽERU VŠECHNO :-D A co na závěr ? Každému, komu jsem toto udělal, tak mu to chutnalo . A ve svém profilu mám uvedenu jednu větu : NIKOHO NENUTÍM JÍST TO, CO UVAŔÍM, ALE JEŠTĚ NIKDO MI PO TOM NEUMŘEL . Co tím chci říci - ať si přebere každý sám :-p Díky všem za Váš čas :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Casino, potrpíte si na přesné vyjadřování, tak zůstaňte věrný svým zásadám. Když se k něčemu vyjadřuju poprvé tak nemůžu brát zpátečku. To snad dá logický rozum, ne? Mně tedy ano. :-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nikdy jsem nezkoušela, takže nevím, ale zkusím. Určitě nedám tolik vegety, ale zkusím ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: :-D:-D Věříte, že jsem ani jiný komentář nečekala? Člověk, který dokáže uvařit a pochválit polívku z rybího salátu, nepřekvapí.

    Odpovědět

  • casino casino

    A je to:yes:
    Resp. bylo a bude, protože část jsem si nechal na svačinku. Ne že bych to neslupl na posezení že, ale ze 120g sýra se nasytí i dva co ani po ránu nejsou na lačno příliš lační (nenažraní) :-p
    Až na to, že jsem sýr v orig. obalu vařil navíc zabalený v mikrotenu (rád hraju na jistotu, ale příště zkusím vařit bez ochrany), tak jsem rcp dodržel do mrtě: dokonce i tu směs sušené zeleniny se solí jsem tam přidal (je otázne, zda-li by se jídlo neobešlo i bez podobných dochucovadel). Pravda, bylo to poněkud slanější, ale zato jsem si na té zelenině zuby nepochroumal:-) Z počátku se to poněkud hůř míchá (cibule byla všude) ale posléze se skoro bezezbytku podařilo rozfofrovat i onu plesnivou "kůži".
    A jaké že to bylo?
    FANTASTICKÉ:-!
    Ani poměrně velké množství cibule nepřerazilo jemnou, delikátní chuť sýra:yes::yes::yes:
    Když nebudete nikomu říkat co v tom je, tak jídlo nejen že saturuje a neurazí, ale spíše potěší a ještě si na něm smlsnete:-)
    Tož tak...:-K

    Tonely:
    Nerad se zpronevěřuji vlastním zásadám které omílám pod každým svým receptem, ale dávám vám :yes:
    No, dal bych i dva, kdybytošlo :-D

    zizala:
    Na množství majonézy lze říci zde zhusta používané a zneužívané: Každý ať si dá podle sebe:-D
    Za sebe říkám, že 4PL není moc:-K

    Dajda: "Já jsem se k tomuhle receptu zatím nevyjadřovala, "
    No, pokud se k rcp nevyjadřujete, tak co to tu celou dobu plácáte, he:-?:-8:-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Jakou zpátečku, co to plácáte? Já jsem se k tomuhle receptu zatím nevyjadřovala, tak jak můžu brát zpátečku? Že Vy jste se před tím ochutnáváním nového pokrmu trošku povzbudil ........ ? :-8

    zizala: No když to bude maxihermelín! Ale já si k teplému roztavenému hermelínu dám mnohem raději brusinky nebo nějakou pikantní ovocnou omáčku než tatarku a cibuli, i když se hodí taky. A nebudu ho vařit ani grilovat, ale zavřu ho na sucho (rozbalený) do hrnce s tlustým dnem a dám ho zcela jednoduše roztavit. Na chalupě použiju remosku.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dajda: Asi sotva si dáš k jednomu Hermelínu 4 lžíce tatarky. A je prý jedno, jestli je to Hermelín 90 nebo 120 g 8-(:-((

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Necouvám, jen upřesňuji ;-)
    Camembert by ale snad nikoho nenapadlo tahle kazit 8-(

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala: Dajda:
    Koukám, že jste zařadily zpátečku... :-K
    No a já se ukecl;-( Samozřejmě jsem myslel Camembert8-(
    ...a Hermelín už se 5 minut koupe ve vroucí lázni a já jdu loupat cibuli:-8

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Že mezi nimi moc velký rozdíl nebude, mně napadlo hned taky. Navíc je vařený hermelín určitě dietnější než hermelín smažený, ke kterému si většina strávníků dá tu tatarku. Takže teplý hermelín s tatarkou není nic neobvyklého. Ani cibule se s hermelínem nepopere, vždyť se dává do hermelínových salátů a pomazánek. Mnohé nejspíše odradí ten mišmaš a pak dvě lžičky Vegety, to je určitě moc, a tady by kromě toho sedla spíše troška čerstvých bylinek, vždyť sýr i tatarka jsou už slané.
    Tak dobré chutnání a rozhodně ne bez povídání - dejte vědět!, jaké to bylo. :-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Já polemizuji s obalem, dobou vaření a s příměsemi. Samotný fakt, že se hermelín vaří, mě nepohoršuje, jak jste si určitě všiml.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: recepty z hermelínu hermelin vařený hermelín hermelín recepty hermelin recept co z hermelinu recepty vaření co vari hermelin? co uvarit z hermelinu smažený hermelín bez obalu recept z hermelinu tepelna uprava hermelinu jake dlouho grilovat camembert v remosce velky hermelin vaření sýr hermelín nakládanýhermelín he vyrobce hermelinu kanapky hermelinove hermelínové kanapky kanapky s hermelín

Zapomněl/a jsem heslo